Податкові відрахування на ремонт квартири в новобудові

  1. Хто має право на отримання вирахування
  2. Умови надання вирахування
  3. Різновиди житлових квартир, які претендують на компенсацію витрат
  4. За які оздоблювальні роботи можна повернути податок
  5. Які документи необхідно надати для отримання вирахування на ремонт квартири
  6. Відео - Повний пакет для податкового вирахування. Витрати на ремонт

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Податкові відрахування існують для полегшення цивільного податкового тягаря і різних життєвих витрат. До списку компенсацій від держави можна зарахувати і часткове покриття витрат на ремонт у щойно придбаній квартирі, що знаходиться всередині нещодавно зведеного багатоквартирного будинку. У процесі отримання належних за законом коштів може виникати велика кількість нюансів і складнощів, які розпізнати людині, що не володіє знаннями в бухгалтерській і юридичній сфері самостійно не просто. У цій статті ми розкриємо, як зробити податкове вирахування на ремонт квартири в новобудові, в яких ситуаціях ця можливість громадянину доступна і як правильно оформити документальну складову процесу. Податкові відрахування існують для полегшення цивільного податкового тягаря і різних життєвих витрат

Податкові відрахування на ремонт квартири в новобудові

Хто має право на отримання вирахування

На жаль, окремої графи з видачі грошей на ремонтні витрати не існує, вона входить до складу так званого майнового відрахування, який видається громадянам країни при придбанні житла, при тому воно не обов'язково має бути представлено квартирою. Їм може також бути:

  • заміський будинок або котедж;
  • таунхаус;
  • кімната;
  • частина житла.

Обмеження по цьому різновиді державної компенсації наступні:

  • максимальна покладається до відрахування сума становить 13% від двох мільйонів рублів, якщо не був використаний цільової позику від кредитної організації;
  • якщо покупка зроблена з використанням офіційного кредиту, до повернення покладається 13% від трьох мільйонів російських рублів.

Можливість використовувати право на отримання вирахування має не кожен громадянин. Ось список характеристик відповідного претендента на отримання повернення.

Таблиця 1. Претендент на майнове відрахування

Характеристика Опис Офіційне працевлаштування Громадянин Російської Федерації обов'язково повинен бути офіційно працевлаштованим, і отримувати оплату праці за місцем роботи, не в «конверті», а «білу». Ті, хто ховає доходи від податкової служби, не можуть отримати кошти, які раніше самі не віддали державі. Справа в тому, що відрахування фактично являє собою повернення податку на дохід фізичної особи, сплаченого раніше в державну казну. Якщо податок не був отриманий, а відповідно з нього не перелічив податок, повертати громадянину нічого. Оплата податків Крім виплат прибуткового податку громадянин в обов'язковому порядку повинен внести платежі з прибуткового збору з усіх наявних у себе фінансових припливів. Наприклад, якщо ви є жінкою, яка пішла у декретну відпустку, ви тимчасово не маєте право на отримання компенсації від держави, так як просто отримуєте допомогу, не має оподатковуватися. Купівля житла Отримати кошти за придбане житло та окупити повністю або частково зроблений в ньому ремонт може лише людина, який оплатив його покупку і володіє ним.

Зверніть увагу! Отримання коштів по відрахуванню можливо лише одного разу, тобто компенсувавши один раз два мільйони витрат при покупці, другий раз ви задіяти таке право не можете. Однак, якщо при першій покупці повна сума, що має належати вам до виплати, задіяна була, її залишок можна перенести на наступну покупку житлової нерухомості.

При цьому якщо житло придбане до кінця 2013 року і право на відрахування вже заявлено, перенесення залишку вам не належить.

Податковою базою, що використовується для розрахунку суми, яку належить мати платнику податків, компенсації є величина фактично витрачених при покупці грошових коштів, реальність передачі яких повинна спочатку бути підтверджена відповідними документами.

Умови надання вирахування

Потрібно Було часткове повернення, виплаченого в бюджет держави платником податків, лише при покупці нерухомих об'єктів, в яких власник збирається проживати. При цьому необхідно дотримуватися умова наступне: необхідно в укладеному договорі про придбання житла вказати, щоб передача коштів за нього була здійснена, і проставити суму покупки.

При цьому необхідно дотримуватися умова наступне: необхідно в укладеному договорі про придбання житла вказати, щоб передача коштів за нього була здійснена, і проставити суму покупки

При дотриманні яких умов відбувається надання вирахування

Розрахунок вирахування виробляється на основі фінансової бази - вартості житла та інших зроблених витрат, в даному в цій статті разі в їх ролі виступає ремонт новобудови. Якщо ви вирішите піти на угоду з продавцем і знизити вартість придбаного майна в документах, то і відрахування отримаєте менший за величиною.

