Як можна придбати квартиру в Казахстані?

  1. 1. Іпотека
  2. 2. Жілстройсбербанк
  3. 3. Купівля ділянки для будівництва будинку
  4. 4. Доступне житло-2020
  5. 5. Квартира в подарунок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Мабуть, квартирне питання є одним з найактуальніших для будь-якого дорослої людини. Рано чи пізно настає момент, коли хочеться мати свій власний кут, нарешті переїхати від батьків і почати нове життя, або просто втомлюєшся від знімною квартири, де правила диктує господар і в будь-який момент може попросити з'їхати. Особливо гостро проблема придбання житла встає перед молодятами, які мріють «звити сімейне гніздечко», виховати дітей, а потім і онуків, в своєму власному будинку і, це - цілком здорове бажання. Однак, ціни на нерухомість регулярно підвищуються і придбати квартиру - зовсім не просто, адже далеко не всі люди мають необхідні фінансові можливості для придбання житла в хорошому районі і за помірною ціною. Так, квартирне питання - складний, але цілком вирішуване.

Так, квартирне питання - складний, але цілком вирішуване

У цьому матеріалі ми розповімо вам про можливі способи придбання квартири в Казахстані. Якщо ви в даний момент знаходитеся в активному пошуку доступних варіантів для покупки житла, ми впевнені, що зібрана нами інформація буде вам дуже корисна.

Зараз середня вартість гарної однокімнатної квартири економ-класу з косметичним (а якщо пощастить, навіть з євро) ремонтом варіюється від 25 до 50 тисяч доларів. Припустимо, ми шукаємо квартиру приблизно за 30 000 доларів (близько 10 000 000 тенге). За цю ціну ви зможете придбати квартиру в Алмати в деяких новобудовах, в спальних районах, а також непоганий приватний будиночок, в Астані - в регіонах Правого берега і на околиці, а в регіональних містах - вибір ще більше. Наприклад, в Усть-Каменогорську за 10 мільйонів ви можете придбати трикімнатну квартиру в центрі міста в відмінному районі і з чудовим ремонтом. Якщо ви живете в регіонах, знайти квартиру вам буде набагато легше, ніж жителям Астани і Алмати.

Отже, які варіанти придбання квартири ми маємо?

1. Іпотека

Іпотека є найпопулярнішим способом придбання житла у всіх країнах пострадянського простору. У Казахстані іпотека також є одним з найбільш поширених продуктів роздрібного кредитування. Як і при оформленні будь-якого іншого кредиту, для того, щоб стати володарем іпотеки, необхідно відповідати певним вимогам. У нашій країні іпотеку може отримати будь-який платоспроможний громадянин Казахстану, який досяг 21 року, має постійне місце роботи або бізнес з регулярним доходом. Ніяких складних критеріїв банки зазвичай не висувають, - вся процедура схвалення заявки на іпотеку така ж, як і при оформленні звичайного кредиту. Перевага віддається тим людям, у яких більший стаж роботи на одному місці і висока заробітна плата.

Початковий внесок іпотечного кредитування найчастіше - більше 20% від вартості квартири. Чим вище початковий внесок, тим менший відсоток винагороди банку, тобто менша переплата. Для порівняння: Bank RBK пропонує позичальникам оплатити 30% початкового внеску зі ставкою винагороди в 19%, Нурбанк - 35%, але ставка буде вже від 17%, а в Цеснабанк можна оформити іпотеку, сплативши 40% і ставка буде від 20,5% .

Тому обов'язково вивчіть пропозиції всіх банків, виберете найбільш вигідний для себе варіант і не ігноруйте уважне вивчення договору, тому що в ньому теж можуть бути «підводні камені».

Радимо подивитися спільні іпотечні проекти банків і забудовників, так як саме там можуть бути дуже вигідні умови. Наприклад, в Астані житловий комплекс «Лісова поляна» спільно з Цеснабанк пропонує іпотечну оренду до 15 років без початкового внеску, а в Алмати житловий комплекс «Хан-Тенгрі» надає іпотеку терміном до 20 років з первинним внеском від 10% і ставкою винагороди за все від 10%.

