Блоки ФБС розміри і вага: стандартні бетонні елементи під фундамент

  1. Область застосування
  2. Що з себе являє ФБС
  3. існуючі різновиди
  4. переваги
  5. недоліки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті

Від автора: вітаю вас, мої дорогі читачі! Зараз я приділю окремий час опису характеристик щодо нового явища в сучасній будівельній індустрії - блоків ФБС. Відрізняють блоки ФБС розміри і вага варіюються від найменших до найбільших.

Особисто я стикався з ними тільки при будівництві багатоповерхових будівель в нових житлових комплексах. Причому був надзвичайно здивований практичності і швидкості, яку вони надають будівництві. Негативних моментів я не знайшов, проте вони є лише у окремих представників даного виду продукту. Комплексна оцінка склала 9 з 10, і тільки тому, що завжди є, до чого прагнути.

Область застосування

Найчастіше ФБС ми зустрічаємо саме при установці фундаменту. Однак не виключені випадки, коли з них повністю піднімали стіни, а також зводили невеликі споруди, що вимагають цілісності, щільності і міцності. Такими є деяка кількість військових об'єктів, а також місць, безпеку яких числиться на підвищеному рівні.

Що з себе являє ФБС

Сама абревіатура ФБС розшифровується як фундаментні блокові системи. В загальному доступі до покупки на ринку країн пострадянського простору з'явилися на початку двотисячних, але тільки в останні кілька років почали набирати велику популярність.

Чим це було викликано? Урбанізація багатьох великих міст змушує компанії-забудовники оперативно зводити висотні будівлі. При цьому, щоб не псувати свою репутацію і не наражати на небезпеку життя людей, бетонні блоки в установці фундаменту почали використовувати частіше.

Чому прискорювалася будівництво? Процес заливання армованого фундаменту займав дуже багато часу і фінансів, і до того ж до цього всього треба було чекати, поки він застигне. Монтаж арматури сам по собі займав далеко не один день. Залежно від габаритів майбутньої будівлі, можна було пропустити в очікуванні все літо.

ФБС за своєю будовою представляє з себе чистий литий бетон, який в процесі монтажу кладуть один на одного за допомогою однойменного розчину, що створює хороше зчеплення. Пояснюючи просто, можна сказати, що використання фундаментних блоків - це установка відразу готового фундаменту, який за своїми властивостями нітрохи не поступається класичним методам.

існуючі різновиди

Незважаючи на те що даний вид будівельних матеріалів використовується в класичному вигляді, існують і різноманітності. Фундаментні блоки розрізняються за такими характеристиками:

  • литі, армовані - У стандартному вікні ФБС, який використовується найбільш часто. Незважаючи на те що він має досить велику вагу, показники міцності це компенсують. Моя квартира знаходиться в будинку, фундамент якого виконаний саме з такого виду блоків;
  • армовані з порожнинами. Багато хто може подумати, що наявність порожнин роблять блок крихким і не дають йому повноцінно виконувати свої функції. На жаль, ці люди мають рацію, проте не повністю. Техніка виготовлення дозволила зменшити масу блоків, практично не змінивши характеристик міцності;
  • неармовані з порожнинами. Даний вид ФБС є максимально бюджетним, так як міцність цього продукту є не самою краще. Я можу рекомендувати використовувати їх тільки при будівництві приватних будинків - і то, висота яких не буде перевищувати одного поверху. Та й з високим дахом краще не поспішати і пережити без горища.

Також ФБС відрізняються один від одного габаритами. І тут насправді починається повне різноманітність. Зараз я розповім вам про стандартні розміри декількох екземплярів литих армованих блоків, які найбільш широко застосовуються в сучасному будівництві:

  • ФБС 24-3-6т - застосовується найчастіше, має довжину в 2380 мм, показник ширини - 300 мм, а висота становить 580 мм. Блок довжиною майже в 2.5 метра важить близько трохи більше тонни, а саме - 1025 кг. Ціна на нього різна, але в середньому становить близько 2 500 рублів;
  • ФБС 12-3-6Т - вполовину коротше попереднього екземпляра, і його довжина становить 1180 мм. Інші розміри не змінилися, а ось маса зменшилася до півтонни, а саме - до 490 кг;
  • ФБС 24-5-6т є найбільшим представником даного сімейства. Його розміри становлять 2380 мм довжини, 500 мм ширини і 580 мм висоти. Вага трохи більше півтора тонн, а саме - 1680 кг;
  • крім громіздких продуктів, в арсеналі є і більш дрібні, такі, наприклад, як ФБС 6-5-6т. Він більше схожий на куб з довжиною сторони в 500 мм і вагою 390 кг. Вони часто купуються не масово, а поштучно, для того щоб закрити невелику порожнину в фундаменті і не псувати цілі блоки;
  • при будівництві приватних будинків, дач або інших дрібних споруд я рекомендую використовувати ФБС 12-4-6т. Ширина в 400 мм забезпечить стійкість споруди і оптимізує вибір каменю для кладки стін і міжкімнатних перегородок .

переваги

Для фундаменту головною перевагою завжди було, є і буде його здатність витримувати вологу. Бетонні блоки мають низькі показники гігроскопічності. Це дозволяє абсолютно не реагувати на опади у вигляді дощів, снігу чи роси і точно також ставитися до постійному перебуванню в рідини.

Також перевагою є ціна, яка на порядок нижче, ніж монолітна заливка. Крім самого матеріалу, ви витратите дуже багато грошей на доставку розчину, так як заливати фундамент потрібно відразу весь, а не по черзі. В такому випадку різниці ніякої не буде.

Простота в роботі. Вам не треба буде встановлювати додаткові конструкції, такі як палі або армування.

Найважливішою перевагою, як на мене, все-таки залишається швидкість. Погодьтеся, що найкраще в будівництві або ремонті - це їх закінчення. Побачити кінцевий результат завжди на порядок приємніше, ніж спостерігати за нескінченним процесом зведення стін, утеплення та іншої рутинної роботи.

недоліки

На жаль, як і у будь-якого продукту, у залізобетонних блоків теж є недоліки. Найбільшим я вважаю вага. Як не крути, але без допоміжної техніки не обійтися, тому що немає в нашому світі людини, здатного поодинці підняти тонну, перенести її на метрів так двадцять, укласти рівно, повернутися за наступною, і так не один десяток разів. Але замовити підйомний кран на два дні дешевше, ніж возити величезний бетоновоз.

Другим недоліком я вважаю габарити. Ні, не те, що блоки величезні. Це, навпаки, добре. А недоліком є ​​те, що класичних розмірів дотримуються далеко не всі виробники, і дуже часто можна зіткнутися з самодіяльністю при виробництві. Це вимагає роботи тільки з одним постачальником. В іншому випадку, ви можете порушити стійкість споруди.

Ця інформація була для вас корисною? Пишіть в коментарях!

Чим це було викликано?
Чому прискорювалася будівництво?
Ця інформація була для вас корисною?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online