Повернення податку при покупці квартири: терміни повернення

  1. Як відбувається перерахування ПДФО в казну країни
  2. Інструкція по отриманню вирахування на квартиру
  3. Крок №1 - придбання житла
  4. Крок №2 - підтвердження оплати
  5. Крок №3 - підготовка деклараційного бланка
  6. Крок №4 - підготовка залишилися документів і надання їх в податкову службу для отримання коштів
  7. важливі моменти
  8. Заповнення граф декларації 3-ПДФО
  9. В які терміни здійснюється повернення ПДФО при купівлі квартири
  10. Відео - Податкові відрахування при покупці квартири 2017

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідно до букви вітчизняного закону, при покупці квартири громадяни мають право на отримання державної компенсації у вигляді повернення частини раніше сплаченого в казну країни податку на дохід фізичної особи. Це явище отримало назву «майнове відрахування». У цій статті розглянемо, як оформити повернення податку при покупці квартири і терміни повернення. Відповідно до букви вітчизняного закону, при покупці квартири громадяни мають право на отримання державної компенсації у вигляді повернення частини раніше сплаченого в казну країни податку на дохід фізичної особи

Повернення податку при покупці квартири: терміни повернення

Як відбувається перерахування ПДФО в казну країни

Обов'язок сплачувати кошти з одержуваних доходів офіційно покладено на кожного громадянина Російської Федерації. В основному під доходами мається на увазі заробітна плата людини, що отримується їм за місцем працевлаштування, однак, в їх переліку входять і інші надходження грошових коштів, наприклад:

  • відпускні;
  • преміальні;
  • оплата роботи, виконаної за сумісництвом в інших організаціях;
  • дивіденди та інші кошти, що надходять з різних джерел.

Громадянин самостійно не зобов'язаний проводити процедуру обчислення і відправки в бюджет податкового збору, за нього це зробить компанія-роботодавець, офіційно має статус податкового агента.

Для тих співробітників, які отримують «білу» зарплату, і передбачена можливість одержання майнового відрахування при придбанні міського житла.

Інструкція по отриманню вирахування на квартиру

У цьому розділі представлена ​​інструкція по отриманню бажаного повернення коштів від держави. Розглянемо її детальніше.

Розглянемо її детальніше

Отримайте відрахування, скориставшись нашою інструкцією

Крок №1 - придбання житла

Зрозуміло, як можна одержати відрахування на квартиру, якщо шуканий нерухомий об'єкт не був придбаний. Перш за все, необхідно підібрати варіант нерухомості, відповідний вам за вартістю, віддаленості від роботи і іншим параметрам, які для кожного громадянина залишаються індивідуальними.

Зверніть увагу на найважливіший нюанс! Мало просто придбати квартиру, необхідно оформити її у власність. Тут також ховається чимало підводних каменів. Так, ви можете купити квартиру, але записати її на ім'я іншого власника. У цій ситуації відрахування вам не покладено. Те ж стосується і зворотній ситуації, коли власником є ​​ви, але оплачував угоду інша людина. Якщо ви є одним із власників, то отримаєте право на отримання вирахування, як і люди, які володіють житлом одночасно з вами.

Крок №2 - підтвердження оплати

Підтвердження оплати фактично має на увазі собою отримання документа, договору, акту передачі, свідоцтва про участь у пайовому будівництві та інші папери, всередині яких зазначено: ви внесли гроші за об'єкт, значить, отримуєте автоматично право на повернення сплаченої вами частини податкових відрахувань.

Крок №3 - підготовка деклараційного бланка

Деклараційний бланк, відповідний ситуації, обговорюваної в представленому матеріалі, має маркування 3-ПДФО. Заповнювати його можна, як вручну, так і за допомогою спеціалізованих програм. Всередину представленого бланка необхідно вписати різні дані, що стосуються купленого житла, понесених витрат та інші відомості, необхідні для отримання вирахування. Як правильного його заповнити, дізнаєтеся з нашої статті.