Приймається до обліку не тільки готове житло, а й самостійно зведене.

Входять в список витрат, доступних до компенсації, такі пункти:

  • сума, виплачена за придбане житло;
  • витрати, внесені за проведений ремонт, як капітальний, так і косметичний;
  • витрати на закупівлю будівельних матеріалів та роботу будівельної бригади при будівництві будинку або ремонтників при проведенні відповідної спрямованості робіт;
  • покупка ділянки землі під будівництво також знаходиться в списку;
  • кредит цільової, взятий у банку, тобто іпотека , Яка буде використана при придбанні квартири.

Всі перераховані пункти складаються, згодом складаючи величину вирахування по майновому податку, що є фінансовою базою для розрахунку його величини.

Наведемо приклад. Ви з сім'єю давно мріяли про покупку заміського будинку в котеджному селищі, при цьому не мали достатньо коштів. Проте, зважилися на придбання будинку за допомогою цільової позики.

На початку вами була куплена ділянка в заміському селищі за 700 000 рублей, на ньому стояло недобудована будівля, вартістю в півтора мільйона рублів. При цьому в банківській організації ви отримали кредит на один мільйон і потім на доведення будівлі недобудованого колишніми господарями до розуму ви витратили півмільйона. Порахуємо величину належного повернення податку. Для цього необхідно скласти всі наявні у нас величини, тобто 700 000 + 1 500 000 + 1 000 000 + 500 000 = 3 700 000 рублів. З цієї величини ви з чоловіком можете отримати два вирахування, один з яких складе максимально покладені при використанні кредитування 3 мільйони рублів, а другий - 700 тисяч, при цьому покладається йому залишок збережеться. У першому випадку покладається 13% від 3 мільйонів, тобто 390 тисяч, у другому 13% від 700 тисяч, тобто 91 тисячі.

Якби сума іпотечного кредиту була не один, а півтора мільйона, тоді підсумкова сума витрат склала б понад чотири мільйони - максимально можливої ​​до покриття суми, тому довелося б вам з чоловіком задовольнятися лише по 13% від двох мільйонів на кожного, тобто по 260 тисяч.

Повернення коштів за приміщення, які не надані для проживання, чи не передбачається законодавством. До списку цих найменувань відносяться:

  • будинки дачні;
  • машино-місця;
  • гаражі та інші варіанти.

Різновиди житлових квартир, які претендують на компенсацію витрат

Розглянемо, в якому стані можна придбати квартиру, щоб претендувати на подальшу часткову компенсацію витрат. Залежно від статусу купленого житла буде змінюватися розмір належної до повернення суми.

Варіант 1. Квартира в новобудові «чорнова». Простіше кажучи, бетонна коробка, житло без обробки, єдине, що в ньому є - вікна, радіатори і підведені комунікації. У цій ситуації в список витрат, які держава зобов'язана компенсувати, входить в обов'язковому порядку сума, витрачена на проведення ремонтних робіт.

«Чернової» ремонт в квартирі

Для цього важливо дотримуватися кількох наступних правил:

  • в договорі вказати, що придбане приміщення раніше не було оброблено;
  • необхідно подати до податкової служби акт, який свідчить про передачу приміщення;
  • складання переліку витрат, здійснених під час закупівлі матеріалів будівельних, також обов'язково, крім того, кожен пункт потребує підкріплення доказами;
  • при покупці квартири, яка буде знаходитися в пайовому володінні, відрахування по ремонту в повній величині може бути надано одному з власників, при цьому повинна відбутися домовленість з рештою власниками;
  • окремо по житлу на отримання вирахування має кожен власник частки в квартирі.

Варіант 2. Квартира, оброблена лише частково. Питання щодо повернення коштів за компенсацію обробки в квартирі, яка була придбана за договором і згідно з ним частково оброблена, є досить складним, так як необхідно, щоб в цьому випадку в доданих до неї документах від забудовника був прописаний повний перелік вироблених оздоблювальних робіт, їх вартості і вартості витрачених матеріалів.

Якщо пізніше покупець поверх виробленої обробки або замість неї виконав власну, первинна не буде прийнята фахівцями податкової інспекції в якості витрат, що підлягають компенсації.

