Кращі райони в Києві для життя: рейтинг 2018

  1. 1. Оболонський район
  2. Нерухомість
  3. інфраструктура
  4. Транспортна розв'язка
  5. 2. Дарницький район
  6. Нерухомість
  7. інфраструктура
  8. 3. Голосіївський район
  9. Нерухомість
  10. інфраструктура
  11. Транспортна розв'язка
  12. 4. Печерський район
  13. Нерухомість
  14. інфраструктура
  15. 5. Солом'янський район
  16. Нерухомість
  17. інфраструктура
  18. 6. Деснянський район
  19. Нерухомість
  20. інфраструктура
  21. 7. Дніпровський район
  22. Нерухомість
  23. інфраструктура
  24. 8. Шевченківський район
  25. Нерухомість
  26. інфраструктура
  27. 9. Святошинський район
  28. Нерухомість
  29. інфраструктура
  30. 10. Подільський район
  31. Нерухомість
  32. інфраструктура
  33. Транспортна розв'язка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щороку складається рейтинг і визначаються кращі райони Києва для проживання, і 2018 не став винятком. Критеріями вибору для складання ТОП-10 по столичним районам стають такі критерії, як рівень розвитку інфраструктури, впорядкованість території, транспортна розв'язка, чистота повітря, наявність освітніх, позашкільних та розважальних закладів, рівень злочинності, вирішення житлово-комунальних проблем і надання адмінпослуг населенню.

Важливе значення має і те, наскільки розвивається ринок нерухомості. Адже саме від привабливості цін і різноманітності пропозицій по житлу багато в чому залежить, буде чи ні людина купувати, або знімати квартиру. Райони столиці пропонують досить цікаві варіанти квартир і апартаментів в новобудовах і на ринку вторинного житла.

1. Оболонський район

Наймолодший район столиці, який свою нинішню назву отримав у 2001 р, а до цього називався Мінським, який був заснований в 1975 р Вважається не тільки одним з найпрестижніших районів Києва, а й найсучаснішим і красивим Наймолодший район столиці, який свою нинішню назву отримав у 2001 р, а до цього називався Мінським, який був заснований в 1975 р Вважається не тільки одним з найпрестижніших районів Києва, а й найсучаснішим і красивим.

До складу району входять житлові масиви Куренівка, Мінський, Вишгород, Облонь і Пріорка. Нещодавно до Оболонському району приєднали Пущу-Водицю.

Нерухомість

Розташовується Оболонський район на правому березі Дніпра, де в середині 1970-х рр. стали будуватися перші житлові комплекси панельного типу. Зараз їм компанію складають численні новобудови поліпшеного типу, представлені окремими висотними будинками, котеджами, ЖК. З вікон багатьох будинків відкривається чудовий вид на Набережну, ліси, Дніпро.

Це дозволяє знайти цікавий варіант житла, як на вторинному, так і на первинному ринку нерухомості. Ціни на квартири наближаються до вартості житла в центрі столиці.

інфраструктура

На території заводу знаходяться такі об'єкти:

  • Броварня.
  • Міська набережна з чистими пляжами, які вважаються одними з кращих в Києві.
  • Ресторани, кафе, бари.
  • Кілька торгових центрів і великих супермаркетів.
  • Салони краси та косметологічні салони.
  • Дитячий центр.
  • Гольф-клуб.
  • Навчальні та освітні заклади.
  • Велика кількість парків і зелених зон, які знаходяться близько Оболонській набережній і Дніпра.

Транспортна розв'язка

В Оболонському районі перебувати п'ять станцій метро, ​​які дозволяють дістатися в будь-яку точку міста. Зручні розв'язки громадського транспорту, який представлений автобусами, тролейбусами і маршрутками, з'єднані з основними магістралями столиці. Пробок в цій частині Києва мало.

2. Дарницький район

Недорогий, спальний, спокійний і дуже зручний для життя район, який відмінно підходить для батьків з дітьми, людей похилого віку і тих, хто любить тишу Недорогий, спальний, спокійний і дуже зручний для життя район, який відмінно підходить для батьків з дітьми, людей похилого віку і тих, хто любить тишу. Розташовується Дарниця район на Лівому березі Дніпра, ділитися на мікрорайони Осокорки, Харківський, Позняки.

