Ванна джакузі: як вибрати і як встановити

  1. Ванна джакузі: різновиди та їх особливості
  2. Як вибрати гідромасажну ванну: поради та рекомендації
  3. З чого роблять гідромасажні ванни: конструкція і вживані матеріали
  4. Установка джакузі: нюанси підключення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті:
Ванна джакузі: різновиди та їх особливості
Як вибрати гідромасажну ванну: поради та рекомендації
З чого роблять гідромасажні ванни: конструкція і вживані матеріали
Установка джакузі: нюанси підключення

Від літака до джакузі всього один крок, і це не жарт. Так, принаймні, вважав італієць на ім'я Candido Jacuzzi, фірма якого займалася розробкою і виробництвом літальних апаратів. І було це до тих пір, поки в один прекрасний день він не придумав гідромасажну ванну, за що багато користувачів такої диво-техніки досі дякують йому. У цій статті разом з сайтом vannaja.net ми докладно розглянемо питання, як вибрати джакузі - вивчимо всі їх різновиди, дізнаємося принцип роботи цього сантехнічного приладу і ознайомимося з технологією його установки і підключення.

net ми докладно розглянемо питання, як вибрати джакузі - вивчимо всі їх різновиди, дізнаємося принцип роботи цього сантехнічного приладу і ознайомимося з технологією його установки і підключення

Як вибрати джакузі

Ванна джакузі: різновиди та їх особливості

Мало хто знає, але на сьогоднішній день існують цілих два види джакузі - це звичайна гідромасажна ванна, в якій роль масажиста беруть на себе повітряно-водяні струмені, а також комбінована ванна джакузі, в якій масаж здійснюється як повітряно-водними, так і повітряно бульбашкового потоками. В останніх можуть одночасно бути задіяні і аеромасажні, і гідромасажні форсунки, що значно збільшує ефект від подібних водних процедур. На цей нюанс не можна не звертати уваги в процесі вирішення питання, як вибрати джакузі?

Взагалі бажання людини обзавестися інструментом для поліпшення здоров'я направляє його думки в бік функціоналу гідромасажною ванни. Це й не дивно, так як її ефективність багато в чому залежить від цих функцій. Отже, підходячи до питання вибору джакузі, відразу необхідно розібратися з типом необхідного масажу. Універсальність - це, звичайно, добре, але порад і рекомендацій лікарів все ж краще дотримуватися. Ну да ладно, тут вирішувати вам - якщо дозволяють кошти, то чому б і не зупинитися на універсальному варіанті гідромасажною ванни?

Користь гідромасажною ванни

Як вибрати гідромасажну ванну: поради та рекомендації

Сучасні ванни джакузі можуть мати до 10 основних функцій масажу - з ними розібратися нескладно, так як всі вони практично однакові і відрізняються лише місцем установки форсунок і, як результат, массажируемой областю тіла. Інша справа - додаткові можливості і опції, про які чомусь практично завжди забувають. До них можна віднести наступні параметри.

  1. Система очищення і дезінфекції води. Як правило, обсяг води, наповнюваної в ванну джакузі, значний, тому постійно зливати і набирати нову воду буде досить накладно. Якраз з цією проблемою і дозволяє впоратися система фільтрації та дезінфекції води. По суті, це повноцінні очисні споруди, що включають в себе систему фільтрів і ультрафіолетовий випромінювач. У більшості випадків ця система не включається в комплект - не забувайте про неї, і тоді експлуатація та догляд за гідромасажною ванною не створять вам додаткових проблем.

    Ванна джакузі: поради щодо вибору

  2. Підсвічування. Як правило, вбудовується в боки або дно джакузі. Має декоративне призначення, але крім нього вона здатна створити відповідний настрій і розслабити людини не тільки фізично, а й морально.
  3. Хромотерапія. Методика такого лікування полягає в вплив на тканини людського тіла світла різної довжини хвилі. Втілюється ця методика в сучасних джакузі з допомогою освітлювальних приладів широкого спектру випромінювання. Як правило, режими роботи спеціальних ламп можуть підбиратися в залежності від рекомендацій лікаря і фахівця в цій галузі медицини. Слід розуміти, що кожен колір має особливий вплив на людину - наприклад, червоний стимулює нервову систему, а зелений розслабляє і заспокоює.
  4. Ароматерапія. Користь гідромасажною ванни, оснащеної функцією ароматерапії, неоціненна для алергіків і людей із захворюваннями дихальних шляхів. Втілюється в сучасних джакузі за рахунок спеціального дозатора, що дозволяє порційно вводити в воду і викидати в навколишнє повітря, ароматичні масла.

