Придбання житлової нерухомості в Таїланді іноземними громадянами

  1. Придбання нерухомості в Таїланді
  2. Придбання нерухомості в Таїланді
  3. Придбання нерухомості в Таїланді
  4. Різні компанії мають різні умови розстрочки, але є показники, наведені до загального:
  5. Придбання нерухомості в Таїланді
  6. Придбання нерухомості в Таїланді
  7. Придбання нерухомості в Таїланді
  8. Придбання нерухомості в Таїланді
  9. Придбання нерухомості в Таїланді
  10. Придбання нерухомості в Таїланді
  11. Придбання нерухомості в Таїланді
  12. Придбання нерухомості в Таїланді
  13. Придбання нерухомості в Таїланді
  14. Придбання нерухомості в Таїланді
  15. Придбання нерухомості в Таїланді
  16. Придбання нерухомості в Таїланді
  17. Придбання нерухомості в Таїланді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На своє ім'я іноземець в Таїланді може купити, а також оформити квартиру в кондомініумі. Крім того, він має право дарувати її, заповідати, здавати в оренду і продавати. Однак, є одна важлива умова, що існує при покупці іноземцем квартири - це те, що загальна площа квартир в одному будинку, що куплені іноземними особами, не може бути вище 49 відсотків від сукупної площі всіх квартир будинку. Компанія забудовник ретельно стежить за цим в нових проектах, в готових ж будівлях цим займається керуюча компанія, прирівняне до ТСЖ. Також є можливість придбання квартири іноземцем за допомогою юридичної особи - компанії, що зареєстрована в Таїланді, засновником якої виступає він сам. При будь-якому варіанті, купуючи Таїланду нерухомість, покупець стає власником документа, який підтверджує його право власності, виписаного на нього або на юридичну особу. Чанотом називається в Таїланді документ, що підтверджує таке право власності. Разом з тим даний документ є і свідченням власності, і паспортом об'єкта. Папір в повному обсязі надрукована на тайському мовою із зазначенням на одній стороні точної адреси об'єкта, його точної площі, схематичне зображення, а на інший значаться імена всіх власників цієї квартири, з самого першого до сьогодення в даний момент. На тайському мовою обов'язково вказуються також всі імена і різна додаткова інформація.

Придбання нерухомості в Таїланді

вибір квартири

Вам надається вибір квартир , як на первинному , Так і на вторинному ринку житла. Позитивною стороною вторинної нерухомості є те, що існує можливість уважного вивчення самої квартири і будинки, їх інфраструктури, оцінки роботи керуючої компанії, охоронної служби і інші. Вибираючи квартиру на вторинному ринку, можна домовитися про ціну, можливих умовах оплати, а також інші деталі особисто з продавцем або в присутності ріелтора. Потім агент або юрист складає договір на купівлю-продаж, підписання якого обома сторонами проводиться в присутності свідків. Як правило, при покупці житла на вторинному ринку, підписання контракту завершується внесенням загальної вартості квартири відразу ж, за допомогою платежів в два-три рази, протягом 14 - 60 днів, слідом за цим йде отримання ключів і документів. Гроші можна перераховувати продавцю на рахунок, або юристу, або агенту. Обов'язково потрібно вимагати квитанції, що підтверджують кожен платіж, з підписом, датою, а ще краще - з печаткою. Покупці нових проектів залучаються не тільки за рахунок інфраструктури, цікавих концепцій і сучасного дизайну, а й за рахунок стартових цін, так як до завершення будівництва вартість житла піднімається на 20-40 відсотків. Безвідсоткова розстрочка також є важливою характеристикою на користь новобудов. При виборі квартири від забудовника, внесення депозиту для броні цієї квартири відбувається в офісі будівельної компанії, де слід за тим отримання чека про сплату депозиту з ім'ям платника, назвою проекту, квартирним номером і повною вартістю квартири. Отримавши завдаток, компанія-забудовник готує договір. Це займає, в середньому, три-чотири дні, але якщо вам належить терміновий виліт назад, контракт підготують позачергово за кілька годин. Документ підписується в офісі забудовника, а потім один примірник забирається з собою. Даний договір є підставою для внесення наступного платежу за допомогою переказу зі свого банку грошових коштів на рахунок будівельної компанії в Таїланді. Існує дистанційне оформлення угоди в разі відсутності можливості термінового прильоту в Таїланд. У такій ситуації потрібна копія паспорта, е-мейл, адреса проживання та контактний телефон. Дані використовуються для інвойсу, виставленого на суму завдатку, за яким можна перевести гроші зі свого банку прямо на рахунок будівельної компанії. Після отримання від вас завдатку, забудовник займається підготовкою договору на купівлю-продаж, який незабаром буде висланий вам через Експрес-пошту.