Дарницький район густо заселений, тому тут постійно зводяться новобудови, які органічно пов'язані із загальною структурою і логістикою столиці.

Нерухомість

Заселення майбутнього Дарницького району почалося ще на початку 16 ст., Тому тут збереглася особлива атмосфера, старовинний дух і архітектура. Велика частина житла представлена ​​п'ятиповерхівками і панельними дев'ятиповерхівки, побудованими за радянських часів. Зараз все більше будуються новобудови різного виду. Перевагою нерухомості є те, що вона знаходиться поруч з Дніпром і лісовими масивами, які оточують район.

інфраструктура

  • Безліч магазинів, ціни в яких на порядок нижче, ніж в сусідніх районах.
  • Приміський залізничний вокзал.
  • Промислові підприємства та будівельні компанії.
  • Хлібокомбінат.
  • Фармацевтичні компанії.
  • Вагоноремонтний завод.

Транспортна розв'язка

У районі розташовані сім станцій метро, ​​дороги відрізняються якістю і відмінним розподілом між промисловими об'єктами, поліклініками, навчальними закладами. Це дозволяє автомобілістам швидко дістатися з однієї частини району в інший, не потрапляючи в затори. Трафік на вулиця не такий активний, як на Печерську або в Голосієво.

3. Голосіївський район

Стабільно високі місця в рейтингу районів Києва займає Голосіївський район, в 2018 році він знаходиться на третьому місці Стабільно високі місця в рейтингу районів Києва займає Голосіївський район, в 2018 році він знаходиться на третьому місці. Раніше називався Московським, а нинішню назву отримав у 2001 р Завдяки великій кількості зелених насаджень, парків і лісів вважається найзеленішим районом Києва, його легкими.

У Голосіївському районі проживає найбільше жителів столиці, що позитивно позначається на розвитку інфраструктури та нерухомості. Серед достоїнств варто відзначити близькість до центру міста і Дніпру, відмінну транспортну розв'язку, велика кількість пам'яток.

Нерухомість

Житло на первинному і вторинному ринку відрізняється великою різноманітністю. Кожен зможе підібрати підходящу квартиру або апартаменти в будинках, побудованих в 1950-1970-х рр., Або в новобудовах, які постійно будуються тут. Будинки і житлові комплекси мають власну інфраструктуру, часто із закритою прибудинковою територією.

інфраструктура

Кожен об'єкт інфраструктури відповідає потребам і запитам жителів району. Тому велика кількість жителів і живуть, і працюють в Голосієво. Дуже розвинена система дошкільних і шкільних установ, які знаходяться поруч з технікумами, коледжами та університетами.

До іншим об'єктам інфраструктури відносяться:

  • 57 підприємств, що працюють в сферах легкої, харчової та важкої промисловості.
  • Кілька великих ринків і базарів.
  • Багато поліклінік, приватних лікарень, лабораторій.
  • Торгово-розважальні центри, тематичні кафе і бари.
  • Парки знаходяться в пішій доступності від житлових комплексів та багатоповерхівок.
  • Наукові та науково-дослідні інститути.

Транспортна розв'язка

Логістика та транспортні вузли розвинені прекрасно, автобуси, тролейбуси і маршрутки пов'язані з ВУЗами, поліклініками, промисловими підприємствами, бізнес-центрами, торговельними точками. Важливим є те, що зупинки наземного транспорту знаходяться поруч зі станціями метро.

4. Печерський район

Самий елітний район Києва і найдорожчий за цінами на продукти харчування, квартири, послуги різних компаній і т Самий елітний район Києва і найдорожчий за цінами на продукти харчування, квартири, послуги різних компаній і т.д. Це «серце» столиці, культурний, історичний та адміністративний центр.

Тут розташовані Адміністрація Президента України, Парламент країни, Кабмін, величезна кількість музеїв, бібліотек, кінотеатрів і театрів, Національний банк України, майдан Незалежності, Хрещатик, Європейська площа.

Історія Печерська почалася в середині 11 ст., Коли тут побудували великі собори і монастирі, келії ченців, княжі палати. Саме в Печерському районі зосереджена велика кількість архітектурних та історичних пам'яток.

