Які потрібні документи для повернення ПДФО за навчання

  1. Що таке повернення податку
  2. умови отримання
  3. Перелік документів
  4. розміри вирахування
  5. Відео «Як повернути ПДФО»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Росії чинним законом допускається податкове вирахування при оплаті навчання в освітніх установах. Це означає, що, оплачуючи навчання, можна розраховувати на певне відшкодування раніше витрачених коштів. Але повернення грошей можливий тільки при дотриманні певних умов, а також збір потрібних в даній ситуації документів.

Що таке повернення податку

Усі платники податків Росії мають право повернення певної частки податку на доходи фізичних осіб (або як його ще скорочено називають ПДФО) при оплаті за навчання.

У даній ситуації велике значення має питання, які заклади відносяться до освітніх. Під дію цього закону підпадають такі освітні організації:

  • закладу дошкільного навчання;
  • загальноосвітні установи (початкова загальна, основна загальна, загальне повну середню), а також школи-інтернати і кадетські школи;
  • закладу початкової професійної рівня;
  • технікуми, коледжі;
  • закладу вищої професійної, а також професійного післявузівської освіти (академії, університети, інститути); установи, створені для додаткової освіти дорослих (інститути, академії, курси підвищення кваліфікації);
  • корекційні (спеціальні) закладу для навчання вихованців, які мають обмежені можливості здоров'я (дитячий сад, школа, школа-інтернат);
  • спеціалізовані установи для дітей-сиріт.

Оплата навчання у всіх перерахованих вище установах системи освіти можлива з подальшим відшкодуванням грошових витрат. При цьому навчальні заклади обов'язково повинні бути офіційно оформлені.

На сьогоднішній день повернення ПДФО здійснюється двома способами:

  1. повернення за поточний рік;
  2. повернення за минулі роки. В даному випадку відшкодування ПДФО відбувається шляхом нарахування грошових коштів на відкритий платником податків банківський рахунок.

Важливо знати, що податкове вирахування здійснюється при проходженні будь-якого виду навчання (вечірня, заочна, очна форми). При цьому сума витрат не грає ролі при нарахуванні відсотка відшкодування.

умови отримання

Щоб отримати повернення з ПДФО, необхідно відповідати певним умовам, встановленим чинним законом. Згідно з ним платник податків може розраховувати на отримання певного відсотка податкового соціального відрахування з суми, яка була сплачена:

  • в податковий період за навчання в певних освітніх установах. При цьому повернення становить відсоток від зроблених витрат на навчання. Але розмір відрахувань обмежений;
  • платником податків батьком / опікуном, який оплатив навчання власних дітей. При цьому вік дітей повинен становити не більше 24 років, а підопічних - 18 років. Діти повинні навчатися на очному вигляді навчання.

Крім цього, існують такі умови для отримання компенсацією з оплати освіти:

  1. наявність відповідним чином підтверджених витрат на оплату навчання;
  2. період, за який відбуваються відшкодування, становить три роки після внесення оплати;
  3. наявність офіційного працевлаштування, а також отримання заробітку, з якого і відбувається оплата ПДФО;
  4. наявність свідоцтва, що підтверджує реєстрацію людини; У Росії чинним законом допускається податкове вирахування при оплаті навчання в освітніх установах
  5. наявність ІПН;
  6. наявність у освітньої організації державної акредитації, тобто ліцензії, що дозволяє займатися навчальним видом діяльності. Ця умова в більшій мірі стосується спортивних секцій, ДЮСШ, курсів іноземних мов;
  7. всі наявні документи, видані закладом, повинні бути оформленими на обличчя, яке подає заяву на відрахування;
  8. навчання на очному відділенні - для отримання відшкодування родичами.

Крім цього, в даній ситуації є певні вікові обмеження. Згідно з ними, вік особи, на яку проводяться виплати, обмежується 24 роками.

Також встановлено і обмеження для отримання компенсацій родичами. Відрахування не надаються такими групами осіб:

  • бабусям / дідусям на онуків;
  • вітчиму в разі, якщо він не виступає в ролі усиновителя дитини жінки, на якій він одружений;
  • приватним підприємцям, які використовують певні податкові режими.

Слід знати, що при оформленні соціального відрахування в ході навчання дітей в спортивних школах і на курсах іноземних мов, можливо отримання відмови у відшкодуванні Слід знати, що при оформленні соціального відрахування в ході навчання дітей в спортивних школах і на курсах іноземних мов, можливо отримання відмови у відшкодуванні. Такий стан справ стосується і відшкодування вартості певних послуг (наприклад, медичного огляду, покупки спортивної форми і т.д.). Тому, спочатку процедури компенсації оплати навчання необхідно чітко знати, чи відповідаєте ви необхідним умовам.

Перелік документів

Оформити повернення грошових коштів, витрачених на навчання, можна тільки при наявності потрібних документів. Для цього знадобляться:

Слід знати, що замість платіжних документів можна також пред'явити договір, укладений між батьками і установою, що здійснює освітній процес (в разі, якщо оплата навчання проводилася на ім'я самого учня).

При оплаті освітніх послуг за допомогою терміналів самообслуговування платіжним документом є повідомлення про зроблений грошовий переказ. Даний документ видається кредитної небанківської організацією, яка має ліцензію Банку Росії. Але в такому випадку таке повідомлення має обов'язково містити такі дані:

  1. призначення платежу - оплата освітнього процесу;
  2. ПІБ платника податків;
  3. повне найменування організації, яка надає даний вид послуг;
  4. розмір оплати;
  5. дата перерахування.

Іноді податковий орган може зажадати довідку, видану в установі та підтверджує факт навчання людини (при відсутності відповідної вказівки в договорі). Якщо ПДФО оформляють родичі, тоді необхідно представити документ, що підтверджує спорідненість.

розміри вирахування

На розмір компенсації впливають обумовлені в законі умови. До них відносяться:

  • відрахування не може перевищувати розмір прибуткового податку, який був сплачений;
  • можливе повернення не більше 13% від суми внесеної оплати;
  • сума повернення витрат на лікування, навчання, внески до Пенсійного Фонду, а також додаткові страхові внески, що здійснюються на частину трудової пенсії (накопичувальну) надається в обсязі фактично зроблених витрат.

Сама процедура повернення сплаченого за освіту податку являє собою складну схему. Тут слід враховувати безліч чинників - від умов оплати до переліку освітніх установ, навчання в яких підпадає під чинне законодавство. Крім того, щоб оформити відшкодування ПДФО, необхідно зібрати відповідний пакет документів. Тому, щоб не витрачати час даремно і швидко провести необхідну процедуру, слід попередньо ознайомитися з усією інформацією, дотичного даного питання. Тільки в такому випадку можливий позитивний результат всієї процедури.

Відео «Як повернути ПДФО»

Подивившись запис, ви дізнаєтеся, що таке податкові відрахування і як відбувається процедура оформлення і розгляду податкових відрахувань з навчання та лікування.

Якщо у Вас залишилися якісь питання, звертайтесь за телефоном:
8 (800) 777-08-62 доб. 146
PS - Дзвінок з території РФ безкоштовний.

джерело: https://www.gosuslugi.ru/

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online