Материнський капітал як перший внесок на іпотеку

  1. Умови отримання іпотеки
  2. Як скористатися материнським капіталом

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато батьків, які мають двох і більше дітей напевно замислювалися про придбання свого власного житла . Якщо немає нажитих грошей, то можна скористатися якоюсь допомогою від держави, отримавши материнський капітал, і внести його як перший внесок за іпотеці при придбанні квартири. Багато людей вважають, що отримати сертифікат можна після народження першої дитини, насправді це помилка.

Але варто відзначити, що в оформленні подібних угод є чимало нюансів і підводних каменів, а тому потрібно заздалегідь познайомитися з труднощами, які можуть виникнути.

Умови отримання іпотеки

Не всі банки готові видавати іпотечні кредити позичальниками, навіть при наявності початкового внеску, особливо, якщо мова йде про материнський капітал . Адже у банків не завжди є впевненість того, що позичальник надалі матиме можливість виплачувати кредит. Але, як правило, більшість іпотечних кредитів з початковим внеском, рівним материнському капіталу, отримують позитивне рішення.

Ви витратите материнський капітал на іпотеку?

Витрачу Чи не витрачу

До банків, які працюють з подібними програмами можна віднести наступні:

Також і інші банки видають іпотеку з початковим внеском - материнським капіталом, але їх умови не завжди підходять позичальником. Основним пунктом, який відлякує людей, є висока процентна ставка.

Важливо! Внести первинний внесок на іпотеку за допомогою материнського капіталу можна тільки після того, як дитині виповниться три роки. А якщо говорити про взятий раніше іпотечний кредит, то сертифікатом можна погасити борг відразу ж після його народження.

Як правило, процентна ставка по іпотечному кредитуванню визначається банком самостійно, але як показує статистика, то вона варіюється від 9 до 14%. Для отримання іпотеки в першу чергу, сім'я, в тому числі передбачуваний позичальник банку, повинен відповідати вимогам, що виставляються банком. Найчастіше вони стандартні.

Основними положеннями є такі:

  • Вік позичальника від 21 роки .
  • Наявність стабільного доходу.
  • Стаж роботи на останньому місці 6 місяців, а за останні п'ять років не менше року.
  • Відповідна квартира під вимоги банку.
  • Відсутність у позичальника у власності житлової площі.
  • Гарна кредитна історія.

Як скористатися материнським капіталом

Щоб материнський капітал використовувати як початковий внесок по іпотеці, в пенсійному фонді потрібно отримати сертифікат і надати його копію в банк, заповнивши заявку на іпотеку. Після того як банк схвалить іпотеку, можна вибирати квартиру і укладати угоду купівлі-продажу.

Після проведення операції в пенсійний фонд потрібно надати сертифікат, паспорт, свідоцтво про реєстрацію житлоплощі, договір купівлі-продажу квартири і заяву про переведення коштів в банк кредитор в рахунок погашення первісного внеску.

Готівковими коштами материнський капітал не видається, гроші переводяться на банківський рахунок.

Але при оформленні іпотеки таким способом потрібно враховувати наступні нюанси:

  • Виплати проводяться двічі на рік, при свій намір скористатися сертифікатом , Пенсійний фонд має бути попереджено за півроку, щоб вчасно отримати бажаний сертифікат.
  • При використанні будь-то суми материнського капіталу ви не зможете скористатися ним для погашення первісного внеску по іпотеці.
  • Квартира буде зареєстрована на всіх членом сім'ї.
  • Ще до вибору банку для оформлення іпотеки потрібно визначитися з ринком, на якому буде знаходитися квартира (новобудова або вторинний ринок).
  • Придбану квартиру в іпотеку потрібно застрахувати і це є обов'язковою умовою.
  • Обтяження з купленого об'єкта нерухомості знімається тільки після повного погашення боргу по іпотеці.

Багато фахівців рекомендують все ж гасити материнським сертифікатом наявний кредит, а не використовувати його як початковий внесок по іпотеці. Перший варіант набагато вигідніше, так можна загасити кредит не тільки по відсоткам , Але і за сумою основного боргу.

Ви витратите материнський капітал на іпотеку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online