Нерухомість

Будинки на Печерську є, в основному, є пам'ятками і знаходяться під охороною держави. Житло коштує в них набагато дорожче, ніж в Голосіївському районі, або Оболоні. Висоток тут практично немає, і навіть новобудови, які зводяться, витримані в архітектурному стилі району. Тут можна знайти гарні старовинні особняки і садиби з закритими двориками.

інфраструктура

  • Будинок офіцерів.
  • Будинки культури.
  • Центральний парк культури і відпочинку.
  • Паркові зони.
  • Центри розваг.
  • Поліклініки і лікарні.
  • Національна філармонія.
  • Ботанічний сад.
  • Школи, дитячі садки, університети, наукові та дослідні інститути.
  • Креативні простору і коворкінг.

Транспортна розв'язка

Завдяки своєму розташуванню, виїхати з будь-якої точки Печерська не складе труднощів. Станції метро, ​​яких тут налічується 10, представлені всіма лініями Київського метрополітену. Вулиці завантажені транспортом, але це не заважає швидко виїхати в потрібному напрямку, оскільки автобуси і тролейбуси ходять кожні 2-3 хвилини.

5. Солом'янський район

Був заснований в 1830-х рр Був заснований в 1830-х рр., І був одним з численних передмість столиці. Потім органічно злився з Києвом, ставши великим адміністративним центром і «транспортними воротами» міста.

Відрізняється Солом'янський район від інших частин столиці старовинної атмосферою, близькістю природи, самітністю від галасливого і гламурного Печерська, активного Голосієва, тихою Дарниці.

Нерухомість

Як і на Печерську, на Солом'янці дуже багато особняків, побудованих в кінці 19 - початку 20 ст. Є тут і традиційні «хрущовки», і панельні дев'ятиповерхівки. Конкуренцію житла вторинного ринку нерухомості успішно складають новобудови, які не вибиваються із зовнішнього стилістики району, органічно з'єднуючись з природою. Забудовуються нові місця Солом'янки і промислові зони, де раніше знаходилися підприємства і фабрики.

інфраструктура

  • Аеропорт «Жуляни».
  • Центральний і Північний залізничні вокзали.
  • Багато парків, зелених насаджень, лісів.
  • Дитячі садки, школи, позашкільні установи.
  • Поліклініки і лікарні.
  • Торгівельні та торгівельно-розважальні центри.
  • Спортивні зали та корти.
  • Київський політехнічний інститут.
  • Національний авіаційний університет.
  • Музеї, в тому числі музей Авіації.

Транспортна розв'язка

Розвинена не так добре, як в Голосієво і Печерську, на ж / д переїздах можуть виникати затори, але їх немає в інших частинах Солом'янського району. Рух на вулицях спокійне, тому доїхати на власному авто з роботи додому можна досить швидко. У центр Києва краще добиратися на метро.

6. Деснянський район

Деснянський район

Спальний район з кількома промисловими підприємствами. З'явився на карті Києва в 1987р., Коли з Дніпровського району було виділено Ватутінський, перейменований в Деснянський в 2001 р

Складається з двох мікрорайонів - Лісового та Троєщинського масивів, розділяючись на більш дрібні адміністративні регіони. До них відносяться промрайонів Дніпровський і Троєщина, Вигурівщина-Троєщина, селище Троєщина, Биківня, Лісовий масив.

Нерухомість

Масово забудовуватися район почали в 1950-х рр., Щоб забезпечити житлом працівників, які працюють на великих промислових підприємствах. Ринок вторинного житла пропонує багато цікавих варіантів квартир, які відрізняються розмірами, кількістю кімнат, рівнем комфорту. Останнім часом різні частини Деснянського району активно забудовуються житловими масивами і окремими будинками. Новобудови пропонують однокімнатні, дво- і трикімнатні квартири, розміщені в висотках і будинках-особняках. Купити або зняти квартиру можна за цінами, які значно нижчі, ніж в Голосієво або Дарницькому районі.

