Новий будинок для хом'яка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Перший хом'як за яким я доглядала самостійно з'явився у мене в шкільний час, він був сірим довгошерстим

Перший хом'як за яким я доглядала самостійно з'явився у мене в шкільний час, він був сірим довгошерстим. До того був рудий хом'як, але його я пам'ятаю погано. Обидва були довгожителями.

В ті часи щоб дізнатися про те, як доглядати за якою-небудь твариною, не можна було набрати питання в пошуковому рядку. Зараз все спростилося до неможливості і якщо ви підете на будь-який ХАМСТЕР-сайт, ви дізнаєтеся, що зміст хом'яка це ціла наука і що існують чорні-білі списки, купа правил і хитрощів.

Але коли я була маленькою, треба було в єдиному зоомагазині міста купити книгу і слідувати вказівкам, причому обладнання клітини тоді ще треба було робити самостійно. Наприклад, для своїх численних канарок я сама в'язала гачком гнізда.

І ось я, вивчивши керівництво хомяковода, я дізналася, що хом'якам не можна пити. Суворо заборонялося розміщувати в клітку воду і купати хом'яка. Звичайно, я повірила книжці: "Вашій хом'яка цілком вистачить тієї рідини, яка міститься в сухому кормі і овочах".

Минуло кілька місяців. Хом'як їв, спав, грав з собакою і гуляв по кімнаті (це був великий і легколовімий товариш). І ось одного разу, поливаючи квіти, я помітила, що хом'як варто в клітці на задніх лапках і дивиться, як ллється вода. Я подумала, що раз він так дивиться, то чому б не спробувати його напоїти. Я налила воду в маленьку кришечку від пляшки. Він взяв кришку руками і випив. І потім він випив ще дві кришечки води. Я причепила йому звичайну поїлку і хом'як зажив щасливо. Купати я його теж пробувала. Він любив не тільки митися, але і плавав в умивальнику.

Вчора у нас з'явився маленький білий джунгарский хом'як і я вивчала успіхи сучасного хомяководства і різноманітні поради юних біологів. Виявилося, що не тільки гризун-індустрія просунулася вперед. Звичайно, сучасні клітини і труби з нескінченного числа модулів вражають. Навіть якщо клітина чимось погана, то в будь-якому випадку вже вона на порядок краще ніж 25 років тому - вентиляція, площа, конструкція, зручність для прибирання, правильні дверцята. Можна підібрати таку клітину з якої тварина не втече, протиснувшись між прутів.

Деякі хомяководи влаштовують у себе вдома щось неймовірне:
Деякі хомяководи влаштовують у себе вдома щось неймовірне:   джерело фото джерело фото

Труби і штучні нори можуть замінити клітку або значно розширити її простір:

джерело фото джерело фото

Нові краплинні поїлки з кулькою це теж серйозне досягнення. Деякі будиночки просто фантастичні, а перенесення суперкомфортні, не йдуть ні в яке порівняння з колишніми темними страшними дерев'яними коробками з дірками. Палички і каміння для зубів, підвісні гнізда і сходи, колеса для тварин різних розмірів ... Загалом все дуже багато і треба думати-вибирати.

Мені зовсім не сподобався поширений зараз прогулянковий куля - навіть для великих гризунів він здається занадто незручним і страшним. Втім, може бути і правда є тварини, які дійсно люблять кулі, деякі форуми розповідають, що існують хом'яки, який вимагають прогулянок в кулях. Але не дуже зрозуміло, навіщо, наприклад, велику щура, яку дуже просто зловити або яка сама точно повернеться в клітку, закривати в пластиковому кулі.

Найдивовижніше винахід - це туалет для гризунів, до якого додається спецлопатка. Взагалі це не новина, що хом'яки розумні і вибирають один кут клітки для туалету. Але ось те, що люди усвідомили, наскільки свинки, кролики, щури та інші гризуни свідомі, що вони стали виготовляти туалети і наповнювачі - це великий крок у розвитку людей :) Фактично гризунів прирівняли до традиційних компаньйонам кішкам-собакам. Туалет для хом'яка з наповнювачем виглядає так:

Туалет для хом'яка з наповнювачем виглядає так:

Наш новий друг білий хом'як побігав по трубах і в колесі, а зараз облаштував своє гніздо і спить в папірцях. Прислухаючись до порад я прибрала з нового будиночка додається до нього вату (вата перетягує лапи хом'яка, після чого лапа відмирає), а пізніше привезу йому сіно з городу. Також я придбала суміш засушених квітів і овочів (суміш дуже красиво виглядає і подобається хом'яка). Наш хом'як досить старенький і хворий, не знаю як довго він проживе в своєму новому будинку, але те що він встигне добре повеселитися - це точно.

Якщо ви все це прочитали і задумалися про тварин - не купуйте, а візьміть отказника на або тварина з притулку . Уникайте брати тварин у людей, які розводять тварин спеціально або очевидно безвідповідальні і - навіть безкоштовно - ніколи не беріть звірків (породу і шлюб) у профселекціонеров.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online