Заклик на військову службу, як організовується і проходить процес

  1. Основні заходи щодо організації
  2. Термін служби в армії
  3. Перенесення терміну призову

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У переліку видів державної служби військова займає особливу позицію, так як характеризується не тільки діяльністю громадян, а й привласненням військових звань. Крім правового аспекту армійська служба має прикладну спрямованість. Відомо, що сильна і боєздатна армія є заставою державної безпеки. Однак кожен, хто пройшов цю школу життя, підкреслить незаперечну користь, яку дає стройова підготовка в вихованні духу і тіла.

Всі заходи щодо організації військової служби проводяться на підставі єдиного закону, прийнятого в 1998 році з щорічними поправками. У ньому визначено порядок призову на строкову службу, а також службу за контрактом, встановлюються основні правила ведення військового обліку для призовників і осіб, які закінчили навчальні заклади з військовою кафедрою. Прописані положення про призов військовозобов'язаних на навчальні збори, а також відповідальність за умисне ухилення від дій по виконанню військового обов'язку.

Перш ніж перейти до розгляду основних етапів організації призову громадян, необхідно відзначити, що він здійснюється різними способами для громадян, які не зарахованих у запас (це юнаки, які досягли призовного віку) і для випускників ВНЗ з військовою кафедрою.

Перш ніж перейти до розгляду основних етапів організації призову громадян, необхідно відзначити, що він здійснюється різними способами для громадян, які не зарахованих у запас (це юнаки, які досягли призовного віку) і для випускників ВНЗ з військовою кафедрою

Про другої категорії необхідно розповісти докладніше. Зазначені ВНЗ мають цивільне напрямок, але, завдяки домовленості з Міністерством оборони, кожен студент має можливість укласти контракт на навчання для підготовки офіцера запасу. Після закінчення ВУЗу таким студентам присвоюються офіцерські військові звання, і вони направляються на службу , Яка прирівнюється до служби за контрактом.

Основні заходи щодо організації

Періодично організований призов на військову службу в своєму цілепокладання спрямований на те, щоб ефективно поповнювати ряди збройних сил, заміщаючи звільнених в запас військовослужбовців, чий термін добіг кінця. Призовна кампанія починає свою діяльність указом Президента два рази в рік, але терміни призову визначені в ФЗ №53, про який було сказано вище. Так званий «Весняний призов» проходить у тимчасових рамках 1.04 - 15.07. Восени організовується ще один етап, який починається з першого жовтня і триває до кінця грудня.

Так як алгоритм процедури призову регламентований законом, то його можна вважати одноманітним.

  • У кожному разі він починається з засідання медичної комісії. Це невід'ємний етап, тому що стан здоров'я є найважливішим показником, який визначає придатність громадянина до несення служби. Огляд проводиться вузькими спеціалістами, а остаточний вердикт встановлює комісія.
  • Якщо призовнику присвоєна категорія, що дозволяє служити в армії (для позначення служить коротка форма запису: «А» або «Б»), то він очікує виклику в військкомат для безпосередньої оправлення до місця несення служби. Це є наступним етапом призову. Термін перебування в такому очікуванні залежить від об'єктивних причин. Якщо у призовника немає підстав для відстрочки, то він піде в армію вже в поточний період.
  • З'явившись за повісткою, юнак не може відразу приступити до служби, так як ще не визначено, в якій частині належить проходити військову службу. Перебування в військкоматі або на розподільному пункті теж вважається плановим заходом.

Перебування в військкоматі або на розподільному пункті теж вважається плановим заходом

Кожне з перерахованих заходів має законну підставу тільки тоді, коли вони за термінами проведення не виходять за рамки встановлених законом діапазонів.

Наприклад, отриману повістку з метою проходження комісії в березні або січні можна буде сміливо ігнорувати. Необхідно пам'ятати, що в правильно заповненої порядку завжди вказується призначення для явки. Звірку документів військкомат може проводити в будь-який час.

Терміни призову змінюються лише у виняткових випадках. Так, для жителів Крайньої Півночі початок весняного призову зміщується на місяць вперед, те ж саме можна сказати і про осінній період. З огляду на те, що трудівники села восени зайняті в збиральних роботах, їх не мають права закликати до 15 жовтня. Термін весняного призову змінений і для працівників освітньої сфери. Інших винятків із зазначених термінів не передбачено.

Термін служби в армії

Одним з питань, що розглядаються в текстівці закону про військову службу, є тривалість несення служби.

  • Незважаючи на те, що останнім часом все частіше заводиться розмова про збільшення терміну строкової служби, поки немає вагомих підстав для подібних нововведень. Він становить один рік. Початком служби вважається не дата вручення повістки, а час, в яке призовник став військовослужбовцям, отримавши при цьому військовий квиток і військове звання.
  • Добровільна служба за контрактом може лонгіроваться, але мінімальний термін дії одного контракту - 2 роки. За сучасними законами військовослужбовець, покликаний на строкову службу, може, не чекаючи її закінчення, перевестися на службу за контрактом.
  • Альтернативна служба тривають 21 місяць. Вона полягає в тому, що громадянин поступає на роботу в організації, підвідомчі міністерству оборони. При відсутності замовлення, альтернативна служба може протікати в соціально значущих установах.

Перенесення терміну призову

Подібний захід передбачено законом. Для більшості призовників перенесення терміну більш відомий, як відстрочка. Вона надається відповідно до встановлених об'єктивних причин, до переліку яких входить:

  • Отримання освіти.
  • Напрямок медичної комісії на лікування.
  • Народження другої дитини.
  • Догляд за хворим родичем.

Догляд за хворим родичем

Кожен з перерахованих пунктів має свої нюанси і повинен бути розглянутий більш детально. Відмінність мотиву для відстрочки полягає не стільки в причини, скільки в тривалості і процесі її оформлення. У будь-якому випадку слід пам'ятати, що перенесення терміну призову не є звільненням від строкової служби.

Винятком є ​​лише випадки, коли громадянину виповнюється 27 років. Він виходить за рамки призовного віку і без строкової служби отримує військовий квиток, що означає перебування в запасі.

Гарантом того, що організація призову громадян на військову службу проводиться без зазіхань на їх права, є прийнятий Федеральний закон . Всі розглянуті заходи описані в його текстівці, а спірні питання вирішуються в персональному порядку. Крім того, існує ряд організацій, що спеціалізуються на захисті прав призовника, наприклад, комітет матерів військовослужбовців.

Одним з ефективних способів отримати правову підтримку, є гаряча лінія. У 2017 році такі лінії були організовані Міністерством оборони, вони діяли як по окремих регіонах, так і в єдиному багатоканальному режимі. Надалі практика створення гарячих ліній збережеться.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online