Як купити нерухомість в Криму недорого на березі моря без посередників

  1. Загальна інформація
  2. негативні зміни
  3. позитивні зміни
  4. Середня вартість житлової нерухомості
  5. Сплата податку на нерухомість
  6. Де купувати житло
  7. Вартість квартир в Севастополі
  8. Вартість квартир в Старому Криму
  9. Вартість будинків у Миколаївці
  10. Вартість квартир і будинків в Керчі
  11. Питання угод з майном
  12. Як оформляється нерухомість
  13. Питання оренди квартир і кімнат
  14. Українці і кримські квартири
  15. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Одним з найбільш поширених бажань росіян є придбання нерухомості на території Криму. Сьогодні півострів вважається одним з найперспективніших російських регіонів. Особливою популярністю користується комерційна нерухомість в Криму.

Загальна інформація

У 2016 році ринок нерухомості Криму не радувати своєю стабільністю.

На думку багатьох експертів, відтепер ринок нерухомості Криму буде залежати від наступних факторів:

  1. Рівень доходів росіян.
  2. Рівень купівельної спроможності росіян.
  3. Ціни.
  4. Відсутність іпотечного кредитування.
  5. Проходження перехідного періоду.
  6. Наявність держпрограм і інвестицій.
  7. Скорочення туристичного потоку з-за кордону.
  8. Внутрішня міграція з інших російських регіонів.

негативні зміни

Зниження реальних грошових доходів росіян, як і зниження їх купівельних здібностей, безробіття в Криму - все це обумовлюється цілою низкою макроекономічних факторів. Прогноз тут невтішний. Співробітники Міністерства економічного розвитку припускають, що доходи населення навіть до 2019 року не зможуть досягти планки 2014 року.

Вторинний ринок нерухомості Криму орієнтований на долари. З огляду на поступову девальвацію рубля, такий факт не дозволяє пропозицією стати більш гнучким. Таким чином, між пропозицією і попитом створюється серйозний розрив. Це призводить до скорочення кількості угод з нерухомості.

Вартість житла на первинному ринку відносно стабільна. Зниження цін на квартири в кримських новобудовах поки не очікується.

Зіграло свою роль і відсутність іпотечного кредитування. Іпотечні програми кримського банку-монополіста, РНКБ, істотно відрізняються від програм інших російських банків, які здійснюють свою діяльність на материку. Експерти вважають, що попит на нерухомість РК збільшиться після поліпшення ситуації з видачею кредитів на придбання житла.

Інвестиції в нерухомість півострова все ще знаходяться під великим питанням. Багато в чому це пов'язано з правової і політичної невизначеністю. Багато росіян, яких теоретично цікавлять інвестиції в нерухомість, поки бояться ризикувати.

позитивні зміни

Але позитивні зрушення теж є. Сьогодні пріоритетним завданням є створення потужної інфраструктури півострова. Тому в регіон залучаються значні кошти з держбюджету. На цьому тлі інтерес до Криму починають проявляти і деякі вітчизняні девелопери. Багато з них частково або повністю переносять свою діяльність на територію півострова і вкладаються в будівництво різних об'єктів. Також в 2018-2019 роках Криму варто очікувати інтересу з боку приватних інвесторів.

Є ще один важливий фактор. Сьогодні вартість нерухомості за кордоном істотно зросла. На тлі активного зростання внутрішнього туризму та зниження закордонного туристичного потоку, до 2019 року курортна нерухомість Криму може бути забезпечена попитом. В'їхати до Криму можна за звичайним внутрішнім паспортом . За деякими даними, 86% росіян не планує відпочивати за межами Росії. Ще більший відсоток не планує купувати там житлову нерухомість.

Ще більший відсоток не планує купувати там житлову нерухомість

Середня вартість житлової нерухомості

За даними 2016 року, ціни на нерухомість в Криму трохи виросли. Сьогодні середні ціни на нерухомість в Криму виглядають так:

  1. Ялта - 139,0 тис.
  2. Алушта - 125, 0 тис.
  3. Севастополь - 95,3 тис.
  4. Сімферополь - 80,7 тис.
  5. Феодосія - 68,0 тис.
  6. Євпаторія - 65,3 тис.
  7. Керч - 59,1 тис.

Це ціни на елітне нерухоме майно, що знаходиться в центрі. Ціни на вторинне житло, розташоване ближче до спальних районів і мікрорайонів будуть істотно нижче. Крім того, має значення статус міста. Якщо місто не має статусу курортного, то і вартість житла буде нижче. Відстань до моря часто не має значення. Більшість людей цікавить віддаленість від центру, а також наявність поруч магазинів, аптек і шкіл.

