У Словаччині нагадали ЗМІ про штраф за неповна назва Великобританії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Brexit Уніан

Словацькі ЗМІ, які висвітлюють процес Brexit, можуть бути оштрафовані на суму до 6600 євро (6987 доларів) за використання неофіційної назви "Британія" замість повного "Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії". Про це повідомляє Reuters .

"Наша головна мета полягає у підвищенні обізнаності, ми ніколи не штрафували нікого в минулому, але ми (зараз) готові дотримуватися закону", - заявила керівник агентства Марія Фрідрічова.

Як повідомляється, нещодавно словацьке урядове агентство оголосило про початок забезпечення виконання маловідомого закону, прийнятого в 1995 році, коли Словаччина тільки почала робити свої перші кроки як незалежна держава.

Відповідний лист від державного агентства розіслали всім словацьким ЗМІ минулого тижня. У ньому містилося попередження про "неодноразовому порушенні закону" за використання слова "Британія" або "Великобританія" під час висвітлення теми Brexit, замість повної назви країни "Сполучене Королівство Великобританії і Північної Ірландії".

Однак перелік офіційних назв країн на сайті держагентства свідчить про те, що скорочена назва "Великобританія" є допустимим, так само як скорочені назви інших держав - Німеччина і Македонія.

Зі свого боку, посольство Великобританії заявило, що не проти використання назви "Великобританія" в словацьких ЗМІ.

"Офіційний логотип посольства:" Британське посольство в Братиславі ", але ми будемо готові виконати закон Словаччини, якщо потрібно", - сказав прес-секретар посольства.

Нагадаємо, Великобританія офіційно запустила Brexit 29 березня .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online