Форум нерухомості Domik.ua • Вторинний ринок квартир в контексті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


(Індикатори ринку нерухомості Києва від 5 вересня 2017 року)
Майже всі 26 років незалежності України уряд країни робить спроби забезпечити українців доступним житлом. Кожен раз спроби зазнають краху: чи то тому, що грошей на програми не вистачає, то вони не продумані до кінця, чи то - і це найбільш ймовірно - всі державні програми переслідують зовсім інші цілі.
Така ж доля - стати однією з численних мертвонароджених ініціатив уряду - судячи з усього, уготована і останній програмі Кабміну про надання українцям житла в оренду з правом викупу.

(Індикатори ринку нерухомості Києва від 19 вересня 2017 року)
Після тривалого періоду зростання, на цьому тижні ціни на квартири в Києві знизилися. Середній по місту показник зниження незначний - всього 0,3%, але ця тенденція торкнулася більшості сегментів. Наприклад, однокімнатні квартири впали в ціні відразу на 1,6% за тиждень. Зниження вартості квартир в новобудовах на вторинному ринку значніше, ніж в середньому по місту - вони подешевшали на 0,6%.
Говорити про те, випадковість це чи новий тренд, поки занадто рано. Зате з упевненістю можна стверджувати, що зупинив зростання вартості квадратних метрів на вторинному ринку черговий виток девальвації гривні. На цьому тижні її ціна майже не змінилася, та й коливання цін в гривні і доларі за підсумками тижня однакові. А ось з початку місяця долар подорожчав на 3,1%, що позначається на вартості квартир. Якщо зміцнення гривні, що почалося на цьому тижні, продовжиться, швидше за все, ціни знову піднімуться вгору. вкладення (Індикатори ринку нерухомості Києва від 19 вересня 2017 року)   Після тривалого періоду зростання, на цьому тижні ціни на квартири в Києві знизилися


В Україні стартує модернізація сфери нерухомості. Один з етапів такої модернізації - впровадження технологій блокчейн, яке розпочнеться 1 січня 2018 року зі запуску вдосконаленого реєстру прав на нерухоме майно.
У свою чергу генеральний директор девелоперської компанії «Greenol» Олег Приходько пропонує започаткувати додатковим нововведенням в сфері нерухомості України. Пропозиція від Олега Приходько полягає в запуску електронної реєстрації кожної ще не побудованої забудовником квартири як окремого об'єкта в реєстрі майнових прав.
Domik.ua повідомлення Олега Приходько, розміщене на його сторінці в Facebook, про електронну реєстрацію об'єктів, що зводяться нерухомості.


(Індикатори ринку нерухомості Києва від 26 вересня 2017 року)
На цьому тижні зниження цін на квартири в Києві, яке ми відзначали тижнем раніше, продовжилося, а його темпи прискорилися. В середньому по місту вартість квадратного метра просіла на 1,1%. Зниження спостерігаємо в більшості сегментів, причому найбільше на цьому тижні впали в ціні квартири біля метро - в середньому на 3,5%. Цікаво, що при цьому істотних коливань курсів валют не відбувалося, більше того, гривнева ціна впала трохи менше, ніж доларова.
Поки все ще важко сказати, з чим пов'язана така ситуація. З огляду на інертність ринку, це може бути і запізніла реакція на зростання курсу долара на початку вересня. Але не варто виключати і вірогідність того, що продавці знижують ціни, прагнучи продати квартири до початку опалювального сезону - щоб не платити за непомірно високими тарифами за квартири, в яких не живуть. вкладення (Індикатори ринку нерухомості Києва від 26 вересня 2017 року)   На цьому тижні зниження цін на квартири в Києві, яке ми відзначали тижнем раніше, продовжилося, а його темпи прискорилися

Вважаю, що друге припущення - вірно. Комуналка робить нерентабельною навіть оренду. Не кажучи вже про період простою.


(Індикатори ринку нерухомості Києва від 3 жовтня 2017 року)
На цьому тижні ціни, на квартири в Києві, змінилися мало. В середньому по місту вартість квадратного метра знизилася на 0,4%. У більшості сегментів показники зниження відрізняються незначно. Виняток становлять однокімнатні квартири, середня вартість яких за тиждень впала на 1,5%.
Квадратний метр дешевшав майже весь місяць і, в цілому за підсумками вересня середня його вартість в Києві впала на 1,4%. На цінах окремо взятої квартири це зниження майже не позначається. Попит також залишається на рівні попередніх місяців - покупців як і раніше цікавлять бюджетні сегменти. Кілька збільшився попит на двокімнатні квартири, при цьому бюджет угод рідко перевищує 35-40 тисяч доларів.

