Як впишеться в забудову Дзержинського району ЖК «Золота Нива» від компанії Сібірьінвест?

  1. Новий проект з басейном і біговою доріжкою
  2. Чи буде попит?
  3. Хеппі-енд для «Колізею»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У одного з найвідоміших довгобудів Дзержинського району, відомого як «Колізей», знайшовся новий інвестор. Після тривалих переговорів майданчик придбала компанія «СібірьІнвест». Підготовчі роботи перед будівництвом почалися влітку, а буквально днями девелопер оголосив про старт продажів квартир в комплексі, який отримає назву «Золота Нива».

За даними гільдії керуючих і девелоперів (РГУД), будівельна компанія «СібірьІнвест» входить в десятку провідних забудовників міста. Її проекти - постійні учасники рейтингів кращих новобудов Новосибірська, а один з останніх об'єктів, ЖК MilkHouse, в 2017 році зайняв першу сходинку в Топ-10 за версією експертів «КС». Нагадаємо, тоді MilkHouse, набравши 126 балів, обігнав MONTBLANC, «Жуковку» і проект на вулиці Декабристів.

Глава департаменту будівництва і архітектури мерії Новосибірська Олексій Кондратьєв в розмові з «КС» зазначив, що доля нереалізованого комплексу вирішувалася кілька років, і дуже добре, що майданчиком зацікавився надійний забудовник, який з кожним своїм проектом пропонує щось нове для ринку.

За словами представників «СібірьІнвеста», прорахувавши всі нюанси майбутньої роботи, в компанії прийшли до висновку, що проект перспективний і з точки зору фінансів, і з точки зору можливостей проектування За словами представників «СібірьІнвеста», прорахувавши всі нюанси майбутньої роботи, в компанії прийшли до висновку, що проект перспективний і з точки зору фінансів, і з точки зору можливостей проектування. Повністю ввести житловий комплекс в експлуатацію планується вже в кінці 2021 року. До цього часу буде реалізовано близько тисячі квартир.

Новий проект з басейном і біговою доріжкою

Нагадаємо, майданчик розташований між двома станціями метро - «Березовий гай» і «Золота Нива», навпаки торгового центру «Сибірський Молл». Територія з одного боку прилягає до вулиці Кошурнікова, з іншого - до Адріена Лежена. Місце, як відзначають експерти будівельної галузі, дуже вдале. Однак проект, який спочатку планувалося тут реалізувати, не отримав необхідного фінансування і був заморожений майже на 10 років.

Новий девелопер переглянув колишні архітектурні рішення і планує будувати «Золоту Ниву» з урахуванням вимог, що пред'являються до сучасних житловим комплексам комфорт-класу. Забудовник відмовився від колишнього проекту, форма якого нагадувала підкову, і планує відгородити від магістралі висотні будівлі спортивним комплексом, гостьовий наземною парковкою і громадською зоною. Для комфортного виїзду з території «Золотий Ниви» вулиці Кошурнікова і Лежена будуть розширені смугами для розгону.

Фінальний проект передбачає будівництво трьох будинків з поверховістю в 23 і 25 поверхів Фінальний проект передбачає будівництво трьох будинків з поверховістю в 23 і 25 поверхів. Один з корпусів вже має монолітний каркас до рівнів від шостого до десятого поверхів, що накладає на забудовника певні обмеження. Однак архітектори обіцяють зробити все, щоб будинок, спроектований ще в нульових, відповідав всім сучасним вимогам: у ньому будуть максимально великі вікна, ергономічна планування, якісно облаштовані громадські зони.

Трикімнатні і чотирикімнатні квартири в першому будинку будуть більше за площею, але в компанії обіцяють, що зроблять ціну за квадратний метр нижче, щоб зберегти конкурентну вартість квартири: «В останні роки люди звикли чітко прораховувати необхідну для свого життя квадратуру, і за зайве ніхто платити не хоче. Ми це розуміємо, тому в кожному під'їзді пропонуємо різні проектувальні рішення, тим самим збільшуючи можливості вибору ».

На цокольному поверсі всіх будівель планується облаштувати комори, де можна зберігати і спортивний інвентар, і шини На цокольному поверсі всіх будівель планується облаштувати комори, де можна зберігати і спортивний інвентар, і шини. На перших поверхах зроблять колясочні.
Комплекс буде об'єднаний підземною парковкою, а у дворі, закритому від проїзду автомобілів, можна буде не тільки пограти з дітьми, але і покататися на велосипеді - для цього тут плануються спеціальні доріжки. Поруч із житловими будинками буде зведений спортивний центр з 25-метровим басейном і фітнес-залами для дітей і дорослих. В окремо стоїть триповерхова будівля можна буде потрапити як з двору, так і з гостьової парковки, яка розташується безпосередньо перед в'їздом на подвір'я.

Чи буде попит?