Наявність всіх цих функцій деяким людям можуть здатися зайвими, але недооцінювати їх не варто - вони значною мірою можуть вплинути на самопочуття і стан людини.

Принцип роботи та цікаві факти про роботу джакузі показані у відео-ролику.

З чого роблять гідромасажні ванни: конструкція і вживані матеріали

Як і звичайні ванни , Джакузі можуть виготовлятися з трьох видів матеріалу: чавун, сталь і акрил. Перші два варіанти поступово відходять у минуле, і пов'язано це з вагою цих виробів і стандартною формою - з цих матеріалів можна, звичайно, зробити і кутові, і круглі джакузі, але обійдуться вони в десятки разів дорожче, ніж гідромасажна ванна з акрилу, який можна назвати ідеальним варіантом для подібних сантехнічних виробів.

Що стосується внутрішніх пристроїв і механізмів джакузі, то, не дивлячись на складність, всі вони влаштовані досить просто. Пристрій джакузі можна описати двома словами - це компресор і маса трубочок. Якщо говорити про комбінованої гідромасажною ванні, то це два компресора і та ж маса трубочок. Звичайно, наведена схема є спрощеною - сучасні джакузі влаштовані куди складніше, і крім своїх основних механізмів, мають масу електроніки, яка контролює роботу цього виробу, а також систему фільтрів, водопровідних труб і інших всіляких систем. Деякі гідромасажні ванни навіть обладнуються системою стільникового зв'язку, радіо- і телеприймачами.

Як вибрати гідромасажну ванну

Установка джакузі: нюанси підключення

Людина, що набуває гідромасажну ванну, повинен подбати про її установці ще на стадії ремонту, оскільки знадобиться провести в певне місце водопровід і каналізацію .

Як правило, підключення джакузі до цих систем проводиться знизу, отже, всі комунікації підводяться якомога ближче до підлоги. По-хорошому їх потрібно звести все в одне місце і організувати до них вільний доступ. Крім того, не варто забувати про доступ до обладнання джакузі.

Сама установка гидромассажной ванни виконується досить складно - тут вся справа в її габаритах. Якщо ви розраховуєте впоратися самостійно, то це марно - вага і розміри ванни зажадають залучити до процесу монтажу як мінімум ще пару чоловік.

Якщо ви розраховуєте впоратися самостійно, то це марно - вага і розміри ванни зажадають залучити до процесу монтажу як мінімум ще пару чоловік

Установка гідромасажною ванни фото

Ванна джакузі встановлюється на металевій рамі - в принципі, вона вже з заводу поставляється в зібраному вигляді. Від вас буде потрібно тільки занести її в приміщення ванної кімнати і встановити в відведене місце. Крім того, її необхідно буде ретельно виставити по рівню - помилки тут неприпустимі, тому що можуть привести до швидкого виходу з ладу насосів і компресора.

Особлива увага при підключенні гідромасажною ванни необхідно приділити електричної частини. від правильності підключення проводки залежить в першу чергу безпеку людини. джакузі необхідно заземлити , А гілку подачі енергії обладнати пристроєм захисного відключення (УЗО).

Все інше (вода і каналізація) підключається до гідромасажної ванни досить просто, хоча і тут є деякі незручності. Підводки водопроводу обладнуються відсікають кранами, які з'єднуються з джакузі допомогою гнучких шлангів або металевої гофри з нержавіючої сталі. З каналізацією все ще простіше - сифон джакузі під'єднується за допомогою жорсткої труби або гофрованого шланга.

Ось, в принципі, і все, що потрібно знати щодо питань, як вибрати і як встановити гідромасажну ванну? Наостанок хочу сказати, що цей сантехнічний прилад є досить дорогим і складним виробом, і його установку краще довірити професіоналам. Крім того, пам'ятайте, що при самостійному монтажі гарантія виробника не поширюється.

На цей нюанс не можна не звертати уваги в процесі вирішення питання, як вибрати джакузі?
Ну да ладно, тут вирішувати вам - якщо дозволяють кошти, то чому б і не зупинитися на універсальному варіанті гідромасажною ванни?
Ось, в принципі, і все, що потрібно знати щодо питань, як вибрати і як встановити гідромасажну ванну?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online