Думка генерального директора компанії «Greenol» Олега Приходько про відкладений попит на квартири в Україні - на сторінках Domik.ua:


(Індикатори ринку нерухомості Києва від 24 жовтня 2017 року)
Ринок нерухомості в черговий раз застиг в очікуванні. Минулого тижня Domik.ua відзначав стабільність цін на квартири в найпопулярніших сегментах. На цьому тижні істотних змін не відбулося, але в різних сегментах спостерігаються суперечливі тенденції. Так, однокімнатні квартири подешевшали на 1,5%, зате двокімнатні та трикімнатні дещо зросли в ціні. Також трохи подорожчали квартири біля метро, ​​в той час, як житло в нових будинках в ціні впало. Середня ціна квадратного метра на цьому тижні знизилася на 0,3%, але тренд поки залишається позитивним: у порівнянні з вартістю місяць тому, в поточному місяці метр коштує дорожче на 0,8%. вкладення (Індикатори ринку нерухомості Києва від 24 жовтня 2017 року)   Ринок нерухомості в черговий раз застиг в очікуванні


(Індикатори ринку нерухомості Києва від 31 жовтня 2017 року)
Проблема довгобудів в українській столиці існує всю історію незалежності. Чого тільки варті напівзруйновані будівлі Держпостачу УРСР на лівобережній і корпус театрального інституту на Львівській площі. У 2000-і до адміністративних недостроям, колишньої радянської епохи, додалися житлові. Найодіозніший з них - ЖК «Дніпровські вежі», розташований при в'їзді на Троєщину з Московського моста. Багато «шрамів на тілі» міста залишив криза 2008 року. У цей період, багато будинків, забудовники не змогли закінчити. За минулі 9 років частина з них була добудована новими девелоперами. Пощастило тільки тим будівлям, де не було або майже не було інвесторів, і де власник ділянки зміг домовитися з новим девелопером. Будинки з великою кількістю проданих квартир, в тому числі, з високим ступенем готовності, так і залишаються в статусі недобудов. На цьому тижні в Мінрегіоні знову заговорили про намір вирішити дану проблему.


Агент з продажу нерухомості АН «Мій дім» Світлана Зубарєва розповіла порталу Domik.ua, що ціни на квартири вторинного ринку нерухомості Києва в листопаді 2017 року, практично не змінилися в порівнянні з попереднім місяцем. Купівельний попит в 60% випадків спрямований на однокімнатні квартири, а в 30% - на двокімнатне житло. Трьох-і чотирикімнатними житловими об'єктами цікавляться близько 10% клієнтів. Затребувані при цьому як нові, так і старі багатоквартирні будинки.


(Індикатори ринку нерухомості Києва від 21 листопада 2017 року)
Через рік після заяви влади про знесення хрущовок портал Domik.ua вирішив дізнатися, як йдуть справи в поточному році і які зрушення в даному питанні відбулися. Наша редакція відправила офіційний запит в Київську міську державну адміністрацію (КМДА) і Департамент містобудування та архітектури (ДГА) на базі відповідей якої був написаний аналітичний матеріал «»


(Індикатори ринку нерухомості Києва від 28 листопада 2017 року)
На цьому тижні ціни на квартири в Києві знову трохи знизилися. Зниження середньої НЕ апроксимованої вартості склало 0,3%, при цьому в різних сегментах показники відрізняються. Наприклад, квартири біля метро впали в ціні на 0,4%, однокімнатні в середньому по місту - на 1,9%, а двокімнатні - на 0,8%. Вартість квартир у новобудовах на вторинному ринку останнім часом демонструє поступовий, але стабільне зростання - на цьому тижні вони подорожчали на 0,6%. вкладення (Індикатори ринку нерухомості Києва від 28 листопада 2017 року)   На цьому тижні ціни на квартири в Києві знову трохи знизилися


(Індикатори ринку нерухомості Києва від 5 грудня 2017 року)
Вартість квартир у Києві на цьому тижні продовжила знижуватися. При цьому показник зниження такої ж, як тижнем раніше - 0,2%. Динаміка цін в різних сегментах різна: «гостинки» і однокімнатні квартири трохи подорожчали, а дво- і трикімнатні роздільні, трохи впали в ціні. Позитивна динаміка зберігається в сегменті новобудов на вторинному ринку.
До бюджету 2018 року закладено курс 30,1 грн за долар. Спробуємо розібратися, як це позначиться в ціні на нерухомість.


Як повідомила порталу Domik.ua агент з продажу нерухомості АН «Мій дім» Світлана Зубарєва, ціни на квартири вторинного ринку нерухомості Києва в грудні поточного року дещо знизилися, в порівнянні з попереднім місяцем. Купівельний попит в 60% випадків зосереджений на однокімнатному житло, а в 40% - на двох-і трикімнатних об'єктах. Попитом користуються як новобудови, так і багатоквартирні будинки старого житлового фонду столиці.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online