Як НЕ ТРЕБА відкривати свій тренажерний зал

  1. Місце найважливіше
  2. найміть юриста
  3. Уявлення про розкіш
  4. оснащення
  5. Магія зведених таблиць
  6. Его вас погубить
  7. майбутнє

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

How NOT to Start a Gym Business
Девід Кросс
Це стаття запрошеного учасника - Девіда Кроса з EvoFitness.
Переклад експерта FPA С.Струкова
Гучні слова, невгамовні амбіції, юнацький захват і надлишковий безмежний ентузіазм, з запалом і рішучістю людей, які борються за своє життя ... Ми були готові у себе у дворі кинути виклик великим комерційним спортзалах. Це був наш шанс - і ми не хотіли його пропустити.

Минуло вже два з половиною роки з того дня, коли я і мій діловий партнер відкрили двері спортзалу нашої мрії - Evo Fitness . Амбіції і мотивація, які були з самого початку, до сих пір залишилися при нас, але життя нас серйозно попсувала і багато чому навчила. Ми змогли б уникнути безлічі помилок, якби більше планували, більше думали, менше бравували і малювалися.

Ми поплатилися за свою зарозумілість. Будьте спокійні і уважніше. В гарячці моменту часто забувають про основи. Сім разів відміряй - один відріж.

Місце найважливіше

Місце критично важливо для спортзалу. Немає нічого гіршого, ніж переїжджати, тому що через 6 місяців він не працює. Повірте мені. Потрібно знати місцевий ринок, середній вік клієнта, його рівень доходів, враховувати інші місцеві спортзали, наявність парковки, зручність доступу і помітність. Не будьте самовпевненими. Пройдіться навколо того місця, де хочете розмістити спортзал, пішки. Дивлячись з вікна автомобіля, ви дуже багато втрачаєте. Хочете врахувати всі дрібниці - пройдіться пішки.

Чи потрібен в цьому місці ваш спортзал? Якщо це передмістя, де живуть пенсіонери, там явно не місце для гаражного тренажерного залу для силових тренувань. Якщо там багато великих компаній, але більшість співробітників - низькооплачувані складські працівники, а керівників вищого рангу мало, то це поховає елітний спортзал з особистими тренерами. Переконайтеся в тому, що хочете відкрити саме такий спортзал, який затребуваний в цьому місці. Уподобання людей можна змінити, але набагато простіше робити те, чого вони хочуть і що можуть собі дозволити.

найміть юриста

Витрати на юриста дратують сильніше, ніж зростання цін на бензин, але без нього ніяк. Ви збираєтеся взяти на себе більше зобов'язань і ризиків, ніж планували коли-небудь. Придбання обладнання, оплата послуг банку, виплата відсотків, оренда, страховка, покриття зобов'язань ... Ви отримуєте гроші за те, що розбираєтеся в здоров'я і фітнес, але що ви знаєте про оренду приміщень?

Для тих, хто, як і я, знає лише основи, поясню: є дрібниці, які коштують великих грошей. Уявіть, що у вас зламався кондиціонер, відмовив бойлер, не працює змив в туалеті, прострочені платежі по кредиту, зросла вартість оренди і потрібно платити франшизу по страховці? Контракти відрізняються один від одного дрібницями, які можуть залишити вас без кровно зароблених грошей в найнесподіваніший і невідповідний момент. Не скупіться, найміть фахівця, і він укладе від вашого імені куди більш кращу угоду. І не соромтеся відмовлятися від чогось, якщо деталі вас не влаштовують. У вас набагато більше прав, ніж ви думаєте.

Уявлення про розкіш

Давайте подивимося правді в очі. Всі ми бачили спортзал де Франко, новий фітнес-зал Еріка Кресси, зали IFAST, Iron Sport і т. Д .: величезна площа, 20-25 м яскраво-зеленого штучного газону, блискучий спортінвентар виробництва Eleiko і EliteFTS. Це мрія кожного культуриста. Однак якщо ви не Джо де Франко, Ерік Кресси або хтось на кшталт них, з багаторічним досвідом, визнаними спортивними досягненнями і такою кількістю клієнтів, яке вам і не снилося, доведеться вгамувати свої амбіції і повернутися з небес на землю. Ці хлопці, як і багато інших, починали з залу розміром в два гаража, різномастого б / у спортінвентарю і пари товаришів по тренуваннях. Якщо ви хочете почати з більшого, то можете розоритися на оренді спортінвентаря і залишитися з залом, в якому немає нічого, крім вільного місця.

оснащення

Я вже говорив про розкішний спортінвентар виробництва Eleiko, EliteFTS, Perform Better і т. Д. Якісний, стильний, надійний - чого ще бажати? Але і коштує він дуже дорого. Чи помітять ваші клієнти все це пишність? Відіб'ються ваші вкладення? Так, цього інвентарю вистачить на все життя, але подивіться правді в очі: силова рама, зроблена на ваше замовлення місцевими зварниками або куплена в Китаї, буде служити так само добре і так само довго, але істотно зменшить витрати.