За оцінками експертів, сезонного затишшя в сфері житлової нерухомості, як в минулі роки, в Новосибірську не відзначалося. «Ринок поводився досить активно в минулий літній період, і зараз також фіксується багато звернень з придбання квартир, будинків, земельних ділянок. Близько 60% покупців купують нерухомість з використанням іпотечного кредиту », - розповідає керівник відділу новобудов агентства нерухомості« Жилфонд »Сергій Їжак.

Попитом, за його спостереженням, рівномірно користуються всі сегменти: економ, комфорт і елітна нерухомість. «Тим не менше, якщо раніше в Новосибірську досить активно купувалися квартири-студії, то зараз попит змістився в бік комфортабельного житла: просторих квартир з відкритим плануванням», - додає Сергій Їжак.

Експерт ринку новобудов, керівник інтернет-порталу «Здрастуй, Новосибірськ Експерт ринку новобудов, керівник інтернет-порталу «Здрастуй, Новосибірськ!» Володимир Дергачов вважає, що якщо загальна концепція ЖК «Золота Нива» не зміниться кардинально, то проект вдало впишеться в навколишній ландшафт.

«Місцевий вид набагато більше псує тривала порожнеча на місці будівельних майданчиків. Цей район є перспективним для проживання і зараз активно забудовується, - пояснює Володимир Дергачов. - На території району вже зводяться або готуються до будівництва ще вісім житлових комплексів: «Історія», «Піфагор», «Красен Хаус», «Будинок на Березовій Гаю», «Молодіжний», «Ломоносов», «Знаменський» і «Будинок на Адріена Лежена ». Плюс до того реанімовано будівництво багатостраждального ЖК «Закаменськ».

Особливої ​​конкуренції «Золотий Ниві» експерт не бачить. «Для групи компаній« СібірьІнвест »це місце є знайомим. У безпосередній близькості від нового об'єкта не так давно були реалізовані будинок на Кошурнікова, 22/6, ЖК «Фрунзенський» і будинок на Фрунзе, 69 », - каже Дергачов.

Конкуренцію можуть скласти житлові комплекси «Історія» (забудовник - ГК «Новий Світ Хімметалл»), «Піфагор» (ГК «Стрижі») і «Ломоносов» (ГК «СібМонтажСпецСтрой»). «Але до моменту старту продажів на« Золотий Ниві »велика частина квартир в цих будинках буде вже реалізована. А популярна локація об'єктів дозволить всім цим забудовникам знайти своїх клієнтів », - впевнений Володимир Дергачов.

Поділяє точку зору колеги і незалежний аналітик ринку нерухомості Сергій Ніколаєв: «Компанії не звикати конкурувати і з забудовниками, і з вторинним житлом у центральній частині міста. Ближче за всіх в цьому відношенні нова «вторинка», реалізована в тому числі самим забудовником, і два споруджуваних ЖК - «Розквітай на Гоголя» і «Історія». Але за останні дев'ять місяців житла на ринку продано в два рази більше, ніж побудовано, і тенденція буде зберігатися. Тому проблем з реалізацією у «СібірьІнвеста» не буде ».

Хеппі-енд для «Колізею»

На питання «КС», як закінчуються історії з довгобудами в Новосибірську, фахівці відповідають, що в основному це відбувається за рахунок коштів пайовиків.
«Однак у випадку з ЖК« Золота Нива »їх уже не залишилося: більша частина пайових інвесторів отримала від нового девелопера квартири або гроші, кілька осіб виявили бажання жити в новому будинку», - говорить Сергій Ніколаєв.

Інформацію про те, що практично всі суперечки з пайовиками нереалізованого комплексу були врегульовані до відновлення будівництва, також підтвердив і забудовник.

Співрозмовники «КС» відзначають, що останнім часом мерія і провідні компанії все частіше доводять до фіналу реалізацію тривалих проектів Співрозмовники «КС» відзначають, що останнім часом мерія і провідні компанії все частіше доводять до фіналу реалізацію тривалих проектів. «Найближчий приклад - рішення долі ЖК« Закаменськ ». Але це все відбувається після численних акцій протесту обдурених пайовиків. Той факт, що «СібірьІнвест» проявила ініціативу по добудові ЖК «Колізей», більш ніж похвальний. Дуже хотілося б, щоб проект був нарешті реалізований », - резюмує Володимир Дергачов.

Забудовник: ТОВ «СібірьІнвест»
З проектною декларацією можна ознайомитися на сайті http://zn-nsk.ru/

Реклама

Редакція «КС» відкрита для ваших новин.Надсилайте свої повідомлення в будь-який час на пошту [email protected] або через наші групи в Facebook і ВКонтакте Підписуйтесь на канал «Континент Сибір» в Telegram , Щоб першими дізнаватися про ключові події в ділових і владних колах регіону.

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Чи буде попит?
Знайшли помилку в тексті?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online