Сплата податку на нерухомість

Оподаткування нерухомого майна, згідно з останніми даними, має вибірковий характер. Це пояснюється тим, що реєстр будівель і землі ще не сформований до кінця, але, тим не менш, продовжує наповнюватися. Реєстрація нерухомості просувається досить повільно.

Податок на нерухомість, як і податки на транспорт і землю, обчислюється на підставі відомостей, отриманих з державного комунального регістра Республіки Крим. Передбачається, що жителі півострова будуть здійснювати сплату всіх трьох податків за єдиним повідомленням. Сплатити податок на нерухомість необхідно до 01.12.2019.

Крім цього, в 2019 році жителі Республіки Крим можуть оформити один з чотирьох видів податкового вирахування. Це дозволяє трохи знизити відсоток доходу, оподатковуваного податком. Зокрема, це актуально при придбанні першої житлової нерухомості.

Сьогодні в Республіці Крим існують такі види податкових відрахувань:

  • професійні;
  • майнові;
  • соціальні;
  • стандартні.

Майновий податкове вирахування актуальний для тих громадян, які купують або будують житло. Ці стимулює людей покращувати власні житлові умови. Податковий відрахування надається тільки один раз. Розмір податкового відрахування залежить від ціни житла. Якщо вартість нерухомості досягає 2 млн. Руб., То податкове вирахування складе 260 тис. Руб.

Де купувати житло

Сьогодні на території Криму можна купити як елітне, так і недороге житло. Найдорожчі квартири і будинки розташовані на ПБК. У порівнянні з цінами на житло в столиці Криму, Сімферополі, навіть дешева нерухомість коштує тут дорожче приблизно на 20-80 відсотків.

У порівнянні з цінами на житло в столиці Криму, Сімферополі, навіть дешева нерухомість коштує тут дорожче приблизно на 20-80 відсотків

Нерухомість на ПБК Крим

У Севастополі ціни на квартири і будинки в середньому вище на 5-10 відсотків. Євпаторійські ціни практично аналогічні сімферопольським. Вартість феодосійських квартир і будинків на 5-10 відсотків нижче, ніж на ПБК. Вартість квартир і будинків в Керчі ростуть у міру будівництва моста. Прогноз цін на нерухомість тут досить оптимістичний. З моменту приєднання Криму до РФ, вартість цін на нерухоме майно виросла тут удвічі.

Найдешевшу нерухомість модно знайти в степовому Криму. Ціни на нерухоме майно в Джанкої і Красноперекопську вдвічі-втричі нижче, ніж сімферопольських. Ціни на нерухоме майно в Армянську нижче сімферопольських в три-чотири рази. Експерти ринку нерухомого майна стверджують, що ціни нерухомості Криму стабілізуються ближче до 2019 року.

Вартість земельної ділянки залежить від того, де знаходиться об'єкт. Придбати земельну ділянку по трасі Сімферополь-Алушта можна за 1,0-1,5 тис.дол.США / 1 сот. Вартість земельної ділянки ближче до Алушти варіюється від 3,0 до 3,5 тис.дол.США / 1 сот. Ціна земельної ділянки по трасі Алушта-Ялта варіюється від 10,0 до 20,0 тис.дол.США / 1 сотка. Вартість ділянок на ПБК варіюється від 20,0 до 60,0 тис.дол.США.

США

Вартість квартир в Севастополі

Сьогодні ціни на квартири в Севастополі, як і раніше, залежать від того, де знаходиться об'єкт. «Місто російських моряків» має досить велику площу. Як і всюди, в Севастополі є елітні райони, спальні райони, «бідні» райони і значні розміри приватного сектора.

У серці Севастополя можна придбати як «сталінку», так і «хрущовку». Вартість квартир, розташованих ближче до центру, набагато вище, ніж вартість житла в спальному районі і на околицях.

Проаналізувавши оголошення в Мережі і газетах, можна зробити висновок, що середня вартість 1 кв.метра на севастопольському вторинному ринку виглядає наступним чином:

Вартість 1 квадратного метра в «сталінці» сьогодні вище приблизно на 10-20 відсотків. Вартість житла первинного ринку Севастополя варіюється від 870 до 1,4 тис.дол. / 1 ​​кв.метр. Ціна залежить не тільки від розташування об'єкта, але також і від ступеня його готовності. Житло в новобудові на березі моря коштує дорожче, ніж в центрі.