Придбання нерухомості в Таїланді

Договір на купівлю-продаж

При покупці квартири у забудовника , За стандартним договором компанії будуть внесені дані про покупця і при необхідності деякі коригування. Для складання договорів компанії-забудовники, як правило, використовують штатного або незалежного юриста, що становить договір відповідно до норм і законам Таїланду. Складений документ підписується при використанні тайського або англійської мови. Також можна отримати переклад контракту на російську мову, засвідчений підписом консула РФ в Таїланді, хоча він не матиме юридичної сили. Ретельна перевірка договору необхідна перед його підписанням, а також варто перевірити супровідні документи від будівельної компанії, які включають в себе статутні документи, дозвіл на будівництво, свідоцтво права власності землі та інші.
Оскільки багатьма забудовниками надається безвідсоткова розстрочка на весь період будівництва, контракт вже можуть бути обумовлені з вами дати і суми платежів, а також зазначені на перших сторінках банківські реквізити такої компанії. Безпосередньо, без посередників, на рахунок забудовника переводяться всі платежі. Основною перевагою придбання квартири в будинку, який знаходиться в процесі будівництва, є розстрочка платежу.

Придбання нерухомості в Таїланді

Різні компанії мають різні умови розстрочки, але є показники, наведені до загального:

- резервування квартири - від 20000 до 50000 бат;
- початковий внесок - від 20 до 30 відсотків вартості житла;
- кілька однакових платежів в період будівництва - від 20 до 50 відсотків;
- останній платіж при закінченні будівництва - від 10 до 50 відсотків.

Придбання нерухомості в Таїланді

При покупці вторинної квартири договір складається агентством нерухомості,

в обов'язки якого також входить перевірка документів продавця на право власності, наявності довірчого документа, якщо підписання відбувається за відсутності власника квартири. Воно ж займається уточненням в Земельному управлінні суми гербового збору та інших витрат, а також позбавленням вас від непотрібної паперової роботи і стояння в чергах для переоформлення квартири. Важливою роллю агента також виступає захист інтересів покупця, коригування вартості житла, що купується, сплати гербового збору та інше. Якщо ж ви використовували привід для самостійного придбання квартири, потрібно участь юриста для виконання названої вище роботи при додатковій оплаті. Зазвичай розстрочка платежу не присутній в угоді купівлі вторинного житла. Принцип простий-оплата грошей тягне за собою наявність у покупця ключів і документів на право власності. Згідно з угодою схема платежів має такий вигляд: завдаток складає 10 відсотків від вартості житла плюс основний платіж, після оплати якого, у покупця виявляються документи і ключі.

Придбання нерухомості в Таїланді

Зрозуміло, і тут бувають різні виключення. Часом не буває відразу всієї суми, а сьогодні вже не терпиться в'їхати в квартиру. У таких ситуаціях, агентом вирішується питання з продавцем про надання розстрочки платежу і можливості мати ключі від квартири перед погашенням усієї суми. Цей тонкий момент нереальний, якщо ви не маєте перевіреного агента з хорошим реноме. Не варто поспішати радіти, якщо власник квартири дозволив вам жити там, не сплативши її повної вартості, так як документи на право власності ви ще не отримаєте, поки не буде проведена оплата.

Придбання нерухомості в Таїланді

здійснення платежу

При покупці квартири на себе, вам потрібно буде підтвердження того, що кошти, які пішли на покупку квартири, здійснені перекладом з іншої країни. У Таїланді таким підтвердженням є довідка FET, що розшифровується як Foreign Exchange Transaction. Якщо вами переводяться гроші на рахунок забудовника або фізичної особи в Таїланді з-за кордону, то таку довідку в банківській установі запитує одержувач переказу. Якщо ви прибули до Таїланду з дорожніми чеками або готівкою, то їх можна обміняти в банку на бати, взяти довідку FET, при цьому відкривши тут рахунок і поклавши на нього отриману суму батів. Однак не кожним банком надається відкриття рахунку для іноземця, якщо немає довгострокової туристичної візи, яка діє понад три місяці, або дозволу на роботу. Якщо ж ви звернетеся до хорошого ріелтора, то що виник питання можна вирішити набагато простіше, навіть без наявності рахунку в таїландському банку можна отримати заповітну довідку. При покупці квартири на юридичну особу не обов'язково підтверджувати надходження коштів з-за кордону.

