На що звернути увагу при виборі відеокарти?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вартість відеокарт на сьогодні дуже бовтається, що залежить від того для яких завдань призначена вона Вартість відеокарт на сьогодні дуже бовтається, що залежить від того для яких завдань призначена вона. Наприклад, для перегляду самого якісного відео-файлу, формат якого 1080р або BluRay-Remux вистачає відеокарти початкового / середнього рівня. Якщо ж в материнську плату вбудований хороший графічний чіп і складним завданням є відтворення відео-файлів з високою роздільною здатністю, то проблема з вибором відеокарти Вам не загрожує. Але в іншому випадку, тобто в материнській платі не вбудований відео-чіп, тоді знадобиться відеокарта.

Купуючи одну лише відеокарту (з усіх комплектуючих) варто задуматися на майбутнє про апгрейде , Але в зв'язку з левовою часткою материнських плат на сьогодні підтримують режим роботи по двох каналах, з двома відеокартами, то тут знадобиться обережність. Такий режим в nVidia називається SLI, а в ATI - CrossFireX. Коротко про це пояснимо, якщо на чіпсеті AMD на материнській платі Ви поставите дві відеокарти з відео-чіпом nVidia, то вони будуть працювати, але в одноканальному режимі. У зв'язку з цим, орієнтуйтеся спочатку на майбутнє і при покупці гарненько обміркуйте продукт.

Основним інтерфейсом на сьогодні є PCI-E (PCI Express) через що не залишається можливості вибору. Вибираючи купується відеокарту головне не потрапити на поширені міфи.

Одним з них є - це чим більше пам'яті в відеокарті, тим краще. Всім зрозуміло, що чим більше пам'яті, тим краще, але це і пов'язано і з ціною для покупки. Але якщо у Вас графічний процесор має невелику потужність, то Вам немає сенсу купувати великий обсяг пам'яті на відеокарті, так як її не буде чим завантажити. Конкретніше кажучи, потрібно дотримуватися балансу, що в свою чергу заощадить частина грошей.

Другий міф - це чим дорожче відеокарта, тим вона краще. Це звичайно, правда, але все ж, повернемося знову до Ваших потреб. Якщо сенс є в покупці дорогої відеокарти, то можна її брати, але якщо вже немає, то актуальніше буде витратити зекономлені гроші на модернізацію іншого компонента персонального комп'ютера.

Є й важливі фактори відеокарт, на які варто звернути увагу.

Пропускна здатність - параметр, який визначає ширину шини відеоадаптера. Цей параметр вимірюється в бітах. Тут же, чим більше пропускна здатність відеокарти, тим краще, так як відео буде відтворюватися з мінімальними затримками (але їх Ви навіть не побачите).

Також варто звертати увагу на систему охолодження відеокарти. Сучасні відеокарти обладнані в основному вентилятором - повітряним охолодженням, його також називають «активним». Тобто, є і «пасивне». Під «пасивним» охолодженням відеокарти зрозуміло радіатор з алюмінію або міді, який виконує функцію рассеванія тепла, яке виділяється відео-чіпом.

Варто відзначити, що активне охолодження є долею більш потужних відеокарт, в той час коли пасивним обладнані слабші. Але все ж, є випадки, коли варто брати саме варіант відеокарти з пасивним охолодженням - коли приміщення має багато пилу, в якому знаходиться комп'ютер. Через пилу може вийти з ладу кулер, що вплине на нормальний режим відеокарти окремо і на комп'ютер в цілому.

На цьому все, бажаємо Вам зробити правильний вибір і щоб обрана відеокарта служила довго!




BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online