Вартість квартир в Старому Криму

Одним з найкрасивіших міст півострова є Старий Крим. Переважно тут живуть кримські татари. Тому в Мережі і друкованих виданнях найчастіше можна зустріти оголошення про продаж будинку або ділянки, ніж квартири.

Сьогодні вартість однокімнатної квартири, розташованої в Старому Криму, варіюється від 900 до 950 тис. Руб. Вартість одного кв. м однокімнатної квартири, розташованої ближче до центру міста, становить приблизно 42 857 тис. руб.

Будинок в Старому Криму

Середня вартість двокімнатної квартири в Старому Криму становить 995 тис. Рублів. Ціна одного кв. м в двокімнатній квартирі - 23 140 р. Вартість будинку варіюється від 850 000 до 45 000 000 р. Ціна одного кв. м будинку коливається від 10 000 до 23 684 р.

Ціна 1 сотки ділянки під будівництво в Старому Криму коливається від 95 000 до 99 482 р.

Вартість будинків у Миколаївці

Селище Миколаївка в Криму знаходиться в 40 кілометрах від Сімферополя. Цей мальовничий куточок на березі моря користується великою популярністю у туристів. Величезна піщана набережна, вдало гармонируя з рівнинним ландшафтом, чудово підходить для масової забудови.

Величезна піщана набережна, вдало гармонируя з рівнинним ландшафтом, чудово підходить для масової забудови

Миколаївка

У селищі Миколаївка в Криму переважає приватний сектор. Кількість багатоповерхових будівель невелика. Велика частина об'єктів нерухомого майна навесні, влітку і восени здається в оренду. Продаж нерухомості просувається досить мляво. Оголошення про бажання продати квартиру, будинок або ділянку даються нечасто. Але це пояснюється лише тим, що миколаївської ринок нерухомого майна досить невеликий. Приблизна вартість 1 квадратного метра будинку і квартири коливається від 800 до 1,0 тис.дол.

Квартири знаходяться не на березі моря. Дістатися з центру до пляжу можна тільки на громадському транспорті.

Вартість квартир і будинків в Керчі

Одним з найстаріших міст не тільки Криму, але і Росії, є Керч. Він знаходиться між двох морів, Чорним і Азовським. Незважаючи на стратегічно вигідне розташування цього міста, йому досі не присвоєно статус курортного. Керч здавна вважається «містом російських рибалок». Але туристи люблять цей затишний місто. Багато з них, побувавши в Керчі, нерідко намагаються придбати тут житло.

Багато з них, побувавши в Керчі, нерідко намагаються придбати тут житло

Керч, набережна

Оголошення про продаж квартир, будинків і ділянок можна знайти як на просторах інтернету, так і в місцевій газеті «Боспор». Найдорожчі квартири Керчі знаходяться ближче до центру. Найбільш дешеве житло можна придбати в мікрорайонах «Стеклотарний» і «Сім вітрів». Відносно недорого коштує нерухомість, розташована на горі Мітрідат. Там переважає приватний сектор, часто зустрічаються хороші нові будинки.

Прийнятні ціни можна зустріти в мікрорайонах «Нижній Сонячний», «Верхній Сонячний» і «Аршинцево». Великою популярністю користується нерухомість, розташована на чорноморському узбережжі - в селищах Капкани і Героївське. У мікрорайоні «Аршинцево» знаходиться великий пляж. Багато будинків цього затишного спального району також розташовуються на чорноморському узбережжі. Відстань до моря варіюється від 50 до 100 метрів.

У 2010 році вартість хорошою «двушки», розташованої в спальному районі недалеко від берега моря і не вимагає ремонту, коливалася від 20 до 30 тис. Дол. США. Вартість одноповерхового будинку становила приблизно 30-45 тис. Дол. США.

Сьогодні двокімнатну квартиру в центрі можна придбати за 40-50 тис. Дол. Вартість «троячки» - 60-70 тис. Дол. А вартість однокімнатної квартири на керченському півострові варіюється від 18 до 30 тис. Дол.

Питання угод з майном

Кожен, якого цікавить нерухомість Криму, повинен мати на увазі, що угоди з нерухомістю, що знаходиться в 100 м. Від берегової лінії обох морів, знаходяться під знаком табу. Під тимчасову заборону потрапила реєстрація права власності. Це відноситься як до фізичних. так і до підприємців.


Постанова, що стосується заборони на операції з нерухомістю, було прийнято 21.09.2016., На пленарному засіданні 5 сесії парламенту півострова. Законодавці вважають, що необхідність тимчасового табу на здійснення угод з нерухомістю обумовлена ​​великою концентрацією в цій зоні об'єктів капітального будівництва. Багато з цих об'єктів були зведені з порушенням екологічних та будівельних норм. Незважаючи на кричущі порушення, велика частина нерухомості була залучена в цивільно-правовий обіг.