Крок №4 - підготовка залишилися документів і надання їх в податкову службу для отримання коштів

Представляємо список важливих документів, які необхідно надати до податкової інспекції, щоб запустити процес повернення податкових відрахувань:

  • довідку з місця роботи, декларує отримані працівником доходи і виплачені в казну податкові збори, під маркуванням 2-ПДФО , Оформленням якої займається бухгалтерський відділ організації-роботодавця при надходженні від співробітника відповідного запиту;
  • договір або інший папір, що є офіційним підтвердженням укладеної угоди і виплати коштів, в результаті якої квартира перейшла у власність подає документи людини;
  • виписку з Єдиного державного реєстру нерухомості країни, можливу до отримання лише після офіційної процедури реєстрації права власника на володіння шуканим нерухомим об'єктом;
  • платіжні документи, що підтверджують здійснені оздоблювальні роботи і витрати на покупку матеріалів пішли на приведення квартири в стан, придатний для проживання;
  • заяву, написану платником, яка придбала житло, на ім'я керівника конкретного відділення податкової служби, з вимогою надати відрахування

важливі моменти

  1. Максимальна величина витрат, частину яких можна компенсувати, законом визначається як 2 мільйони російських рублів, якщо житло було придбано на власні кошти платника податків, і плюс 3 мільйони, якщо куплено з використанням цільової позики, взятого у кредитних організацій.
  2. Якщо при придбанні та обробки житла ви витратили менше 2 мільйонів рублів, решту суми можна перенести на наступні покупки нерухомості. При наявності цільової позики та покриття витрат по відсотках на суму менше 3 мільйонів рублів, залишок згорає і не переноситься на інший об'єкт.
  3. Поверненню підлягають не 2 або 3 мільйони, а всього лише 13% від названої суми, тобто 260 і 390 тисяч рублів відповідно.
  4. Якщо за фактом дохід за конкретний період буде менше величини обмеження по відрахуванню, то його залишок може бути врахований на наступний рік і буде надаватися в ще одному деклараційного бланку.

Звертаємо вашу увагу ще раз! Повернути можна не тільки частина вартості квартири, а й окупити витрати по обробці та закупівлю матеріалів. Про те, як повернути гроші за ремонт, прочитайте в нашій статті .

Коли мови йде про отримання цільової позики на покупку житлової нерухомості, людина отримує кошти не для компенсації витрат на ремонт або ж саме придбання. Належні 3 мільйони підуть на покриття відсотків, нарахованих громадянину по кредиту. Примітно, що раніше можна було погасити їх повністю, так як обмеження по цьому різновиді повернення не існувало, проте сьогодні цю можливість скасована.

Якщо величина відсотків, нарахованих у конкретний період оподаткування, перевищить розмір надійшов доходу, перенести залишок також можна на наступний рік, задекларувавши витрати повторно в новому деклараційного бланку 3-ПДФО. Виробляти переноси можна до тих пір, поки витрати, які пішли на покриття відсотків, що не будуть відшкодовані. Однак перевищити максимальний поріг доступної суми не представляється можливим, то є більш 390 тисяч ви не отримаєте.

Заповнення граф декларації 3-ПДФО

Наведемо приклад заповнення деклараційного бланка потрібної нам форми, застосовуючи конкретні величини. Отже, уявімо, що ви придбали квартиру в центральному районі міста. Двокімнатне житло разом з витратами на обробку обійшлося вам в 2 мільйони 500 тисяч рублів.

Двокімнатне житло разом з витратами на обробку обійшлося вам в 2 мільйони 500 тисяч рублів

Як правильно внести дані в деклараційний бланк описуваної форми

У 2016 році на роботі ви отримали 480 тисяч, при цьому маєте відповідне підтвердження у вигляді довідки за формою 2-ПДФО . Величина податку, обчисленого в казну держави з доходу фізичної особи, згідно з довідкою склала 62 тисячі 400 рублів.

Відразу закликаємо вас звернути увагу на те, що сума сплати за квартиру і витрати при покупці перевищили максимально можливу до покриття величину витрат, отже, мова піде про повернення лише 13% від 2 мільйонів рублів, але ніяк не від двох з половиною. Втім, якщо ви одружені або заміжня, ваша друга половинка також має право на отримання компенсації майнового характеру і зможе повернути 13% від решти витрат.

