прибудинкова територія

  1. Прибудинкова територія будинку - правила утримання
  2. Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

    Прибудинкова територія - це територія, призначена для будівництва та обслуговування житлового будинку або кількох житлових будинків. Говорячи про прибудинкової території багатоквартирного будинку в Білорусі, мають на увазі, як правило, його двір і стоянку. Що стосується прибудинкової території приватного будинку - то це також територія, прилегла до межі ділянки, що перебуває у власності.

    Прибудинкова територія включає в себе:

    • Земельна ділянка , На якому зведено будівлю
    • Зелені ділянки і різні елементи благоустрою території
    • Інші предмети і об'єкти, які потрібні для ефективного обслуговування будівлі

    Всі об'єкти, що мають відношення до обслуговування будинку, повинні перебувати строго в рамках кордонів прибудинкової території.

    Для того, щоб визначити, де проходить межування прибудинкових територій, якою є загальна площа прибудинкової території, а також скільки метрів прибудинкової території доводиться на одного мешканця, можна скористатися такими нормативними актами:

    • Указ Президента Республіки Білорусь №165 (див. Генеральний план Мінська)
    • Наказ Міністерства архітектури і будівництва Республіки Білорусь №306 (див. Містобудування. Населені пункти. Норми планування та забудови)

    У Мінську на одне мешканця багатоквартирного будинку повинно припадати 13 метрів прибудинкової території.

    Власники квартир у багатоквартирному будинку можуть використовувати прибудинкову територію по-різному, проте регулярне прибирання території і очищення її від твердих побутових відходів - обов'язкова умова.

    Існує кілька способів управління прибудинковою територією, що забезпечують можливість ефективного користування її елементами:

    • Управління через служби комунального господарства
    • Укладення договору з керуючою компанією
    • Самостійне управління (без створення некомерційної організації)

    Залежно від того, який спосіб управління вибрали мешканці, часто залежить рівень впорядкованості прибудинкової території і якість її обслуговування. Мешканці можуть мати зиск від встановлення на прибудинковій території рекламних проспектів і вкладати отримані гроші в подальше облаштування простору.

    На Domovita.by представлений огляд готових в 2018 році новобудов . Почніть нове життя з комфортом!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online