інфраструктура

  • Банкнотно-монетний двір Нацбанку.
  • Підприємства поліграфії, хімпромисловості, металургії, машинобудуванні.
  • 4 поліклініки.
  • Понад 70 садочків та 50 шкіл. За такими показниками Деснянський район називають освітнім центром столиці.
  • Відмінна спортивна й паркові інфраструктура.
  • Багато магазинів, розважальних центрів, атракціонів.
  • Кінотеатри.
  • Канатний містечко.
  • Паби, ресторани, тематичні кафе, бари.

Транспортна розв'язка

Деснянський район знаходиться на Лівому березі Дніпра, в деякій віддаленості від основної частини міста і центру столиці. Основними видами транспорту є метро - всього дві станції Лісова і Чернігівська, маршрутки, швидкісний трамвай, автобуси. Жителі району пересуваються на власному авто, тому трафік на дорогах тут вище, ніж в інших районах Києва.

7. Дніпровський район

Був створений в кінці 1960-х рр Був створений в кінці 1960-х рр. на лівому березі Дніпра. У його адміністративних кордонах знаходяться кілька великих житлових масивів, до яких відносяться Воскресенка, Русанівка, Труханів острів, Гідропарк, Лиски, Стара і Нова Дарниця, Микільська Слобідка, Березняки і ін.

Це один зі спальних районів Києва, що пов'язано з великою кількістю жителів. Користується великою популярністю серед молодих людей, сімейних пар з дітьми. Житлові комплекси та масиви стоять серед зелені, якої в Дніпровському районі багато, і кількість насаджень збільшується.

Нерухомість

Житловий фонд Дніпровського району можна розділити на дві частини - будинки та комплекси радянського періоду, представлені хрущовками і панельними дев'ятиповерхівки, і сучасні комфортні новобудови. Квартири в нових об'єктах відрізняються різним плануванням, площами, кількістю кімнат, цінами, зовнішнім і внутрішнім оформленням. Новобудови об'єднуються не просто в комплекси, а й цілі квартали. Є хмарочоси, які стоять окремо від інших будинків.

інфраструктура

  • Гідропарк.
  • Затоки, невеликі водойми, річка Десенка.
  • Пляжі, які розташовані на Дніпрі і біля озер.
  • Поліклініки і лікарні.
  • Дитячі садки та школи.
  • Розважальні центри, супермаркети, магазини.

Транспортна розв'язка

З іншими частинами столиці Дніпровський район пов'язаний червоною лінією метро і великою кількістю маршруток, автобусів і тролейбусів. Жителі району, як і Деснянського, намагаються їздити на власному автотранспорті, щоб заощадити час на дорогу.

8. Шевченківський район

Другий за «віком» район столиці, який був заснований в 1937 р У Шевченківському районі знаходиться велика кількість історичних місцевостей Другий за «віком» район столиці, який був заснований в 1937 р У Шевченківському районі знаходиться велика кількість історичних місцевостей. Зокрема, Нивки, Бабин Яр, Сирець, урочище Кирилівський гай. Поруч з ними розташовані пам'ятки, які пережили не одну історичну епоху і кілька змін влади.

Шевченківський район межує з Печерським, Святошинським, пов'язаний з центром міста і важливими транспортними вузлами столиці.

Нерухомість

Незважаючи на те, що район знаходиться на восьмому місці, житло тут вважається елітним і престижним. Це стосується квартир в будинках радянської будівлі, особняках 1930-1940-х рр., Новобудовах сучасного типу.

Житлові комплекси зводяться постійно, представляючи окремі висотки, квартали, і масиви. Будинки мають власну інфраструктуру і закриту територію, паркінги, дитячі сади.

інфраструктура

  • Безліч парків - Бабин Яр, Сирецький, Нивки, Пушкіна.
  • Кілька мальовничих урочищ з озерами і більш дрібними водоймами.
  • Київський зоопарк.
  • Кіностудія імені О. Довженка.
  • Культурні і розважальні центри.
  • Великі супермаркети і продовольчі магазини, ціни в яких високі, як на Печерську.
  • Дитячі садки, школи, університети.
  • Музеї та галереї.

Транспортна розв'язка

Основним способом пересування по місту і району є метро. У Шевченківському районі розташовано вісім станцій метрополітену, є приміський залізничний транспортний вузол, швидкісний трамвай. Відмінно розвинена і система міського громадського транспорту.

