Агентство нерухомості Магнітогорська

  1. Повернення прибуткового податку Основним фінансовим перевагою придбання житла, є можливість отримати...
  2. ПДФО-3 (податок для фізичних осіб)

Повернення прибуткового податку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Основним фінансовим перевагою придбання житла, є можливість отримати податкове вирахування. Купівля квартири або будинку тягне за собою значні і регулярні витрати. Тому держава передбачила податкові пільги для громадян, які купують житло.

Відрахування надається за умови, що громадянин має доходи, що обкладаються прибутковим податком за ставкою 13%. При цьому податкове вирахування включає суму, витрачену на купівлю (будівництво), і суму відсотків за іпотечним кредитом.

При будівництві або покупці житлового будинку в податкове вирахування можуть включатися:

  • витрати на розробку проектно-кошторисної документації;
  • витрати на придбання будівельних та оздоблювальних матеріалів;
  • витрати на придбання житлового будинку, в тому числі недобудованого;
  • витрати, пов'язані з роботами або послугами з будівництва та оздоблення; витрати на підключення до мереж або створення автономних джерел електропостачання, водопостачання, газопостачання і каналізації.

При покупці квартири в податкове вирахування можуть включатися:

  • придбання квартири або прав на квартиру в споруджуваному будинку;
  • придбання оздоблювальних матеріалів;
  • роботи, пов'язані з обробкою квартири.

Максимальний розмір податкового вирахування при купівлі квартири

Починаючи з 2009 року, максимальний розмір податкового вирахування для російських громадян при купівлі житла збільшився до 2 мільйонів рублів. У цю суму не входять відсотки за іпотечним кредитом, які позичальник зобов'язаний перераховувати банку за умовами складених майнових договорів. Цей максимальний розмір податкових житлових відрахувань зберігається відповідно до російського законодавства і в 2012 році.

Які документи знадобляться для оформлення податкового вирахування

  • Для того щоб оформити майнове податкове вирахування, потрібно надати до податкової інспекції такі документи та їх копії:
  • свідоцтво про власність або інші документи, що підтверджують право власності на житлову площу;
  • договір купівлі-продажу;
  • акт прийому-передачі квартири (відзначимо, що акт прийому-передачі квартири, як правило, залишається в банку).

Буде потрібно і довідка 2-ПДФО для підтвердження факту сплати податків з заробітної плати. Звичайно, оформляти податкові відрахування має сенс тільки тим позичальникам, у яких значна частина зарплати (або вся зарплата) виплачується офіційно, а не в конверті.

Податковий інспектор перевіряє відповідність копій оригіналам і забирає копії разом з податковою декларацією за минулий рік і заявою

Головний бухгалтер.

Телефон: 8-963-093-78-70

Податок з продажу майна

Нововведення Мінфіну стосується зміни права на повне звільнення від прибуткового податку при продажу квартир. Зараз при продажу нерухомості Податковий кодекс дозволяє громадянам не платити прибутковий податок з усієї вирученої суми - за умови, що квартира, будинок або земельну ділянку знаходився у власності більше трьох років. Якщо ж термін володіння проданої нерухомістю склав менш ніж три роки, з отриманого доходу віднімається 1 млн. Рублів або за вибором сума документально підтверджених витрат на її придбання, і з суми, що залишилася виплачується 13-ти відсотковий прибутковий податок.
Відповідно до пп. 1 п. 1 ст. 220 НК РФ Ви маєте право на майновий. податкове вирахування в сумі, отриманої від продажу квартири (за умови, що вона перебувала у вашій власності менше 3-х років), але не більше 1 млн. руб. Таким чином, якщо квартира продається за ціною, що перевищує зазначений ліміт, то з даного перевищення вам необхідно буде сплатити податок (ПДФО) за ставкою 13%.
Якщо продавець є власником квартири менше трьох років, він зобов'язаний заплатити прибутковий податок у розмірі 13% з суми, що перевищує 1 мільйон рублів, отриманої в результаті продажу квартири. Навіть якщо Ви прожили в квартирі за договором соціального найму кілька десятків років, а потім приватизували її, але з моменту приватизації пройшло менше 3-х років, то при продажу нерухомості Ви будете зобов'язані заплатити прибутковий податок. Якщо квартира дісталася вам у спадок або за договором дарування, і Ви вирішили її продати до закінчення 3-х річного терміну, Ви також будете повинні заплатити прибутковий податок.

