Важлива інформація! »Пенсійний Фонд Луганській Народної Республіки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Питання добровільної сплати фізичними особами єдиного внеску з метою зарахування до страхового стажу для призначення пенсії періодів, в яких вони не підлягали загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню, врегульовані статтею 41 Закону Луганській Народної Республіки «Про єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Порядку добровільної участі в загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (далі - Порядок) Питання добровільної сплати фізичними особами єдиного внеску з метою зарахування до страхового стажу для призначення пенсії періодів, в яких вони не підлягали загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню, врегульовані статтею 41 Закону Луганській Народної Республіки «Про єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та Порядку добровільної участі в загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (далі - Порядок). Порядок затверджений наказом Пенсійного Фонду Луганській Народної Республіки від 09.09.2016 № 96 та зареєстрований в Міністерстві юстиції Луганської Народної Республіки 29.09.2016 за № 451/798 (вступив в силу з 15 жовтня 2016 року).

  1. Хто може брати участь в добровільному пенсійному страхуванні?

Правом добровільної сплати єдиного внеску можуть скористатися особи, які досягли 16-річного віку, не належать до застрахованих осіб і не є пенсіонерами. До вказаних осіб належать, наприклад, непрацюючі громадяни.

  1. Чи зараховується період навчання у вищих навчальних закладах до страхового стажу для призначення пенсії?

Період навчання у вищих навчальних закладах до 2004 року до страхового стажу для призначення пенсії зараховується. Період навчання з січня 2004 року до страхового стажу для призначення пенсії може бути зарахований лише за умови добровільної сплати єдиного внеску.

  1. Куди звертатися за укладенням договору добровільного пенсійного страхування?

Договір про добровільну участь у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні полягає в територіальному органі Пенсійного Фонду за місцем проживання.

  1. Які документи необхідні для укладення договору?

Особи, які виявили бажання добровільно сплатити єдиний внесок, подають заяву встановленої форми та копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера, трудової книжки та паспорта. Орган Пенсійного Фонду, який отримав заяву про добровільну участь у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні, перевіряє викладені в заяві відомості та укладає договір протягом 10 календарних днів з дня отримання заяви.

  1. Які суми необхідно платити?

Сума сплаченого єдиного внеску за кожний місяць не може бути меншою мінімального страхового внеску і більше суми єдиного внеску, обчисленого від максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску дорівнює двадцяти п'яти розмірам мінімальної заробітної плати.

  1. Яку суму потрібно сплатити при укладенні договору добровільного страхування за період з 01.01.2004 до дати укладення договору?

Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць періоду до дати укладення договору не може бути менше мінімального страхового внеску і більше суми єдиного внеску, обчисленого від максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановлених на дату укладення договору.

  1. На який термін укладається договір про добровільну участь?

Договір про добровільну участь у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні полягає на будь-який термін, але не менше ніж на 1 рік (крім випадків одноразової сплати єдиного внеску за попередні періоди) і вступає в силу з дня його підписання.

  1. Чи може Пенсійний Фонд відмовити в укладенні договору про добровільну участь?

Органи Пенсійного Фонду мають право відмовити громадянину в укладенні договору про добровільну участь у випадках, якщо особа:

  • не досягла 16-річного віку, є платником єдиного внеску, підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню або є пенсіонером;
  • надало про себе неповні або недостовірні відомості;
  • раніше уклала договір, дія якого не припинена або за яким не виконано передбачені договором умови;
  • бажає укласти договір на строк менше одного року (крім випадків одноразової сплати єдиного внеску за попередні періоди).
  1. Чи мають приватні підприємці право укласти договір добровільного пенсійного страхування?

Приватний підприємець є платником єдиного внеску і застрахованою особою, тому права на укладення договору про добровільну участь у пенсійному страхуванні не має.

  1. Чи можна добровільним пенсійним страхуванням заповнити пільговий стаж, наприклад, підземний?

Уклавши договір добровільного страхування можна придбати тільки страховий стаж. Спеціальний стаж, зокрема, підземний, можна тільки заробити на відповідному робочому місці.

  1. Що дає добровільне страхування?

Чимало громадян, які звертаються за призначенням пенсії, не мають необхідний страховий стаж (15 років) і тому втрачають право на пенсію. Добровільна участь у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні дозволяє не тільки придбати страховий стаж за періоди, коли особа не мала статусу застрахованої особи, а й збільшити розмір майбутньої пенсії.

Хто може брати участь в добровільному пенсійному страхуванні?
Чи зараховується період навчання у вищих навчальних закладах до страхового стажу для призначення пенсії?
Куди звертатися за укладенням договору добровільного пенсійного страхування?
Які документи необхідні для укладення договору?
Які суми необхідно платити?
До дати укладення договору?
На який термін укладається договір про добровільну участь?
Чи може Пенсійний Фонд відмовити в укладенні договору про добровільну участь?
Чи мають приватні підприємці право укласти договір добровільного пенсійного страхування?
Чи можна добровільним пенсійним страхуванням заповнити пільговий стаж, наприклад, підземний?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online