Теплотехнічний розрахунок. Частина 3. Керамічні теплоеффектівниє блоки.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні продовжую тему Теплотехнічний розрахунок ( Частина 1 і Частина 2 ). І торкнуся питання який торкнувся в першій частині. Це містки холоду в Керамических Теплоефективних блоках типу Поротерм, Кератерм (Porotherm, Keratherm). Про цю особливість сучасних керамічних блоках я говорив в першій частині і повторяться не буду, кому цікаво подивіться Відео .

Щоб матеріали служили нам довго і приносили радість, треба знати їх СЛАБКІ МІСЦЯ Щоб матеріали служили нам довго і приносили радість, треба знати їх СЛАБКІ МІСЦЯ. Щоб підсилити при будівництві будинку і не допустити руйнування.

ДБН каже, що є неприпустимою пустошовка в зовнішніх стінах. Звичайно, манагери кричать про відсталість наших норм. Від частини вони мають рацію, норми не встигають за розвитком технологій. Але от особисто мені, здоровий глузд говорить про те-ж. Треба робити теплу штукатурку.

Найцікавіше це те, що близько 12 років тому мені довелося побувати на семінарі виробника Поротерм. І представник заводу говорив про необхідність теплою штукатурки Керамических блоків! І не тільки через пустошовку, але і містків холоду вертикальних швів!

Чому ця інформація випала, можна тільки здогадуватися. Сильно тисне найближчий конкурент Керамических блоків - Газоблок (Aeroc, Ytong), які мають рівномірну щільність у всьому обсязі блоку і займає ту-ж нішу на Будівельному ринку України.

Але ж не дарма Ви зайшли до мене в гості на Будівельний Блог «Шлях Додому» 🙂 Так давайте подивимося, що скаже теплотехнічний розрахунок згідно ДБН, яким так люблять маніпулювати манагери ... 😉

У цьому файлі. Ви знайдете докладні розрахунки теплового стін з Керамических блоків 440мм для України 1-я зона. А для тих хто живе північніше, варто задуматися ще більше.

Для перегляду цієї частини топіка, будь ласка, активує або пройдіть реєстрацію і зайдіть на Блог під своїм логіном.

1 Теплотехнічний розрахунок керамічних блоків 440 мм без обліку містків холоду. Висновок: ДОСИТЬ

2 Теплотехнічний розрахунок керамічних блоків 440 мм з урахуванням містків холоду. Висновок: НЕДОСТАТНЬО

3 Теплотехнічний розрахунок керамічних блоків 440 мм з теплою штукатуркою Тепловер 30мм. Висновок: ДОСИТЬ

Трохи докладніше про них розповім на відео ...

На відео я говорю про нормативному теплового стіни у Другій зоні R = 2.5. Але кожен з Вас може подивитися і вибрати цей параметр для свого міста самостійно. Спочатку визначте Зону і потім по нижній таблиці зможете вибрати параметр R:

Увага! Дані в таблиці застаріли з 01.07.2013. Детальніше Тут >>>

Детальніше Тут >>>

Хочете знати більше? Читайте Теплотехнічний розрахунок. Частина 1 і Частина 2 .

З повагою, Олександр Терехов

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online