Порівняння септиків: Топас або Юнілос Астра

  1. Порівняння з іншими популярними септиками: ЮБАС, АСТРА, ТАНК
  2. АСТРА або ТОПАС
  3. ТОПАС або ТАНК
  4. ЮБАС або ТОПАС

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Септик ТОПАС відноситься до локальних очисних станцій, які використовують аеробний (кисневий) спосіб очищення стоків. Найближчим аналогом ТОПАС є септик АСТРА, також використовує аеробний метод, ефективність якого доходить до 97%. З огляду на таку високу ступінь очищення, септики АСТРА та ТОПАС треба називати установками глибокого біологічного очищення (Угбоя).

Порівняння з іншими популярними септиками: ЮБАС, АСТРА, ТАНК


змонтований септик АСТРА 5

АСТРА або ТОПАС

Ефективна аеробне технологія використовується в обох системах. Порівняння септиків показує, що АСТРА досконаліша, так як є подальшим розвитком конструктивних ідей, закладених в ТОПАС. У Астри використовується більш надійний японський компресор, що має вбудований захист від перегріву і перепаду напруги. Поліпропілен, з якого зроблений корпус АСТРА, більш якісний. Корпус АСТРА забезпечений додатковими ребрами жорсткості.

Вартість АСТРА від 65 000 руб.
септик ТАНК

ТОПАС або ТАНК

ТОПАС - це аеробне технологія з якістю очищення стоків до 97%. У септику ТАНК використаний анаеробний (безкисневому) метод, ефективність якого досягає лише 70%. Низька ступінь очищення анаеробним шляхом може зажадати дорогих земляних робіт з облаштування системи доочистки стоків з септика ТАНК. Також враховуйте необхідність щорічної відкачування осаду з септика. Для цього необхідний вільний проїзд асенізаційної машини на Ваш ділянку.

Вартість ТАНК від 26 900 руб.
септик ЮБАС

ЮБАС або ТОПАС

Обидві очисні установки Топас і ЮБАС працюють на аеробному принципі. Деякі конструктивні відмінності існують в кожній моделі. Про переваги і що краще встановити ЮБАС або ТОПАС (ЮБАС або Астра), а також про можливі недоліки кожної установки Вам детально розкажуть фахівці відділу каналізації.

Вартість ЮБАС від 61 500 руб.

Станція очистки стоків ЮНІЛОС АСТРА випускається компанією СБМ-Груп. Тому, якщо Ви вирішили порівняти різні септики, порівняння може звучати так - ТОПАС або ЮНІЛОС? Але так як крім АСТРИ компанія випускає і іншу продукцію (наприклад, септик КЕДР) краще порівнювати конкретні вироби - АСТРА або ТОПАС?

Обидва септика за якістю обробки стоків практично не відрізняються, так як ставляться до установок глибокої біологічної очистки. У цій ситуації порівняння септиків, що використовують одну високоефективну технологію очищення, полягає в оцінці загальної ефективності. Тому крім якості освітлення стічної води враховуються інші важливі для користувача параметри: кількість і надійність робочих вузлів, матеріал корпусу і його міцність, зручність обслуговування і ремонту септика і т.д.

Відразу відзначимо головна перевага очисної станції АСТРА - дана модель була розроблена пізніше Топас. В Астра впроваджені кращі напрацювання з більш ранніх моделей, виправлені технічні недоліки, виявлені при використанні Топас і інших систем автономної каналізації. Перед остаточним рішенням, що краще - АСТРА або ТОПАС, треба з'ясувати, які зміни були внесені в конструкцію очисної станції АСТРА.

В Астра використаний один повітряний компресор японського виробництва, що працює постійно. Таким чином аеробні бактерії, переробні органічні забруднення, весь час знаходяться в найбільш комфортною для них середовищі з високим відсотком вільного кисню. Компресор забезпечений захистом від перегріву і стрибків напруги.

У ТОПАС встановлені два компресора виробництва Південної Кореї, що працюють в переривчастому режимі - це скорочує термін їх служби і збільшує ймовірність поломки. Очевидно, що енергоспоживання системи з одним компресором буде нижче.

В Астра обсяг компресорного блоку менше, ніж в ТОПАС, що спрощує технічне обслуговування. Корпус АСТРИ виготовлений з якісного поліпропілену, виробленого чеською компанією IMG-Plast. Конструкція корпусу посилена додатковими ребрами жорсткості, що підвищує захищеність конструкції септика при переміщеннях грунту. У ТОПАС використаний китайський поліпропілен, деякі властивості якого роблять менш міцним зварений шов.

У очисної станції АСТРА конструкція доповнена муловим стабілізатором, який не дає перемішуватися «молодому» і «старому» активному мулу - це підвищує якість освітлення стоків. В Астра для відкачування надлишків активного мулу можна використовувати не тільки вбудований Мамут-насос, але також зовнішній дренажний. У ТОПАС заспокоювач відсутня, що збільшує ймовірність змішування двох типів активного мулу.

Коротке порівняння септиків ТОПАС або ЮНІЛОС говорить на користь септика АСТРА. Ще дуже важливе доповнення - лінійка станцій глибокої біологічної очистки ЮНІЛОС АСТРА була спеціально розроблена для російських умов. Більш повне і детальне порівняння двох очисних установок Ви можете отримати у спеціаліста відділу каналізації.

Популярні моделі

АСТРА 3

  • Проживання: 3 чол.
  • Продуктивність: 0,6 м 3
  • Вага: 120 кг
78000 р. 66300 р.

АСТРА 5

  • Проживання: 5 чол.
  • Продуктивність: 1,0 м 3
  • Вага: 250 кг
90200 р. 76670 р.

АСТРА 5 міді

  • Проживання: 5 чол.
  • Продуктивність: 1,0 м 3
  • Вага: 225 кг
91700 р. 77945 р.

АСТРА 5 лонг

  • Проживання: 5 чол.
  • Продуктивність: 1,0 м 3
  • Вага: 285 кг
114600 р. 97410 р.Тому, якщо Ви вирішили порівняти різні септики, порівняння може звучати так - ТОПАС або ЮНІЛОС?
Але так як крім АСТРИ компанія випускає і іншу продукцію (наприклад, септик КЕДР) краще порівнювати конкретні вироби - АСТРА або ТОПАС?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online