Новини | Купівля нерухомості в Санкт-Петербурзі і Ленінградській області

  1. Останні тенденції вторинного ринку житла Санкт-Петербурга
  2. Останні тенденції первинного житла Санкт-Петербурга
  3. Аналіз первинного і вторинного ринку Ленінградської області

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

10.11.2016

Ленінградська область і Санкт-Петербург - перспективний багатонаселений регіон Росії, чисельність жителів якого щорічно зростає за рахунок приїжджих на ПМЖ громадян. В даному регіоні зручно проживати, наявність багатої інфраструктури та високий рівень життя, завжди привертали, і будуть залучати в даний регіон учасників НІС. Зважаючи на це, доцільно буде провести аналіз тенденцій первинного і вторинного ринку нерухомості.

Наведений у статті аналіз допоможе учаснику НІС визначитися з вибором типу нерухомості, зрозуміти для себе, що вигідніше - купити нерухомість в новому фонді або придбати житло на вторинному ринку.

Останні тенденції вторинного ринку житла Санкт-Петербурга

Однокімнатну квартиру в старому фонді північній столиці Росії учасник НІС може придбати в середньому за 4 млн. Рублів, "двушка" вийде приблизно в 6 млн. Рублів, для покупки "троячки" необхідно мати близько 8,3 млн. Рублів.

Незважаючи на нестабільність в країні і відсутність зростання доходу населення, ціни на найбільш затребуваний і ліквідний тип нерухомості - «одинички» - ростуть. За вересень середня ціна на однокімнатну квартиру в порівнянні з серпнем місяцем зросла на 0,2%. На "двушки" попит явно слабкіше, ніж на однокімнатні, тому багато продавців погоджуються на зниження вартості. У підсумку, за вересень ціни на дану категорію житла знизилися на 0,1% в порівнянні з попереднім літнім місяцем. Ще більше подешевшали "троячки" з огляду на дуже слабкий попит. Падіння цін на них за останній місяць склало 0,7% в порівнянні з попереднім місяцем.

Якщо аналізувати ціни по районам Санкт-Петербурга, то найдорожчою є нерухомість в центрі міста, тобто в Центральному, Василеостровського, Петроградському, Московському і Адміралтерском районах. Тут один квадратний метр у вересні 2016 року продавався за ціною від 103,9 до 160,9 тисяч рублів. Щодо дешевими є квартири у віддалених районах, таких як Красносельський, Невський і Красногвардійський райони. Один житловий "квадрат" тут варто близько 80 600 рублів.

Перед оформленням військової іпотеки, кожному учаснику НІС корисно буде ознайомитися з програмами банків-партнерів НІС. Дану інформацію можна знайти в розділі: "Програми банків" .

Останні тенденції первинного житла Санкт-Петербурга

На сьогоднішній день учасникам НІС надається широкий асортимент новобудов Санкт-Петербурга на різній стадії будівництва:

- ЖК Чапаєва, 16 (на даний момент будинок зданий, один "квадрат" тут продається за ціною від 160 000 рублів);

- ЖК "Софія", об'єкт знаходиться у високій стадії готовності; забудовник продає один "квадрат" за ціною від 71 000 рублів і вище;

- ЖК "Вернісаж" (забудовник реалізує один квадратний метр житла за ціною від 80 000 рублів);

- ЖК "Лінкор" (один квадратний метр житла в даному житловому комплексі покупець може придбати за ціною від 84 000 рублів);

- ЖК "Іван да Мар'я". Будинок побудований, забудовник продає квартири, що залишилися за ціною від 72 000 рублей за "квадрат".

- ЖК "Море", будинок зданий, квадратний метр можна придбати від 89 000 рублів;

- ЖК "Сонячне місто". Будинок готовий на 90%; будівельна фірма продає один "квадрат" за ціною від 78 750 рублів і вище.

- ЖК "Шуваловский" (забудовник побудував цей об'єкт на 50%, один "квадрат" коштує 78 465 рублів);

- ЖК "Калинка Парк", будинок готовий на 60%; покупець може купити один квадратний метр за 90 577 рублів;

- ЖК "Юнталово". Об'єкт побудований на 70%. Забудовник пропонує купити один "квадрат" за 65 947 рублів.

