3-ПДФО за навчання дитини: заповнення у 2017 році

  1. Який використовувати бланк
  2. способи
  3. З чого почати
  4. Особливості

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чим керуватися при заповненні 3-ПДФО за навчання дитини? Які є особливості заповнення цієї податкової декларації в даному випадку? Про це - в нашій консультації.

Який використовувати бланк

Якщо ви витратилися на освіту своїх дітей, то заповнення декларації 3-ПДФО за навчання дитини виконують на бланку, який затверджений наказом ФНС Росії від 24 грудня 2014 року № ММВ-7-11 / 671. Його діюча редакція датована 10-м жовтня 2016 року.

Завантажити цей бланк для оформлення освітнього вирахування на дітей з нашого сайту можна абсолютно безкоштовно за такою прямий засланні .

Згаданий наказ ФНС № ММВ-7-11 / 671 також закріплює порядок оформлення декларації 3-ПДФО на різні відрахування. У тому числі освітні. Тому заповнена декларація за видатками на навчання дітей повинна відповідати вимогам цього нормативного документа.

Також відзначимо, що заповнення 3-ПДФО за навчання дітей не сильно відрізняється від оформлення цієї декларації на інші відрахування. Особливо дитячі або соціальні. Простіше кажучи, підхід єдиний.

Також див. « Декларація 3-ПДФО: як заповнити за 2016 рік ».

способи

Є кілька способів оформити декларацію 3-ПДФО за навчання дітей у 2016 році:

  1. Власноруч (в т. Ч. На комп'ютері).
  2. В режимі онлайн в особистому кабінеті фізособи на офіційному сайті ФНС www.nalog.ru.
  3. За допомогою програми ФНС «Декларація 2016».

Зауважимо, що у двох останніх способів є суттєва перевага: з ними набагато менше ризик зробити помилку, друкарської помилки, оскільки вбудований алгоритм:

  • сам проставить потрібні коди і значення у відповідних рядках;
  • сам відбере необхідні для заповнення листи.

Також див. « Інструкція щодо заповнення 3-ПДФО за 2016 рік у програмі «Декларація ».

З чого почати

У стандартній ситуації - коли заявлений тільки освітній відрахування - податкова декларація 3-ПДФО за навчання дітей буде складатися з 5 аркушів. Їх украй бажано заповнювати в такій послідовності:

  • Титульний аркуш;
  • Лист Е1;
  • Лист А;
  • Розділ 2;
  • Розділ 1.

Плюс не забудьте додати підтвердні документи. У тому числі - довідку з вищого навчального закладу, що дитина навчається на очній формі. Тільки вона дає право на відрахування.

Також див. « Які документи прикладати до декларації 3-ПДФО ».

Правильний зразок заповнення 3-ПДФО на навчання дитини, відповідно до встановленого ФНС порядку, зобов'язує всі суми доходу, оплати і відрахувань приводити аж до копійок. А величину ПДФО, навпаки - в повних рублях:

  • до 50 копійок - до уваги не беруть;
  • 50 і більше копійок - приймають за 1 рубль.

Також див. « 3-ПДФО на навчання дитини: зразок заповнення ».

Особливості

Є важливий нюанс заповнення 3-ПДФО на навчання дитини в 2016 році, який батькам не слід упускати з виду. Справа в тому, що заявити освітній відрахування на дітей - це право саме батьків (опікунів / піклувальника) дитини. Строго кажучи, дитина тут ніякої ролі не грає. Тому на бланку 3-ПДФО він ніде не фігурує.

Таким чином, декларацію на відшкодування ПДФО з оплати навчання дітей заповнює сам батько. Він же на кожному аркуші форми 3-ПДФО повинен проставити свій підпис, оскільки подає цю декларацію виключно від свого імені як батька, який власним коштом оплачував навчання сина.

Максимально можливий відрахування за освіту КОЖНОГО дитини становить 50 000 рублів (подп. 2 п. 1 ст. 219 НК РФ). Зазвичай такий розмір і заявляють в Листі Е1 декларації.

Багато хто не знає, як заповнити 3-ПДФО за навчання дитини, якщо витратилися на освіту відразу декількох своїх дітей. Все просто: це означає, що в рамках однієї декларації 3-ПДФО ви заявляєте освітні та стандартні відрахування по кожній дитині. При цьому діє загальний порядок заповнення даного звіту.

Будь приклад заповнення 3-ПДФО за навчання дитини був би неповним без вказівки в Листі Е1 стандартних дитячих відрахувань (1400 р. - на першого і другого). Право на них виникає, коли:

  1. Дитині ще не виповнилося 24 року.
  2. Він проходить навчання на денній формі.
  3. Зарплатний дохід батька з початку року не перевищив 350 000 рублів (подп. 4 п. 1 ст. 218 НК РФ).

218 НК РФ)

В даному прикладі Ліста Е1 з восьмого місяця від початку року зарплатний дохід батька перевалив за 350 000 рублів. Тому дитячий вирахування більш не передбачений. Тому в рядку 030 він ставить «7», а в рядку 040 - 9800 р. (1400 р. × 7 міс.). Далі два види відрахувань - дитячий і за навчання дітей - підсумовують.

Також див. « Лист Е1 декларації 3-ПДФО за 2016 рік: заповнення ».

Розміри наданих стандартних вирахувань на дітей беруть з довідки про доходи за формою 2-ПДФО за 2016 рік, яку запитують в бухгалтерії роботодавця.

Також див. « Як заповнити 3-ПДФО за довідкою 2-ПДФО ».

Всі показники для заповнення Ліста А батько теж бере з довідки 2-ПДФО. Зауважте, що оподатковуваний дохід -строка 080 - не повинен включати стандартний дитячий відрахування.

Зауважте, що оподатковуваний дохід -строка 080 - не повинен включати стандартний дитячий відрахування

Також див. « Як заповнити Лист А декларації 3-ПДФО за 2016 рік: зразок ».

У Розділі 2 роблять остаточний розрахунок ПДФО. Якщо різниця показників рядків 070 і 080 негативна (стор. 140), значить, податок з бюджету за оплату навчання дитини можна повернути.

Також див
Також див. « Як заповнити Розділ 2 форми 3-ПДФО за 2016 рік ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Які є особливості заповнення цієї податкової декларації в даному випадку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online