3-ПДФО - Які листи заповнювати в декларації 3-ПДФО

  1. C чого почати заповнення декларації 3-ПДФО?
  2. Які листи декларації 3-ПДФО потрібно заповнювати і в якому порядку?
  3. 3-ПДФО - Купівля квартири
  4. 3-ПДФО - Продаж квартири, машини ...
  5. Які сторінки і в якій послідовності потрібно заповнювати в 2019 році в декларації 3-ПДФО за 2018 рік...
  6. 3-ПДФО - Здача в оренду квартири
  7. 3-ПДФО - Відрахування на навчання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Податкова декларація 3-ПДФО містить кілька розділів і багато додаткових аркушів. Ті, хто вперше зіткнувся з заповненням декларації 3-ПДФО, часто задаються питанням: які листи декларації 3-ПДФО потрібно заповнювати? Як і з чого почати заповнення декларації? У якому порядку треба заповнювати сторінки додатків декларації 3-ПДФО?

Для того щоб допомогти знайти відповіді на ці питання ми створили цю невелику шпаргалку по порядку заповнення декларації 3-ПДФО.

C чого почати заповнення декларації 3-ПДФО?

Незалежно від того, заповнюєте ви декларацію в комп'ютерній програмі або використовуєте 3-ПДФО в Excel , Починають заповнювати декларацію зазвичай з титульного листа. Титульний лист в декларації 3-ПДФО 2018 року перебуває з однієї сторінки і містить в основному статичну інформацію про платника податків, який заповнює декларацію; про податковому органі, в який декларація подається, тут вказується рік, за який заповнюється 3-ПДФО і т.д.

Які листи декларації 3-ПДФО потрібно заповнювати і в якому порядку?

У наведених прикладах показано, які листи декларації 3-ПДФО за 2018 рік і в якій послідовності потрібно заповнювати в різних випадках. Нумерувати і розташовувати вже заповнені листи декларації потрібно в звичайному порядку . Номери аркушів по порядку вказані в прикладах сірим кольором.

У більшості випадків заповнювати всі листи декларації не потрібно. Залежно від вашої конкретної ситуації заповнюються тільки певні листи декларації 3-ПДФО. Далі ми пропонуємо вам кілька наочних схем для найбільш популярних випадків, з яких зрозуміло які листи 3-ПДФО і в якому порядку слід заповнювати. Для кожного із запропонованих випадків за посиланням під картинкою ви можете знайти докладний зразок заповнення декларації 3-ПДФО , В якому зазначено не лише порядок заповнення листів, але і наведений приклад їх заповнення з коментарями.

3-ПДФО - Купівля квартири

Які листи і в якій послідовності потрібно заповнювати в 2019 році в декларації 3-ПДФО за 2018 рік для отримання майнового податкового вирахування при купівлі квартири
Податкова декларація 3-ПДФО містить кілька розділів і багато додаткових аркушів

При заповненні декларації 3-ПДФО за 2018 рік для отримання майнового податкового вирахування при покупці квартири заповнення починається з титульного аркуша . Після цього слід заповнити Додаток 1 декларації 3-ПДФО, в якому вказується сума отриманого за рік доходу. Витрати на придбання квартири вказуються в додатку 7 . Тепер можна перейти до заповнення розділу 2 , Де відбувається розрахунок податкової бази та підсумкової суми податку підлягає поверненню. Завершується заповнення податкової декларації 3-ПДФО відображенням розрахованих раніше сум в розділі 1 - суми податку, що підлягають сплаті чи поверненню з бюджету.

Докладний приклад і зразок заповнення декларації 3-ПДФО за 2018 рік для отримання майнового податкового вирахування при купівлі квартири.

3-ПДФО - Продаж квартири, машини ...

