Які документи потрібні для повернення 13 відсотків з покупки квартири

  1. Загальні відомості
  2. податкова
  3. роботодавець
  4. Заява
  5. декларація
  6. розрахунок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли виникає питання про те, які документи потрібні для повернення 13 відсотків з покупки квартири, то багато громадян вперше дізнаються про зміни в законодавстві. Але переживати не потрібно, так як всі нововведення використовується виключно для дотримання інтересів платників податків.

Але переживати не потрібно, так як всі нововведення використовується виключно для дотримання інтересів платників податків

Загальні відомості

Згідно з податковим законодавством, деякі громадяни мають право на повернення 13 відсотків з покупки квартири Згідно з податковим законодавством, деякі громадяни мають право на повернення 13 відсотків з покупки квартири. Це так званий відрахування, що надається фіз. особам на певних умовах. Для повернення прибуткового податку необхідно знати наступне:

  1. Повернути витрачені на житло кошти може тільки платник податків. Тобто, особа, яка має офіційний дохід, з якого роботодавець вираховує ПДФО.
  2. Придбання нерухомості у родичів не дає права на отримання вирахування.
  3. ПДФО можна повернути при сплаті відсотків по іпотеці.
  4. Отримання прибуткового податку при покупці квартири можна оформити як через роботодавця, так і самостійно через податкову.

Для розрахунку використовується певна сума від покупки квартири. Це 2 млн рублів. 13% від цієї суми становить 260 тис. Рублів. Раніше скористатися вирахуванням можна було тільки 1 раз, незалежно від ціни житла. У 2019, якщо вартість нерухомості менше 2 млн рублів, залишок суми платник податків може використовувати при покупці іншої житлоплощі.

Що стосується суми, яку можна повернути при оплаті іпотечних відсотків, то тут податкова база трохи вище. Вона становить 3 млн рублів, а значить, що покупець може повернути 390 тис. Рублів.

Закон дозволяє отримувати відрахування за чоловіка. Це можна зробити в двох випадках - коли квартира знаходитися в спільній частковій власності або у власності тільки чоловіка або дружини. Найчастіше цей спосіб використовується, якщо хтось із пари вже отримував повернення ПДФО при придбанні нерухомості раніше.

Якщо житлоплощу оформлена на дитину, то батьки також можуть оформити податкове вирахування за нього. Але таким право може скористатися той з батьків (опікунів), хто раніше ніколи не оформляв повернення. При цьому відрахування за дитину буде враховуватися як використання права дорослого. Іншими словами, в подальшому він вже не зможе оформити повернення. А ось неповнолітній власник це право зберігає.

Що стосується пенсіонерів, то для працюючих фіз. осіб право на відрахування зберігається. Якщо ж людина вийшла на пенсію або працює неофіційно, то при розрахунку повернення ПДФО податківці врахують лише три останні відпрацьовані їм року.

податкова

Якщо покупець хоче отримати всю суму відразу, то йому потрібно звертатися до податкової Якщо покупець хоче отримати всю суму відразу, то йому потрібно звертатися до податкової. Але попередньо слід з'ясувати, які документи потрібні для повернення 13 відсотків з покупки квартири. Якщо якихось паперів буде не вистачати, то ИФНС відмовить у наданні вирахування.

Отже, документи на повернення 13 відсотків потрібні такі:

  • Заява;
  • декларація;
  • Довідка про доходи;
  • ІПН;
  • громадянський паспорт;
  • правовстановлюючі папери на житло.

Співробітник НС може зажадати надання додаткових документів. Наприклад, свідоцтва про шлюб, народження дитини і т.д. Якщо заявник хоче повернути кошти після покупки житлоплощі в іпотеку, то знадобиться іпотечний договір. У разі, коли житло знаходиться в частковій власності, то потрібна згода співвласників. Як тільки НС прийме позитивне рішення, заявник повинен надати реквізити банківського рахунку для отримання коштів.

Довідка: документи для повернення податку повинні бути надані як в оригіналах, так і в копіях.

