Онлайн перевірка контрагента по базах ФНС: введіть ІПН в поле нижче і перевірте

  1. Як безкоштовно перевірити контрагента онлайн по ІПН
  2. У чому перевага нового електронного помічника
  3. Як відомості про контрагента потрапляють в базу даних електронного помічника
  4. Як перевіряють контрагентів
  5. Наведемо приклад, що може зажадати ваш покупець:
  6. Відомості про розрахунковий рахунок
  7. зібрані документи
  8. Ознаки неблагонадійності контрагента на думку ФНС Росії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вибір контрагента є однією з найважливіших задач для будь-якої компанії, тому необхідно проявляти належну обачність

Вибір контрагента є однією з найважливіших задач для будь-якої компанії, тому необхідно проявляти належну обачність. В іншому випадку платника податків очікує безліч проблем від перевіряючих з податкової інспекції. Наприклад, знімуть витрати, відмовлять у відрахуванні ПДВ та донараховано податок на прибуток зі штрафом і пенями. Перевірити контрагента можна за одну секунду за допомогою ІПН на спеціальному сайті.

Введіть ІПН в поле нижче і перевірте контрагентів безкоштовно:

Як безкоштовно перевірити контрагента онлайн по ІПН

На офіційному сайті ФНС Росії можна запросити виписку з ЕГРЮЛ. Для цього необхідно ввести в потрібне поле ІПН або свідоцтво про Державну перевіряється юридичної особи або ІП. Але можна отримати набагато більше інформації про контрагента завдяки сайту « Перевірка контрагентів ». Цей онлайн сервіс зручний тим, що перевірка проводиться не тільки по ІПН, а й за назвою компанії або адресою.

Це означає, що від сумнівного контрагента можна позбутися відразу ж, не витрачаючи на нього свого часу і коштів. Перевірка контрагента по ІПН або іншими критеріями здійснюється на сайті в лічені секунди.


У чому перевага нового електронного помічника

Бути обачними тепер стало набагато простіше. Електронний помічник не тільки надасть вам основну інформацію про контрагента (ЕГРЮЛ, бухгалтерський баланс), але і познайомить вас з судовими справами контрагента. Ви дізнаєтеся причину, суму спору і всю необхідну інформацію. Причому в сервісі є інформація по податках контрагента, судам, перевірок контролерів, балансу та ін.

Більш того, ви будете в курсі:

  • які компанії або фізичні особи є по відношенню до вашого контрагенту взаємозалежними
  • працює контрагент з держконтрактів
  • які перевірки були, скільки вони тривали, який результат

які компанії або фізичні особи є по відношенню до вашого контрагенту взаємозалежними   працює контрагент з держконтрактів   які перевірки були, скільки вони тривали, який результат

Варто зазначити, що робота з держконтрактів є хоч і непрямим, але все ж свідченням про те, що контрагент веде реальну діяльність. З цим аргументом погоджуються і суди (ФАС Московського округу від 26.04.2013 № А40-114812 / 11-115-349, АС Поволзької округу від 17.09.2015 № Ф0630 / 2015 і АС Уральського округу від 20.09.2016 № Ф09-7975 / 16 ). Але не можна не сказати, що є судові справи, які виграла все ж податкова інспекція (Постанови АС Західно-Сибірського округу від 22.07.2016 № А757556 / 2015 року, АС Московського округу від 25.06.2015 № А40-95366 / 2014 року).

Як відомості про контрагента потрапляють в базу даних електронного помічника

Сервіс бере інформацію з легальних джерел. Дані потрапляють в систему з реєстрів ФНС Росії, перевірок Генпрокуратури РФ, відомостей Росстату і т. Д.

Вся інформація своєчасно оновлюється, а значить, ваші ризики при виборі контрагента мінімальні.

Як перевіряють контрагентів

Для мінімізації податкових ризиків компанії запитують у контрагента пакет документів. У зв'язку з тим, що перелік законодавством не встановлено, компанія самостійно визначає які документи вимагати, щоб перевірити сумлінність і надійність постачальника.

Наведемо приклад, що може зажадати ваш покупець:

  • копії статутних документів

  • податкові декларації з ПДВ та податку на прибуток за три попередні роки

  • аналіз рахунку 68

  • виписка з податкової інспекції за розрахунками з бюджетом

  • ліцензію

Коментар до переліку: якщо товар, роботи або послуги, які ви купуєте ліцензуються, то не буде зайвим взяти у контрагента копію ліцензії. Є судові справи, які свідчать про те, що відсутність ліцензії у контрагента може виявитися вирішальним фактором і не на вашу користь (Постанови ФАС ВСО від 25.03.2010 у справі N А19-15776 / 09, від 08.10.2009 у справі N А33-17712 / 08). ФНС РФ рекомендує мати копію ліцензії контрагента (Лист ФНС Росії від 11.02.2010 N 3-7-07 / 84).

  • Відомості про розрахунковий рахунок

Коментар: наявність у вашого контрагента розрахункового рахунку свідчить про проходження ним банківської перевірки. Деякі суди дотримуються думки, що це істотний показник для визнання того, що ви проявили належну обачність при виборі контрагента (Постанови ФАС МО від 07.02.2011 N КА-А40 / 17658-10, від 19.04.2011 N КА-А40 / 2826-11 ).

Коментар: При виборі контрагента необхідно оцінювати, перш за все, його ділову репутацію (Постанова Президії ВАС РФ від 25.05.2010 N 15658/09).

Обсяг документів вийшов значний, але цей список не є вичерпним.

зібрані документи

Здавалося б, коли зібрано велику кількість документів на контрагента, претензій в необачності з боку податківців бути не повинно, але на практиці це не так.

Податкові інспектори можуть запідозрити компанії в змові. Занадто великий пакет документів - це підозріло. Під надмірної сумлінністю і острожностью може бути щось недобре. Висновок напрошується сам собою: непотрібні папери запрошувалися спеціально, щоб заплутати перевіряючих. З чиновниками погоджуються і судді (Постанова Арбітражного суду Московського округу від 06.10.2017 № Ф05-12206 / 2017).

Щоб уникнути повторень таких ситуацій ФНС вказала податковим інспекторам звертати особливу увагу на псевдоосмотрітельность. З цієї цілю було опубліковано лист від 13.07.2017 № ОД-4-2 / ​​13650 @. Як пояснили податківці, компанія може розпізнати недобросовісного контрагента за особливими ознаками. Інформацію про потенційного клієнта або постачальника можна знайти у відкритих джерелах інтернету.

Ознаки неблагонадійності контрагента на думку ФНС Росії

У листі від 24.06.2016 № ОД-19-15 / 104 ФНС Росії порекомендувала платникам податків при оцінці ризиків, пов'язаних з контрагентами, звернути увагу на:

  • наявність відомостей про компанії в ЕГРЮЛ
  • фактичне місце знаходження контрагента, його торгових і виробничих площ
  • документальне підтвердження повноважень керівника компанії, копії документа, що посвідчує його особу
  • реальність виконання контрагентом умов договору (оцінка можливості виробляти товар і ін.)

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online