А навіщо ці гантелі вагою понад 50 кг? Хтось із ваших клієнтів займається з ними або це тільки для ваших власних тренувань? Тренажери-ролики - це прекрасно, але з метою економії підійдуть і обрізки труби ПВХ. Якщо ваші спонсори не шейх Мохаммед або Білл Гейтс, то мінімізуйте витрати - це дасть вам певний ресурс на чорний день. А чорний день обов'язково настане. Згодом ви завжди зможете продати спортінвентар і змінити його на більш новий, але на даному етапі будьте простіше і думайте в першу чергу про успішність своєї справи.

Магія зведених таблиць

Фінансове планування, прогнози руху грошових коштів, початкових витрат, щомісячних витрат і ключових моментів - важливі інструменти досягнення комерційного успіху. Принадність зведених таблиць в тому, що вони надійні настільки, наскільки вірні введені в них дані. Якщо забивати в них свої прикидки - чого хочете досягти, що припускаєте робити - результатом стануть розчарування і невдача.

Не зрозумійте мене неправильно. Оптимістом бути потрібно, але поки в ваш зал не записалися клієнти і гроші не надійшли на рахунок, ні про яке прогнозі руху грошових коштів і мови бути не може. Потрібно прораховувати найгірший варіант розвитку подій. А найгірший варіант - відсутність клієнтів. При плануванні виходите з того, що в перші 6 місяців доходів не буде. Якщо при цьому ви можете побудувати зведені таблиці і робочий процес, переходите до наступного етапу.

Его вас погубить

Всі ми відхилилися від плану тренувань і дозволяємо своєму его взяти над нами верх. Іноді це себе виправдовує, іноді калічить людину. Я до сих пір пам'ятаю фільм «Поле його мрії» з Кевіном Костнером, де було сказано: «Побудуй його, і він прийде». Кевін, спасибі за крах ще однієї мрії! Суть в тому, що потрібно зробити все, що в ваших силах, щоб оповістити людей про вашому спортзалі і залучити їх туди. Нічого не упускайте і не недооцінюєте, будь то роздача флаєрів у найближчих світлофорів, безкоштовне відвідування або хороші знижки для місцевих бізнесменів або друзів, відвідування клубів любителів бігу з метою продажу абонементів на силові тренування. Вам потрібно продавати: якщо це не зробите ви, то ніхто не займеться цим за вас. Будь-які додаткові доходи і витрати краще, ніж сидіти на місці і чекати, поки до вас прийдуть. Забудьтеосвоемего.

майбутнє

Південноафриканський спортивний ринок дуже молодий, наївний і дурний, якщо порівнювати з налагодженим ринком в США, Великобританії, Австралії та подібних країн, особливо щодо силових тренувань, загальною фізпідготовки і польових тренувань. Нам потрібно більше відвідувачів, і для цього потрібно міняти стратегію, що не скочуючись до рекламних вивертів і безглуздих заборон великих корпорацій.

На жаль, для більшості обивателів якісні персональні тренування мають малу пріоритетністю і мають занадто високий грошовий поріг входження. Щоб збільшити число клієнтів, потрібно знизити вхідну планку. Ми ввели напівприватні тренування для максимального використання можливостей по роботі з клієнтами і додали групові заняття в наш розклад. Обидва нововведення значно знизили вхідні планку для потенційних нових клієнтів. Записавшись до нас, вони починають розуміти, цінувати і потребуватиме інших послугах, які ми пропонуємо на додачу до тренувань, масажу, спортивного харчування, реабілітації та харчових добавок. У нас універсальний магазин, де можна задовольнити всі свої потреби щодо власного здоров'я. Ціна має значення, але якість і зручність обслуговування клієнтів важливіше, ніж тільки ціна.

Зараз, коли я дописав цю статтю і перечитую її, я дивуюся тому, як багато ми робили неправильно. Хоч ми і вчилися на своїх помилках, але постійно робимо нові. Однак я впевнений, що ми стали робити менше помилок і стали більш успішними, коли врахували вищевказані принципи і змінили свою стратегію.

Девід Кросс.

Виходець з Великобританії, Девід Кросс працює в Кейптауні тренером з силових тренувань і загальної фізичної підготовки. Він захоплений силовими навантаженнями, спортивним харчуванням і зміною способу життя і присвячує весь свій час фізичного благополуччя кожного з клієнтів у своєму особистому тренажерному залі. Провівши півжиття в сфері комерційного фінансування, в царстві обману і нездорової їжі, Девід одного разу зрозумів, що з дзеркала на нього дивиться зовсім інша людина, і рішуче і повністю змінив своє життя. докладніше про Девіда


Бізнес, Питання кар'єри, Маркетинг і продажу, Силові тренування

Чи потрібен в цьому місці ваш спортзал?
Ви отримуєте гроші за те, що розбираєтеся в здоров'я і фітнес, але що ви знаєте про оренду приміщень?
Уявіть, що у вас зламався кондиціонер, відмовив бойлер, не працює змив в туалеті, прострочені платежі по кредиту, зросла вартість оренди і потрібно платити франшизу по страховці?
Якісний, стильний, надійний - чого ще бажати?
Чи помітять ваші клієнти все це пишність?
Відіб'ються ваші вкладення?
А навіщо ці гантелі вагою понад 50 кг?
Хтось із ваших клієнтів займається з ними або це тільки для ваших власних тренувань?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online