роботодавець

Для повернення тринадцяти відсотків покупець може звернутися не тільки до податкової служби, а й до роботодавця Для повернення тринадцяти відсотків покупець може звернутися не тільки до податкової служби, а й до роботодавця. Але тоді гроші не будуть надані в повному обсязі. Просто при нарахуванні заробітної плати з працівника не будуть вираховувати ПДФО до тих пір, поки надана сума відрахування не закінчиться.

Отримати повернення таким способом можна, звернувшись в ИФНС особисто, а потім лише передавши бухгалтеру компанії повідомлення. А можна відразу подати документи в бухгалтерію, а потім чекати рішення податківців. Якщо говорити про те, які потрібні документи для повернення, то перелік залишається практично незмінним. Єдина відмінність - це декларація 3-ПДФО. Її надавати не потрібно, так як всі розрахунки бухгалтер здійснює за фактом самостійно.

Заява

До податкової інспекції або бухгалтерію організації платник податків зобов'язаний подати заяву про отримання вирахування. Документ повинен містити такі відомості:

  1. «Шапка» документа включає назву органу, паспортні дані фіз. особи, адреса проживання і т.д.
  2. Суму, яку держава повинна повернути заявнику у вигляді ПДФО, а також код податку.
  3. Реквізити банківського рахунку, на який буде перераховано кошти.
  4. Підпис, дата.

Документ обов'язково повинен містити всі необхідні пункти. Якщо виникають труднощі із заповненням, то можна скористатися допомогою співробітника ИФНС.

декларація

Документи для повернення 13 відсотків з покупки квартири включають також декларацію про доходи Документи для повернення 13 відсотків з покупки квартири включають також декларацію про доходи. Краще, якщо її оформленням займеться бухгалтер. Але в разі, коли заповнення документа здійснює одержувач вирахування, йому потрібно знати деякі нюанси. Титульний аркуш декларації повинен містити такі відомості:

  1. ІПН.
  2. Період, за який подається документ (1 рік).
  3. Код податкового органу.
  4. Код фіз. особи як платника податків.
  5. ОКАТО.
  6. ПІБ платника і телефон.
  7. Кількість сторінок.
  8. Підпис.

Друга сторінка декларації містить:

  1. Паспортні дані фіз. особи.
  2. Код країни (громадянство платника).
  3. Статус фізичної особи.
  4. Постійне місце проживання.

Заповнювати декларацію потрібно акуратно, не допускаючи помилок. Інакше ИФНС відмовить у наданні вирахування.

розрахунок

Згідно із законом, сума повернутого податку є фіксованою і надається тільки 1 раз Згідно із законом, сума повернутого податку є фіксованою і надається тільки 1 раз. Але що робити, якщо вартість нерухомості становить менше 2 млн рублів? Громадяни, які скористалися поверненням до 2014 року, більше не мають права на отримання суми, що залишилася. Припустимо, фіз. особа в 2013 році придбало майно вартістю 1 млн 800 тис. рублів. Повернення складе 234 тис. Рублів. З решти 200 тисяч відрахування отримати вже не можна.

Але з 2014 року ця норма закону більше не діє. Кожен платник податків тепер має право одержати відрахування повністю, незалежно від кількості придбаної нерухомості і термінів. Для цього потрібно дотриматися лише дві умови: якщо пільга ще не надавалася, і якщо житлоплоща була придбана після 2014 року.

Купивши квартиру вартістю 3,5 млн рублів, власник може отримати стандартний вирахування з 2 млн руб. - 260 тисяч рублів. Якщо він придбав два об'єкти нерухомості вартістю 800 тис. Рублів і 900 тис. Рублів, то сума повернення складе 221 тис. Рублів (1,7 * 13%). У майбутньому він має право розраховувати на повернення з 300 тисяч руб. при придбанні ще одній житлоплощі (39 тис. рублів).

Якщо у власника житла є можливість оформити відрахування, цим потрібно скористатися. Яким саме способом отримувати гроші, вирішує виключно власник. Якщо потрібна вся сума відразу, то краще оформляти його через ИФНС. А коли це несуттєво, то можна скористатися допомогою роботодавця. Тоді вийде істотна надбавка до заробітної плати.

Але що робити, якщо вартість нерухомості становить менше 2 млн рублів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online