Враховуйте в даній ситуації такі аспекти:

  • важливо, щоб раніше проводилася діяльність виключно ремонтно-оздоблювальної спрямованості;
  • гроші, витрачені на придбання сантехніки або предметів меблювання в список витрат включати не можна;
  • в акті про виконані роботи вказують пункт, який є свідченням вироблених усередині приміщення робіт і тих робіт, які ще повинні бути здійснені.

Наведемо приклад. У договорі, оформленому при придбанні вами квартири, зазначено, що вона здається безпосередньо зі стінами, підготовленими до нанесення паперових шпалер, а також статями, готовими до укладання підлогового покриття. У цій ситуації компенсації підлягають тільки витрати на придбання підлогового покриття, шпалер, а також роботу по їх склеювання та укладанні. А ось оплата робіт і матеріалів, витрачених на підготовку шуканих поверхонь, неможлива, так як переліку витрат немає в наявності.

Варіант 3. Вторинне житло. При покупці квартири на вторинному ринку найчастіше ремонт не роблять, так як таке житло продається свіжим, з косметичним виправленими недоліками обстановки. Однак періодично нові власники отримують застарілу обробку або ж просто наявна їм не до душі, тому вони вирішують оновити обстановку. Отримати за стару повернення не можна, так як фактично ви не оплачували її створення.

Якщо вами придбана «вторинка» в новобудові, при цьому з не до кінця проведеним ремонтом, його виконання підлягає відображенню в договорі, у вигляді вказівки того, що житло спочатку придбано, як об'єкт будівництва незавершеного.

За які оздоблювальні роботи можна повернути податок

До опоряджувальних робіт, витрати на проведення яких підлягають компенсації з боку держави, відносяться найменування з передбаченого КВЕД переліку відомостей.

До опоряджувальних робіт, витрати на проведення яких підлягають компенсації з боку держави, відносяться найменування з передбаченого КВЕД переліку відомостей

Які оздоблювальні роботи підлягають часткової компенсації

  1. Витрати, на покупку матеріалів, потрібних для твору будівельного і оздоблювального процесу, при цьому підтверджені документально, за допомогою надання в податкову службу платіжних документів. До складу даного елемента списку водять майже будь-які будівельні матеріали.
  2. Роботи будівельні, тобто:
    1. розрахунок кошторису;
    2. проведення комунікацій та інженерних мереж;
    3. зведення прибудов до основної частини житла, якщо мова йде про будинок;
    4. оштукатурювання стін і оздоблення;
    5. вирівнювання і укладання підлог;
    6. інші роботи обробної і фінішної спрямованості.

Зверніть увагу! Всі офіційні папери, що надаються до інспекції, повинні містити конкретні відомості, що підтверджують, що проводяться роботи носять характер оздоблювальних.

Що стосується поняття «ремонт», то повернення коштів за нього можна застосовувати лише до житла вторинного, має на момент покупки обробку. При використанні невірної формулювання податкова служба має повне право на відмову в поверненні коштів.

Які документи необхідно надати для отримання вирахування на ремонт квартири

Перш ніж звертатися до податкової служби за отриманням коштів по відрахуванню, необхідно підготувати і правильно оформити пакет документів, а саме:

  • податкову декларацію за формою 3-ПДФО ;
  • довідку про одержуваних громадянином доходи і досконалим їм в казну країни податкових відрахувань за формою 2-ПДФО , Отримати яку можна за основним місцем роботи;
  • копія документа, що підтверджує здійснену операцію з придбання потребує ремонту або обробки житла;
  • документи, що підтверджують право власника на володіння об'єктом;
  • всі платіжні документи, що відображають вчинені на ремонт витрати;
  • заяву про реалізацію права на отримання вирахування;
  • копію паспорта громадянина РФ;
  • ідентифікаційний номер платника податків;
  • свідоцтво про народження пайовиків, які не досягли повноліття.

Завантажити декларацію 3-ПДФО

Завантажити декларацію 2-ПДФО

Відео - Повний пакет для податкового вирахування. Витрати на ремонт

Підведемо підсумки

Як бачите, отримання коштів за ремонт житла окреме неможливо, воно входить до складу майнового відрахування, розмір якого максимально становить до двох мільйонів рублів на житло, куплене без використання цільової позики і три мільйони на покриття відсотків по кредиту. Сума, одержувана в результаті громадянином, задоволена вагома, тому скористатися можливістю її повернути повинен кожен свідомий платник податків.

Сума, одержувана в результаті громадянином, задоволена вагома, тому скористатися можливістю її повернути повинен кожен свідомий платник податків

Сума наданого вирахування цілком відчутна і обов'язково повинна бути отримана

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online