- ЖК "Stereos", об'єкт практично готовий. Один квадратний метр нерухомості в даному комплексі забудовник пропонує покупцям за 67 123 рублів.

Більш детальна інформація представлена ​​на сайті в розділі «Нерухомість» .

Кожному учаснику НІС, яка бажає за допомогою програми військової іпотеки обзавестися житлом, корисними будуть новини ринку нерухомості, інформація про нові банківські продукти для учасників НІС і інформація про зміни законодавства. Про все це можна дізнатися з розділу «Новини військової іпотеки» .

Аналіз первинного і вторинного ринку Ленінградської області

Матеріали по темі

Військовослужбовцям, які є учасниками НІС, в Ленінградській області пропонується широкий асортимент "первинки":

- ЖК "Амазонка", сел. Кронштадт. Будинок зданий, один "квадрат" житлової нерухомості забудовник реалізує за ціною 67 765 рублів.

- Малоповерховий район Щастя, сел. Федорівське (забудовник в даному, зданому будинку, продає квартири за ціною 44 000 рублей за квадратний метр);

- ЖК "Підкова" в Новому Дев'яткіна (об'єкт збудований на 95%; будівельна компанія продає один квадратний метр за ціною 62 000 рублів і вище);

- ЖК "Дев'яткіна" в селі Нове Дев'яткіна (об'єкт збудований і зданий, забудовник продає один "квадрат" за 79 000 рублів);

- ЖК "IQ Гатчина" в місті Гатчина. Ступінь готовності будинку - 70%. Вартість квадратного метра в даному об'єкті становить 55 000 рублів за квадратний метр.

- ЖК "Річковий" в місті Гатчина. Будинок зданий, квартири в цьому комплексі продаються за ціною від 46 621 рублів за квадратний метр.

- ЖК "Юттері", місто Колпіно (об'єкт готовий на 70%, забудовник продає один житловий "квадрат" від 55 000 рублів);

- ЖК "Квіти", село Касимова. Стадія готовності комплексу - 90%, будівельна фірма реалізує один "квадрат" за 53 509 рублів і вище.

"Вторинний ринок" Ленінградської області за останні три місяці кілька "просіла". Причиною цього є велика кількість пропозицій житла, що будується за задовільним цінами. Середня ціна одного квадратного метра "вторинки" у Ленінградській області в жовтні 2016 року склала 63 027 рублів. За два тижні жовтня ціна зросла на 0,05%.

Середня вартість квадратного метра "однушки" старого фонду становить станом на середину жовтня - 68 778 рублів. У порівнянні з початком жовтня, ціна на однокімнатні квартири Ленінградської області зросла на 0,17% за "квадрат".

Середня ціна одного квадратного метра двокімнатної квартири в середині жовтня дорівнювала 55 571 рублів. У порівнянні з показником ціни, зафіксованої на початку місяця, вона піднялася на 0,04%.

Найдешевше коштує один "квадрат" трикімнатної квартири. У середині жовтня в середньому він торгувався за ціною 52 910 рублів, що на 0,1% нижче ціни, яка була зафіксована на початку жовтня.

Динаміка попиту в Ленінградській області нерівномірна. Найбільш привабливими об'єктами для покупців є житлові об'єкти нового і старого фонду, які територіально знаходяться близько до північної столиці. Продавці житла, знаючи про високу ліквідність своїх об'єктів, утримують достатньо високі ціни і рідко коли погоджуються на торг. Більш віддалені від Санкт-Петербурга житлові об'єкти менш цікаві покупцям через складну транспортної доступності до "серця" регіону. Тому тут продавці більш гнучкі, вони часто погоджуються на торг, розмір дисконту іноді може дорівнювати 10-12% від встановленої продавцем ціни.

Учасникам НІС, які бажають придбати житло в СПб або Ленінградської області, корисною буде допомога кваліфікованих експертів при оформленні військової іпотеки. Експерти Військового переїзду завжди раді запропонувати свої послуги. Більш докладно про особливості супроводу угод по військовій іпотеці можна дізнатися з розділу «Оформлення угоди» .

Також рекомендуємо уважно вивчити цей матеріал про кращих забудовників СПБ і Ленінградської області з військової іпотеці: «ТОП-5 забудовників СПб і Ленінградської області» .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online