покупець

Покупець має право на звільнення від сплати прибуткового податку з суми не більше ніж два мільйони рублів. Тобто, купивши квартиру (будинок, земельну ділянку або частку в них) за два мільйони рублів і дорожче, за вашою заявою до податкової інспекції з суми два мільйони рублів вам буде надано податкове вирахування. Така можливість у людини є всього один раз в житті. При діючій податковій ставці прибуткового податку 13%, покупець максимально може повернути собі 260 тисяч рублів.
Якщо вартість квартири або будівництва будинку виявилися меншими двох мільйонів рублів, то звільнення від сплати прибуткового податку буде поширюватися на розмір витраченої суми. Півмільйона рублів витрачено, значить, відрахування буде з 500.000 рублів і складе 65 тисяч рублів. Але якщо придбане житло коштує менше двох мільйонів рублів, до витрат на його придбання можна включити і покупку оздоблювальних матеріалів, і роботи пов'язані з обробкою квартири ( ст. 220 Податкового Кодексу РФ ). Ці витрати повинні бути підтверджені касовими і товарними чеками.

  • Для отримання податкового вирахування потрібно звернутися до податкової інспекції з відповідною заявою та надати наступні документи:
  • Свідоцтво про реєстрацію права власності на житло.
  • Договір купівлі-продажу; документ, що підтверджує оплату і звершення угоди, а саме, розписку від продавця про отримання грошей (бажано нотаріально завірену) і акт прийому - передачі.

Пам'ятайте, що податкове вирахування може бути проведений тільки з оподатковуваних доходів (заробітної плати, премії, доходів від продажу і оренди). Тобто, якщо Ви заробили за рік 100.000 рублів, а податки заплатили з 10.000, то і повернення податку складе 1.300 рублів (13% від 10.000). Пенсії, стипендії, допомоги не оподатковуються, отже, податкового вирахування в даному випадку теж немає. Повернення прибуткового податку може тривати необмежену кількість часу, хоч все життя, поки вся сума податку (260 тисяч рублів максимум) не матимете повернено повністю. Податкові відрахування отримує тільки власник житла. Якщо квартира придбана в часткову або спільну власність, відрахування розподіляється пропорційно часткам. У цьому випадку податкова пільга вважається використаною для кожного і при повторній покупці житла застосовуватися не буде. Податкові відрахування не надається, якщо житло для платника податків набуває роботодавець або інша особа. Податкові відрахування також не надається, якщо угода купівлі-продажу відбувається між подружжям або близькими родичами.

ПДФО-3 (податок для фізичних осіб)

Декларація 3-ПДФО для фізичних осіб.

І так, у вас виникла необхідність в здачі декларації за формою 3-ПДФО, ви можете підготувати декларацію самі або вдатися до платних послуг. У деяких регіонах співробітники податкової інспекції вимагають, щоб декларація складалася фірмою-посередником. ЗНАЙТИ, ви маєте право особисто заповнити і здати декларацію 3-ПДФО, не вдаючись до платних послуг. В обох способах є свої плюси і мінуси: приватне заповнення вимагатиме від вас більше часу (вивчення інструкції щодо заповнення та заповнення даних), однак, ви зможете заощадити деяку суму грошей.

Документи і дані, необхідні для підготовки декларації 3-ПДФО

  • паспортні данні;
  • номер ІПН (при наявності);
  • довідка за формою 2-ПДФО з місця роботи;
  • договори, пов'язані з отриманням доходу, документи, що підтверджують отримання грошових коштів за договорами, акти до договорів;
  • інші документи, що підтверджують отримання доходів;
  • документи, що підтверджують право на отримання стандартних, соціальних і майнових вирахувань.

Зокрема, при продажу майна необхідні також документи на первісну покупку майна, що продається.

При продажу майна, відповідно п. 3 статті 210 Податкового кодексу РФ, дохід обкладається податком на доходи фізичних осіб за ставкою 13% (ПДФО). Перш ніж перейти до способів розрахунку суми податку з продажу квартири, будинку або іншого майна, пояснимо важливий момент:

Якщо майно перебуває у власності 3 роки і більше, доходи з його продажу податком не обкладаються

  • Момент відліку терміну володіння майном починається:
  • Якщо має місце договір купівлі-продажу, міни, дарування, ренти, якщо ви отримали квартиру після знесення будинку або приватизували квартиру - це момент реєстрації договору в реєстраційній палаті.
  • Якщо будинок - новобудова, то три роки відраховуються з дня отримання свідоцтва про реєстрацію права власності.
  • Якщо ви отримали нерухомість у спадок, то термін володіння нерухомістю обчислюється з дня смерті спадкодавця.
  • Якщо ваша квартира, знаходиться в кооперативному будинку, то термін володіння нерухомістю вважається з дня повної виплати грошового паю (а не з дня отримання свідоцтва про реєстрацію в реєстраційній палаті).

Важливо! Податкова декларація за формою 3-ПДФО подається не пізніше 30 квітня 2012 року. У ній повинні бути відображені операції з нерухомістю та суми податкових відрахувань, докладніше про формування декларації за формою 3-ПДФО . Сплата прибуткового податку проводиться.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online