Незаперечною перевагою іпотеки є те, що людина може почати жити відразу ж в придбаної в кредит квартирі і не чекати багато років, поки накопичиться потрібна сума. А головний недолік криється у великій переплату, яка в деяких випадках може перевищувати 100-150% від вартості житла і додаткових витратах при оформленні документів.

Іпотека - найлегший і найдоступніший спосіб придбання квартири, але процес виплати по кредиту часто досягає 15-25 (іноді навіть більше) років з вагомою переплатою, на яку ви могли б придбати ще одну квартиру. Якщо у вас немає інших альтернатив, то, звичайно, іпотека стане для вас найкращим рішенням, однак, якщо є й інші можливості придбання житлоплощі, то подумайте ще раз.

2. Жілстройсбербанк

Іпотека в АТ «Жілстройсбербанк» є ще одним варіантом іпотечного кредитування, але з набагато вигіднішими умовами і процентною ставкою нижче, ніж в комерційних банках. Самі відчуйте різницю: взяти іпотеку під 30% річних або під 5%. Але іпотечне кредитування в Жілстройбанке працює за іншою схемою. По-перше, для того, щоб оформити іпотеку вам необхідно сплатити 50% від вартості квартири. Якщо у вас немає цієї суми в наявності, необхідно: відкрити депозит і збирати гроші мінімум 3 роки. Як тільки ви накопичили необхідну суму, банк видає вам половину суми в кредит під 3-5% річних зі ставкою винагороди до 6% на термін від 6 до 25 років. До речі, ГЕСВ банку на ваш депозит може досягти 13%, тобто чим більше грошей ви будете перераховувати на рахунок, тим вище буде ставка винагороди в вашу користь. Крім того, щороку ваш депозит буде поповнюватися на 20% від держави. А якщо ви пригледіли квартиру і у вас є половина суми, але ви не хочете чекати 3 роки і відкривати депозит, тоді банк видасть вам кредит під 8,5% річних на 3 роки і залишилися 6 років під 5%. Можна знайти багато вигідних варіантів, так як в Жілстройсбербанке існує кілька програм для тих, хто накопичив 50% від вартості житла не за 3, а за 2 роки; для тих, хто накопичив 30%; для тих, у кого вже є 30% від позики.

Переваги цього банку в тому, що він завжди йде назустріч своїм клієнтам і пропонує кілька можливих варіантів придбання власного житла. Дивно, що більшість казахстанців чули про іпотечне кредитування від Жілстройсбербанка, але багато хто не розуміє дійсно варту вигоду його умов.

Іпотека в АТ «Жілстройсбербанк» може стати прекрасним рішенням для молодих людей, покупка житла для яких не є терміновою справою і для тих, хто вже накопичив певну суму грошей, але її недостатньо для покупки квартири. Проект має найнижчими ставками винагороди на ринку і пропонує дійсно вигідні і доступні умови придбання житла для населення із середнім рівнем достатку.

3. Купівля ділянки для будівництва будинку

Далеко не всі люди мріють про квартиру, хтось хоче жити в приватному будинку або особняку. Якщо у вас вже є земельна ділянка, то будівництво власного будинку може обійтися набагато дешевше, ніж придбання готової квартири. Але якщо ви тільки плануєте купити ділянку, то будьте готові докласти зусилля. Перш за все, подумайте, в якому районі ви б хотіли побудувати будинок, перевірте наявність природних умов і бар'єрів, які можуть заподіяти незручність (болотиста місцевість, погана грунт, зайва вологість, розташування траси і залізничних шляхів, загроза селю, сходження лавин і багато іншого) . Від продавців обов'язково вимагайте всі необхідні документи, зокрема, Державний акт на землю, перевіряйте ще всі етапи підготовки до продажу, щоб не стати жертвою шахраїв. Крім того, складіть детальний план майбутнього будинку і прорахуйте всі необхідні витрати.