Придбання нерухомості в Таїланді

Додаткові витрати

Податок на нерухомість, який підлягає щорічній сплаті в багатьох країнах, в Таїланді відсутня. У той же час, в Таїланді потрібно реєструвати в Земельному Управлінні всі операції щодо купівлі-продажу землі та нерухомості. В першу чергу з цим зав'язані додаткові витрати:

Придбання нерухомості в Таїланді

- при реєстрації переоформлення документів в Земельному Управлінні становить максимально 6.3 відсотка від оціночної вартості квартири, яка визначається тим же відомством і підлягає коригуванню щороку або через рік. Ця сума при покупці нової квартири найчастіше проводиться покупцем і сплачується під час закінчення будівництва при готовності документів. На вторинному ринку квартир, можливі різні варіанти, де часто витрати діляться навпіл між продавцем і покупцем;
- вартість амортизаційного фонду (Sinking Fund), він же Фонд капітального ремонту, визначається забудовником і в середньому становить до 500 бат за один квадратний метр квартирної площі, і оплачується один раз першим покупцем нерухомості при завершенні будівництва. При покупці квартири на вторинному ринку цей пункт витрат не потрібен;
- установка лічильників для води і електрики, взятих у держави, проводиться для довгострокового користування та її вартість періодично змінюється, але не перевищує 12000 бат, оплачується при завершенні будівництва. При покупці квартири на вторинному ринку цей пункт витрат також не потрібен;
- розрахунок квартплати або обслуговування кондомініуму проводиться при обліку житлової площі, що виходить в середньому до 50 бат за один квадратний метр квартири, а також включає в себе обслуговування ліфтів, тренажерних залів, басейнів, внутрішньої території, відеоспостереження, охорону, безкоштовного Інтернету, а також парковки. Одним словом все, крім комунальних послуг, які сплачуються за лічильниками.
- при реєстрації нової компанії для придбання на неї квартири, потрібно викласти до 35000 бат, а також до 18000 бат для щорічної оплати аудиторських послуг за ведення звітності.
У Таїланді послуги агентств нерухомості для покупців безкоштовні, цими витратами займаються продавець або забудовник, якщо угода успішно завершиться. Незалежно від наявності ріелтора ціна від забудовника для покупця не змінюється.

Придбання нерухомості в Таїланді

При вторинному продажі квартири

добропорядний агент повинен по максимуму домогтися зниження ціни продавця. Якщо ви не скористаєтеся послугами ріелторів в Таїланді, то послуги юриста увійдуть до статті додаткових витрат.
Далі йдуть питання з відповідями з приводу покупки житла в Країні Усмішок:

Придбання нерухомості в Таїланді

Чи існують «підводні камені» і як їх обійти при покупці нерухомості в Таїланді?

Практично будь-який вид господарської діяльності підлягає безлічі ризиків. Конкретний рід діяльності грунтується на своїх особливих навичках, уміннях і знаннях. В одній сфері потрібні висока планка майстерності і ювелірна скрупульозність, в будь-якій іншій - певний талант, а в області нерухомості Таїланду пріоритетні знання юриспруденції і досвід. При придбанні квартири або будинку в іншій країні без професійної допомоги, безліч іноземців стикаються з різними труднощами. Уникнути подібних проблем можна за допомогою порад професіоналів в цій справі.
Чим особлива законодавча база галузі будівництва Таїланду?

Придбання нерухомості в Таїланді

Дозвіл на будівництво в Таїланді потрібно кожної забудові.

Спеціальна комісія органу місцевого самоврядування видає такий документ. Найчастіше архітектор або підрядник проходять через процедуру узгодження для зведення об'єкта, предметом якої є узгодження конструкторських документів в різних органах влади. Дозвіл на будівельні роботи - це важливий документ, отримавши який до початку забудови, ви убезпечите себе від багатьох проблем. Необхідно переконатися, що архітектор даного проекту робив замовлення на топографічний аналіз ділянки землі до забудови будинку. Різні регіони Таїланду підкоряються своїм вимогам, правилам і особливостями будівництва будівель, як наприклад, на Пхукеті можна будувати на висоті більше ста тридцяти метрів над рівнем моря.

Придбання нерухомості в Таїланді

Що можна дізнатися про будівлі, вже готових до заселення?