9. Святошинський район

Святошинський район

Комфортний і приємний для проживання район, створений в результаті адміністративно-територіальної реформи в 2001 р Кількість парків, лісів, озер, пам'яток і важливих інфраструктурних об'єктів залучають людей, які хочуть зняти або купити квартиру в Святошинському районі.

Святошинський район - це своєрідний синтез декількох частин - бізнес-центру, елітності і престижності, розваг, комфорту для навчання і роботи, вивчення історичного минулого Києва. Охоплює район великі житлові масиви і приватні сектори - Борщагівку, Біличі, Коцюбинське.

Нерухомість

Житловий фонд відрізняється різноманітністю. Частина будинків була побудована навколо промислових підприємств, транспортних вузлів і паркових зон. Поруч з ними зводяться зараз нові житлові будинки. У новобудовах і ринку вторинного житла можна підібрати той варіант квартири, який буде влаштовувати по розташуванню, комфорту, плануванні. Вартість житла нижче, ніж в Печерському районі, і вище, ніж на Подолі і Голосоево.

інфраструктура

  • Парки Інтернаціональний, Юність, Совки, імені Потапова.
  • Торгово-розважальні центри.
  • Дитячі оздоровчі табори.
  • Кілька озер і водоймищ в паркових зонах і лісах.
  • Човнові станції.
  • Музеї.
  • Архітектурні та історичні пам'ятки.

Транспортна розв'язка

Святошинський район володіє розвиненою системою громадського транспорту, є чотири станції метро. На вулицях трафік інтенсивний, але їздити автомобілістам комфортно, оскільки пробки тут утворюються рідко.

10. Подільський район

Був створений в 1921 р, охопивши такі масиви, як Вітряні гори, Синєозерний, Виноградар, Поділ, Мостицький, Рибальський острів Був створений в 1921 р, охопивши такі масиви, як Вітряні гори, Синєозерний, Виноградар, Поділ, Мостицький, Рибальський острів. Близько 70% історичних пам'яток столиці розташовані в Подільському районі, в основному, на Подолі і його околицях.

Особливістю району є старовинні особняки, садиби, що є сусідами з великими підприємствами. Подільський район з'єднує риси бізнес-центру і адміністративної частини Києва, історичного центру та виробничої зони.

Нерухомість

Велика частина будинків представлена ​​п'яти- і дев'ятиповерхівки, невеликими старовинними садибами, які мають власні затишні дворики. Новобудови, які зводяться на Подолі, Виноградарі та інших мікрорайонах зберігають стилістику і архітектурне оформлення будинків. Квартири в нових ЖК і кварталах мають вільне планування і оригінальні рішення життєвого простору. Вартість квартир на вторинному ринку нижче, ніж на первинному, але вона не така захмарна, як на Печерську.

інфраструктура

  • Близько 50 великих підприємств, в тому чіслі Завод шампанських вин, Пивзавод, Фармак.
  • Культурні та освітні центри.
  • Музеї, галереї, арт-зони.
  • Спортивні об'єкти, тренажерні зали.
  • Великі торгово-Розважальні центри.
  • Блізькість Дніпровської набережної.
  • Андріївський Узвіз .
  • Київські гори.
  • Ліси та паркові зони.
  • Розвинено соціальна інфраструктура.
  • Офіси, бізнес-центри, конференц-зали.

Транспортна розв'язка

У Подільському районі є кілька станції метро, ​​створена розвинена система громадського транспорту, що складається з трамваїв, маршруток, автобусів. Транспортні вузли постійно удосконалюються і покращуються, особливо в районі Набережної, на Поштовій площі, в районі Подолу. Нові розв'язки з'єднані комунікаціями з метро, ​​що дозволяє розвантажити дороги і магістралі.

Таким чином, вибираючи район столиці для проживання, варто враховувати цілий комплекс факторів і власний стиль життя. Для динамічних, активних людей підходять Печерський, Голосіївський і Подільський райони, для сімейних пар найкращим варіантом буде придбання житла в спальних районах, для людей творчих професій підійдуть «зелені» райони - Солом'янський, Голосіївський, Святошинський. Варто також враховувати близькість метро і продовольчих магазинів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online