Купівля землі для будівництва будинку мрії може стати ідеальним варіантом для людей, у яких є необхідні кошти і досить часу.

4. Доступне житло-2020

Ще одна опція для придбання квартири в Казахстані гідна вашої уваги. Державна програма «Доступне житло-2020» пропонує комфортні квартири для певних верств населення, які можна не тільки придбати, але і взяти в оренду. В рамках цієї програми ефективно працюють відразу три компанії: АТ «Жілстройсбербанк», Фонд нерухомості «Самрук Казина» і АТ «ВО« Казахстанська іпотечна компанія ». Взагалі, головна мета програми - до 2020 року побудувати 69 050 000 кв.м нових житлових комплексів і будинків для того, щоб забезпечити казахстанців житлом за ціною, набагато нижчою за ринкову. Люди можуть орендувати квартиру тимчасово або з подальшим викупом, а також придбати відразу або в іпотеку. Однак, квартири видаються за бальною системою і люди стоять в чергах на квартиру. Чим більше балів, тим більше шансів отримати житло. Бали нараховуються за цілою десятку різних критеріїв: стажу роботи, кількість дітей і членів сім'ї, розмір зарплати, тривалість шлюбу, хороша кредитна історія і інше. Найбільш вразливі верстви населення, такі як діти-сироти, інваліди та ветерани, отримують більше балів і пільг.

Для того, щоб отримати квартиру в рамках цієї програми, потрібно встати на чергу в ЦОНе, підготувати необхідні документи, пройти комісію на перевірку вашого поточного житла і отримати дозвіл.

«Доступне житло-2020» вважається найбільш успішним житловим проектом в Казахстані і дійсно надає відмінні квартири в нових будинках. Однак, дана програма діє далеко не для всіх бажаючих. Отримати житло можуть тільки інваліди та учасники ВВВ, сироти, держслужбовці, люди проживають в аварійному житлі, інваліди 1 і 2 груп, пенсіонери, оралмани, люди, які втратили житло через природних лих, багатодітні та неповні сім'ї, а також родичі людей, які загинули в ході виконання державних або громадських обов'язків. Ймовірно, ваша заявка буде відхилена, якщо ви не належите до даних категорій.

5. Квартира в подарунок

Стати щасливим володарем нової квартири і не заплатити за неї ні копійки також можна, взявши участь в конкурсах, акціях і розіграшах. Великі компанії організовують масштабні акції для своїх клієнтів, в яких розігрують квартири, автомобілі, подорожі і багато іншого. У кожного є можливість взяти участь в подібних акціях, так як умови завжди не складно, а призи - реальні. Наприклад, зараз у сервісу онлайн-позик Кредіт24 діє унікальна акція «Все й одразу», до цього і до цього дня не має аналогів в Казахстані. За підсумками акції переможець забере відразу три головні призи: однокімнатну квартиру в чистової обробки в новому житловому комплексі «Алма Тау», автомобіль Hyundai Accent 2017 року і 1 000 000 тенге на банківський рахунок.

Для того, щоб взяти участь в акції «Все й одразу» від Кредіт24, до 31 жовтня 2017 року треба взяти онлайн-займ на суму від 50 000 тенге. Оформити онлайн-займ можна буквально за кілька хвилин. Після успішного погашення позики за кожні 50 000 тенге ви отримаєте купони з унікальними номерами. Всі ваші купони будуть відображатися в особистому кабінеті на сайті. Чим більше купонів, тим більше шансів на перемогу. А за підсумками кожного місяця серед учасників акції розігрується iPhone 6.

Ви можете подивитися на офіційну сторінку акції «Все й одразу» від Кредіт24, беріть участь і, можливо, саме ви станете власником квартири і всіх призів, уникнувши щомісячних виплат по іпотеці.

Сподіваємося, наші поради і рекомендації допоможуть вам у придбанні квартири і позбавлять від довгих пошуків подібної інформації в інтернеті. Бажаємо вам найкомфортніших житлових умов!

Отже, які варіанти придбання квартири ми маємо?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online