Первинне придбання квартири в Таїланді відбувається досить просто і для жителя країни, і для громадянина іншої держави, так як для цього не потрібні будь-які додаткові дозволи, як в більшості країн Євросоюзу. Житло в Таїланді можна придбати на себе, не створюючи резидентську організацію, якщо є вільні квоти на забудову. Згідно із законом майже п'ятдесят відсотків загальної площі будівлі може бути продано безпосередньо іноземним клієнтам. Серед російських громадян квартири користуються великим попитом. Купивши житло в Таїланді, Ви можете потім його оформити в оренду, а в разі необхідності, також залежить його в банківську установу або вигідно продати.

Придбання нерухомості в Таїланді

Де безпечніше всього в Таїланді можна купити нерухомість?

Досить складною темою є покупка житла за кордоном, тим більше в разі, коли нерухомість купується в малознайомій країні, при цьому відсутні знання законодавства і місцевої мови. Посудіть самі, чи варто відвідувати лікаря при болю в зубі, або можна послухати ради сусідки, або, наприклад, троюрідного племінника вашого тестя? Так само не повинні виникати і сумніви з приводу «здоров'я» ваших фінансових коштів? Звичайно, купити житло в Таїланді своїми силами можна, але де гарантії, що вас не обдурять? Ви можете уникнути складнощів з нашою допомогою!
З чим можна зіткнутися, при покупці нерухомості в Таїланді?

Придбання нерухомості в Таїланді

Багато людей зараз займаються заробітчанством, продаючи або пропонуючи арен7ду квартир в Таїланді. Земельні ділянки в Таїланді не підлягають продажу для іноземців, однак, якщо такий громадянин оформить фірму в Таїланді згідно із законодавством, то йому випаде така можливість. Протягом року випливають певні витрати для підтримки організації, що становить орієнтовно до 700 доларів в рік, і включаються сюди витрати на бухгалтерський облік, організацію проведення необхідного аудиту та суми всіх податків. Якраз завдяки приватній компанії ви можете купувати земельні ділянки і житлову нерухомість в Таїланді, ділити їх, передавати у спадок, оформляти дарування, користуватися ними і будувати на них, перепродувати.

Придбання нерухомості в Таїланді

Підкажіть, яка причина популярності Таїланду серед усього розмаїття країн Південного Сходу Азії при вкладенні коштів в нерухомість?

Держава Таїланд з населенням майже в 65 мільйонів чоловік розміщується в центральній частині південно-східної Азії. Безперервний розвиток економіки в даний час дозволяє цій країні входити в ASEAN і виступати економічним центром для співробітництва держав, які є членами цієї асоціації. Економічна криза 2010 року, що відбилася на країнах Європи і США величезними фінансовими проблемами, не став фатальним для Таїланду, економіка якого показала відмінні тенденції з приростом ВВП в тому ж році на 5.52 відсотка і рівнем інфляції 3,25 відсотків. Тридцять п'яте місце світового рівня валового національного продукту на одиницю населення надано Таїланду, що становить 206 мільярдів американських доларів, і переважає показники таких країн, як Казахстану, Україна, Болгарія, Індія, Китай і Бірма.

Придбання нерухомості в Таїланді

Якими особливо володіє податкове законодавство Таїланду?

У тому випадку, якщо у вас є наміри вкласти свій фінансовий капітал в нерухомість держави Таїланд, а в планах є бажання купити будинок або квартиру в Таїланді і, може бути, використовувати свою придбану власність як джерело заробітку, надавши їй орендний статус, то такий вид підприємницької діяльності, поза сумнівами, потрапляє під оподаткування. У рівних частках підлягають сплаті обома сторонами угоди податки Земельного Департаменту. Для визначення податкової бази приймається вартість, встановлена ​​Департаментом землі на поточний момент.

Для визначення податкової бази приймається вартість, встановлена ​​Департаментом землі на поточний момент

Продаж квартир на Пляжі Патонг

Продаж квартир на Пляжі Патонг

ПРОДАЖ КВАРТИР НА ПЛЯЖІ Найтона

Посудіть самі, чи варто відвідувати лікаря при болю в зубі, або можна послухати ради сусідки, або, наприклад, троюрідного племінника вашого тестя?
Так само не повинні виникати і сумніви з приводу «здоров'я» ваших фінансових коштів?
Звичайно, купити житло в Таїланді своїми силами можна, але де гарантії, що вас не обдурять?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online