Які листи і в якій послідовності потрібно заповнювати в 2019 році в декларації 3-ПДФО за 2018 рік для отримання майнового податкового вирахування при продажу квартири, отриманої у власність до 01.01.2016 р (без урахування кадастрової вартості) менше п'яти років, або машини, перебувала у власності менше трьох років

При заповненні декларації 3-ПДФО за 2018 рік для отримання майнового податкового вирахування при продажу квартири або іншого нерухомого майна, отриманого у власність до 01.01.2016 р, або автомобіля перебувало у власності менше трьох років, заповнення починається з титульного аркуша . Зверніть увагу, подавати декларацію 3-ПДФО при продажу старих авто, квартир, дач, земельних ділянок тощо, які перебували у власності більше п'яти років, не обов'язково. Після цього слід заповнити Додаток 1 декларації 3-ПДФО, в якому вказується суми отриманих доходів, у тому числі від продажу квартири та інші одержані доходи, якщо вони є. Отримані дані в Додатку 1 потім перейдуть в розділ 2. Для розрахунку майнового податкового відрахування по доходах від продажу квартири або машини, яка перебувала у власності платника податків менш трьох років, заповнюється додаток 6 . Після цього можна перейти до заповнення розділу 2 , Де відбувається розрахунок податкової бази та підсумкової суми податку, що підлягає доплаті або поверненню. Завершується заповнення податкової декларації 3-ПДФО підбиттям підсумків в розділі 1 - суми податку, що підлягають сплаті чи поверненню з бюджету.


Які сторінки і в якій послідовності потрібно заповнювати в 2019 році в декларації 3-ПДФО за 2018 рік для отримання майнового податкового вирахування при продажу квартири, отриманої у власність після 01.01.2016 р (з урахуванням кадастрової вартості), яка перебувала у власності менше п'яти років

Докладний приклад і зразок заповнення декларації 3-ПДФО за 2018 рік для отримання майнового податкового вирахування при продажу квартири або машини, що знаходилися у власності менше трьох або п'яти років.

3-ПДФО - Здача в оренду квартири

Які листи і в якій послідовності потрібно заповнювати в 2019 році в декларації 3-ПДФО за 2018 рік, якщо був отриманий дохід від здачі квартири в оренду

При підготовці 3-ПДФО за 2018 рік для декларування доходів від здачі в оренду квартири, заповнення традиційно починається з титульного аркуша . Після цього слід заповнити Додаток 1 декларації 3-ПДФО, в якому вказується сума отриманого за рік доходу за здану квартиру в оренду. Якщо в цьому році були інші доходи, вони також вказуються на цьому аркуші. Отримані дані з Додатка 1 потім переходять в розділ 2 , Де відбувається розрахунок податкової бази та суми податку, що підлягає сплаті. Завершується заповнення податкової декларації 3-ПДФО відображенням підсумкових сум в розділі 1 - сума податку, що підлягає сплаті до бюджету.

Докладний приклад і зразок заповнення декларації 3-ПДФО за 2018 рік для доходів, отриманих від оренди квартири.

3-ПДФО - Відрахування на навчання

Які листи і в якій послідовності потрібно заповнювати в 2019 році в декларації 3-ПДФО за 2018 рік для отримання соціального податкового вирахування з витрат на навчання

При заповненні 3-ПДФО за 2018 рік для отримання соціального податкового вирахування за видатками на навчання заповнення форми декларації починається з титульного аркуша . Після цього потрібно заповнити Додаток 1 декларації 3-ПДФО, в якому вказується сума отриманого за рік доходу. Зазначені в Додатку 1 доходи потім будуть використовуватися в розділі 2. Витрати на навчання вказуються в Додатку 5 . Зверніть увагу, що мова йде про витрати за навчання себе, брата або сестри у віці до 24 років за очною формою навчання. Після того як заповнені дані по доходах і видатках можна перейти до заповнення розділу 2 , Де відбувається розрахунок податкової бази та суми податку підлягає доплаті або поверненню. Підсумкові суми при заповненні декларації 3-ПДФО записують в розділі 1 - суми податку, що підлягають сплаті чи поверненню з бюджету.

Докладний приклад і зразок заповнення декларації 3-ПДФО за 2018 рік для отримання соціального податкового вирахування з витрат на навчання.

C чого почати заповнення декларації 3-ПДФО?
Які листи декларації 3-ПДФО потрібно заповнювати і в якому порядку?
Ті, хто вперше зіткнувся з заповненням декларації 3-ПДФО, часто задаються питанням: які листи декларації 3-ПДФО потрібно заповнювати?
Як і з чого почати заповнення декларації?
У якому порядку треба заповнювати сторінки додатків декларації 3-ПДФО?
C чого почати заповнення декларації 3-ПДФО?
Які листи декларації 3-ПДФО потрібно заповнювати і в якому порядку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online