Повернення грошових коштів за ненадані послуги

  1. претензія
  2. Даний документ складається з:
  3. Пред'явити заяву можна двома способами:
  4. Судовий порядок розгляду

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після укладення договору на отримання будь-якої послуги, через певний період часу, у покупця можуть виникнути обставини, при яких дана послуга перестає бути необхідною Після укладення договору на отримання будь-якої послуги, через певний період часу, у покупця можуть виникнути обставини, при яких дана послуга перестає бути необхідною.

У тому випадку, коли дія другої сторони договору ще не було виконано, покупець має право відмовитися від нього на законних підставах і розірвати угоду з отриманням своїх грошей назад.

  • Що робити, якщо відмовили у виплаті коштів за ненадані послуги?
  • Чи можна врегулювати інцидент досудовим методом?
  • Які документи потрібні для досудового розгляду?
  • За яких обставин варто звернутися в суд?

Повернення коштів за ненадані послуги складається з декількох етапів, про кожного з яких говориться в даній статті нижче. Інформація укладає основні поняття ситуації, права і можливості громадянина РФ як споживача.

претензія

Розібратися в суперечці кожному громадянину РФ, згідно із законодавством, потрібно самостійно - тобто вжити всіх необхідних заходів для вирішення ситуації без суду.

Основним методом досудового розгляду з виниклим інцидентом є пред'явлення продавцю особливого виду заяви - претензії.

Даний документ складається з:

  • Інформації про заявника.
  • Інформації про другу сторону договору, позначеної як продавець послуг.
  • Обґрунтованого законом невдоволення покупця з приводу інциденту - наводяться статті, згідно з якими, дії другої сторони договору є незаконними.
  • Переліку вимог, який пред'являє споживач продавцеві для усунення причин невдоволення.

«Претензія на повернення грошових коштів за ненадані послуги» зразок - Претензія про порушення термінів і недоліки наданих послуг .

Пред'явити заяву можна двома способами:

  • Особисто - під час візиту в організацію покупець повинен один екземпляр претензії віддати директору / його представникові, а другий забрати собі разом з відміткою компанії, працівника, який брав заяву (ініціали, посаду, підпис) і датою прийому.
  • Листом - при відправленні документа за допомогою поштових послуг, необхідно вибрати замовний вид письма, який включає повідомлення про доставку.

Другий примірник з відміткою або повідомлення про доставку листа необхідно зберегти на той випадок, якщо однією претензією справа не закінчиться.

  • Документ подається в компанію на розгляд. Воно повинно триває не більше 10 днів.
  • Протягом зазначеного терміну продавець повинен дати відповідь на пред'явлену претензію - виконати вимоги і повернути гроші / відмовити у виконанні вимог.

При отриманні відмови компенсувати кошти за розірвання договору, споживач повинен звернутися до органу Федерального державного нагляду щодо захисту прав споживачів. Якщо справа і там постане, рекомендується відвідати відділення суду і передати питання на розгляд.

Судовий порядок розгляду

Повернення грошових коштів за ненадані послуги через суд є важкою процедурою, яку краще супроводжувати юридичною підтримкою. Отримати професійну допомогу в подібній ситуації і не тільки можна в юридичному центрі "Тріумф" - ми проконсультуємо по кожному питанню, розповімо про потрібних діях, допоможемо з документацією і наданням роз'яснень у справі.

  • Якщо потрібно звернутися до судове відділення необхідно підготувати певний список документів, який відштовхується від конкретної ситуації. У нього обов'язково повинні входити другий примірник претензії або повідомлення про її отримання другою стороною договору.
  • Після того, як справу візьмуть на розгляд, буде призначений суд - дата і час проведення.

У тому випадку, коли суддя не приймає сторону позивача, можливо оскарження його рішення шляхом подачі апеляційної скарги. Якщо ж суд визнає дії другої сторони договору (продавця) незаконними, йому буде призначено відшкодування сплаченої грошової суми за послуги, а також компенсація всіх витрат, що утворилися в результаті інциденту (послуги юриста, держмито і т.д.)

Що робити, якщо відмовили у виплаті коштів за ненадані послуги?
Чи можна врегулювати інцидент досудовим методом?
Які документи потрібні для досудового розгляду?
За яких обставин варто звернутися в суд?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online