Таблиця 1. Покрокова інструкція щодо заповнення бланка 3-ПДФО

Перший розділ бланка Другий розділ бланка Крок 1. В рядок під номером 010 внесіть кодування «02», яка служить поясненням для працівників податкової служби, таким чином розуміють, що довідка заповнюється заради отримання часткового повернення податку.
Крок 1. Рядок під найменуванням 010 представляє величину отриманої за рік оплати праці та інших офіційних доходів, з яких нараховують податковий збір, в представленому прикладі вона становить 480 тисяч одиниць російської валюти.
Крок 2. Рядок під номером 040 служить для вказівки величини належного до виплати податкового збору, який в нашому випадку відсутня повністю, отже, в неї заносимо значення «0».
Крок 2. Осередки під номерами 040 і 030 заповнюються аналогічним рядку 010 значенням
Крок 3. Осередок 050 служить для вказівки можливої ​​до повернення суми, в даному випадку це величина сплачених в казну країни в звітному періоді податкових зборів, тобто 62 тисячі 400 рублів. Крок 3. Величину належного платнику повернення вписують в рядок 080 і дублюють в графі 140.

Ось і все, ці основні моменти необхідно заповнити в довідці, щоб отримати повернення належних платнику податку коштів.

Завантажити бланк 3-ПДФО

В які терміни здійснюється повернення ПДФО при купівлі квартири

Відповідно до букви закону, перерахування коштів на користь платника може проводитися тільки тоді, коли документи ретельно перевірені на відповідність нормам оформлення і представлені в них дані збігаються з дійсністю.

Відповідно до букви закону, перерахування коштів на користь платника може проводитися тільки тоді, коли документи ретельно перевірені на відповідність нормам оформлення і представлені в них дані збігаються з дійсністю

Податкові відрахування при покупці квартири: в які терміни проводиться

Згідно регламентує проведення подібних перевірок документів, термін податкової інспекції на них дається рівний тримісячного періоду з моменту прийняття паперів в обробку. Потім, по настанню їх закінчення стартує процес прийняття рішення про повернення грошових коштів, на це потрібно ще близько 10 робочих днів. Крім того, закон передбачає додатковий місяць на переказ коштів подав заяву платнику податків.

По закінченню зазначеного тимчасового терміну, платнику надходять кошти. При цьому вам може повести і загальний термін складе не близько чотирьох місяців, а значно менше, в залежності від того, як швидко будуть проходити конкретні етапи обробки документів.

Зверніть увагу! Необхідно надати в податкову службу відповідну заяву на повернення, щоб запустити процес повернення коштів, в іншому випадку він зупинитися надовго.

Відео - Податкові відрахування при покупці квартири 2017

Підведемо підсумки

Отримання повернення частини витрачених при покупці квартири коштів можливо при зверненні за майновим вирахуванням в податкову службу Російської Федерації. Для цього необхідно визначити, до якого відділенню ви ставитеся відповідно до місця проживання, підготувати всі необхідні документи, особливо уважно поставитися до заповнення деклараційного бланка, а потім надати папери на перевірку. При цьому обов'язково необхідно бути власником шуканого житла і сплатити хоча б частину його вартості.

Щоб не допустити помилок в процесі отримання вирахування, дотримуйтесь представленої в статті покрокової інструкції, ємко описує послідовність необхідних до вчинення дій. У ній же представлений і повний список документів, які необхідні до збору.

Терміни отримання повернення податкових зборів досить демократичні, і можуть становити до чотирьох місяців. Цей термін зовсім не є єдино можливим, тому що з кожним роком робота співробітників податкової інспекції стає більш чіткою і відпрацьованої, отже тимчасові витрати серйозно зменшуються і платники податків отримують гроші швидше.

Цей термін зовсім не є єдино можливим, тому що з кожним роком робота співробітників податкової інспекції стає більш чіткою і відпрацьованої, отже тимчасові витрати серйозно зменшуються і платники податків отримують гроші швидше

Ми бажаємо вам удачі в заповненні документів і впевнені, що у вас все вийде!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online