Робота по виявленню незаконних об'єктів нерухомості Криму була завершена в лютому 2017 року.

При поновленні угод з нерухомістю кримські парламентарії обіцяють забезпечення додаткових гарантій як пересічним громадянам, так і підприємцям.

Як оформляється нерухомість

Сьогодні оформлення нерухомості, розташованої далеко від берегової лінії, полягає в отриманні кадастрового номера і реєстрації прав власності на землю. Для того щоб оформлення нерухомості пройшло без зволікань, необхідно надати повний пакет документів. Сьогодні учасники угоди зобов'язуються надати наступні документи на нерухомість:

  1. Правовстановлюючі документи на квартиру або будинок.
  2. Техпаспорт.
  3. Кадастровий план.

    Приклад кадастрового паспорта

  4. Заява продавця.
  5. Заява покупця.
  6. Договір купівлі-продажу.

Якщо всі документи будуть в порядку, то процедура оформлення нерухомості буде завершена після закінчення 18 діб. По завершенні оформлення нерухомості, продавець зобов'язується оплатити податок на дохід фіз.осіб. Розмір податку залежить від того, чи є продавець нерухомого майна російським резидентом чи ні. Вартість податку для резидента становить 13% від суми угоди. Вартість податку для нерезидента становить 30 відсотків.

Питання оренди квартир і кімнат

Оренда нерухомості в Криму з настанням літа дає додатковий дохід жителям півострова. Сьогодні продовжує практикуватися здача в оренду квартир, кімнат, будинків і навіть гаражів. Квартири здаються як подобово, так і на більш довгий термін.

Добова оренда квартир становить непогану конкуренцію кримським готелям і готелям. Головною перевагою для квартиронаймачів є відносно демократична ціна. Згідно з аналізом ринку нерухомості в республіці, оренда двокімнатної квартири, розташованої недалеко від моря, удвічі нижче, ніж номер у готелі.

Експерти, що зробила аналіз кримського ринку нерухомого майна, стверджують, що особливим попитом користуються 1-кімнатні квартири в будинку 60-70 року побудови. Ціновий діапазон такого житла в Сімферополі варіюється від 1 до 3 тис. Руб. / Добу.

У міру поліпшення якості житла добова вартість оренди зростає. Сьогодні орендувати 1-кімнатну квартиру з євроремонтом і побутовою технікою можна за 1,8-3,5 тис. Руб. Вартість оренди 2 і 3-х кімнатних квартир коливається від 2,5 до 5 тис. Руб. / Добу. Якщо клієнт на квартиру не знаходиться, господині здають свої двушки і троячки за ціною 1-кімнатних.

Згідно з аналізом сучасного кримського ринку нерухомості, оренда квартир приносить жителям півострова непоганий прибуток. Але і конкуренція на ринку досить висока.

Найменш вигідно купувати житло з метою подальшої здачі його в оренду в Гурзуфі, Алушті і Алупці. У цих містах півострова прибутковість житлового приміщення не перевищує 1,5 відсотків в 12 місяців.

Українці і кримські квартири

Українські громадяни зберігають інтерес до нерухомого майна півострова. Деякі фізичні особи нерідко купують квартири, ділянки і будинку. Юридичні особи, які проживають на Україні, навпаки, намагаються продати своє майно.

Нерухомість українців в Криму продається за правилами, регламентованими російським законодавством. Представники кримської влади стверджують, що іноді за фактом угоди продавці і покупці стикаються з шахрайством. Нерідкі шахраюють київські ріелторські агентства. Суть шахрайства полягає в тому, що агенти оформляють кримську нерухомість заднім числом, тобто до 18.03.2014.

Деяких кримчан цікавить обмін житла на квартиру в Києві, Одесі та інших містах України. Але такі угоди оформляються вкрай рідко.

У багатьох містах Криму практикується обмін нерухомим майном. Найчастіше кримчани змінюються квартирами. Обмін квартири на будинок з доплатою також зустрічається досить рідко.

висновок

висновок

Багатьох цікавить питання продажу і покупки житла без посередників. Сьогодні це практично неможливо. Коли продавець публікує оголошення в газеті або на безкоштовній інтернет-дошці, воно автоматично потрапляє до ріелторських агентств. Купівля-продаж без участі ріелторів можлива, але тільки тоді, коли і продавець, і покупець добре знають один одного.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online