боротьба з наркотиками в Україні: Співробітники поліції вилучили рекордну партію наркотиків в Києві та Одесі - поліція, Київ, Одеса, героїн, кокаїн

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Співробітники Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України спільно з Державною прикордонною службою України провели спецоперацію, в результаті якої вилучили майже 19 кг кокаїну, які кур'єри перевозили в коробках з цукерками. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Вартість вилученої партії становить понад 310 мільйонів гривень за цінами "чорного" ринку. Затримано вісім осіб, причетних до функціонування міжнародного каналу постачання кокаїну в Україну та інші держави.

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Іллі Ківи, співробітники його підрозділи спільно з Південним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України, Службою безпеки України та у взаємодії з правоохоронними органами Бразилії, Вірменії і Туреччини c 2015 року здійснюють заходи, спрямовані на викриття протиправної діяльності міжнародного організованого злочинного угруповання.

Члени цієї ОЗГ займалися контрабандним переміщенням наркотичних засобів "кокаїн" в особливо великих розмірах з країн Латинської Америки в Україну та інші держави.

Зокрема, за результатами реалізації інформації, наданої Департаментом протидії наркозлочинності Національної поліції України та Державної прикордонної служби України, на території Вірменії затримано особу, яка намагалася здійснити контрабандне перевезення наркотичного засобу «кокаїн» в особливо великих розмірах.

У листопаді минулого року в аеропорту міста Єреван була затримана громадянка України, яка здійснила контрабандне переміщення наркотичного засобу «кокаїн» з міста Сан-Пауло (Бразилія) транзитом через місто Дубай (ОАЕ). Під час затримання у неї було вилучено понад 3 кілограми наркотичного засобу «кокаїн».

Згодом працівниками Департаменту протидії наркозлочинності під час оперативного супроводу досудового розслідування у кримінальному провадженні спільно з працівниками Державної прикордонної служби України отримана інформація про притягнення громадянина України М. в якості кур'єра. Він повинен був здійснювати поставки в Україну наркотичного засобу «кокаїн» в особливо великих розмірах. Також встановлено дата і місце прибуття чоловіки в Україні.

За результатами проведених спільних практичних заходів 13 лютого року громадянин М. був затриманий в пункті пропуску міжнародного аеропорту "Одеса". Під час огляду ручної поклажі вилучено близько 5 кілограмів наркотичного засобу «кокаїн».

Протягом 29 лютого і 1 березня, завдяки спільним діям співробітників Департаменту протидії наркозлочинності, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України та за сприяння Державної фіскальної служби в міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримали громадян України, які здійснювали переліт авіарейсом Дубай - Київ. Їх затримали під час спроби контрабандного ввезення на територію України наркотичних засобів "кокаїн" загальною вагою понад 7 кілограмів.

Зокрема, 29 лютого затриманий громадянин Т., який перевозив 3,7 кг кокаїну у власному багажі. Після цього в результаті оперативних заходів 1 березня правоохоронці затримали в Одесі ще двох громадян. Їх підозрюють в тому, що вони є організаторами, вербувальники і кур'єрами міжнародного каналу контрабандного надходження кокаїну в Україну.

Крім того, 1 березня в терміналі D міжнародного аеропорту "Бориспіль" затримано громадянку України С. Жінка перевозила в ручній поклажі 3,3 кг кокаїну, замаскованого під цукерки.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 3 ст. 305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Раніше "Обозреватель" повідомляв, що Росія звинуватила Україну в "Наркотичному геноциді" своєї молоді .

Раніше Обозреватель повідомляв, що Росія звинуватила Україну в   Наркотичному геноциді своєї молоді

Ти ще не підписаний на наш Telegram ? Швидко тисни!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online