Військова іпотека в 2019 році - умови надання - ПапаЮріст.ру

  1. Цілі і суть військової іпотеки
  2. Максимальні виплати по військовій іпотеці в 2019 році
  3. Умови військової іпотеки в 2019 році
  4. Хто має право на надання військової іпотеки?
  5. Термін, ставки, сума кредиту і початковий внесок по військовій іпотеці
  6. Як оформити покупку квартири по військовій іпотеці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо порівнювати військову іпотеку 2019 роки з минулими роками, то можна відзначити, що істотних змін не відбулося - збільшився лише розмір виплат. На 2019 рік максимальна сума по військовій іпотеці складе 280009,7 рублів на рік (майже щорічно ця сума індексується), тобто держава платить військовослужбовцю для погашення військової іпотеки 23 334 рубля на місяць.

Військова іпотека в 2019 році зберегла основні особливості процедури минулого року. У даній публікації ми розберемося з умовами і особливостями військової іпотеки, яка спрямована на забезпечення військовослужбовців, їх сімей, а також деяких категорією громадян наділених правом на отримання військового іпотечного кредиту для придбання власного житла.

Цілі і суть військової іпотеки

Військова іпотека 2019 року продовжує спеціально розроблену на державному рівні програму забезпечення житлом військовослужбовців, що проходять службу в ЗС РФ за контрактом, яка носить назву накопичувально-іпотечна система (НІС). Правові, організаційні, економічні та соціальні основи НІС встановлені Законами України:

  • № 117-ФЗ «Про накопичувально-іпотечній системі житлового забезпечення військовослужбовців» від 20 серпня 2004 року;
  • № 76-ФЗ «Про статус військовослужбовців» від 27 травня 1998 рік;
  • № 168-ФЗ «Про внесення змін до статті 64.1 і 77 Федерального закону Про іпотеку (заставі нерухомості)» і Федеральний закон «Про накопичувально-іпотечній системі житлового забезпечення військовослужбовців» від 28 червня 2011 року;
  • а також переліком наказів Міністра оборони, Постанов Уряду Російської Федерації, та інших нормативних правових актів

Сутність даної програми полягає в тому, що щорічно протягом терміну служби (він повинен бути більше 3 років) держава виділяє військовослужбовцю певну суму, що встановлюється щорічно Урядом Росії.

Ці кошти військовий має право витратити на такі цілі:

  • Виплатити початковий внесок за іпотечним кредитом.
  • Погасити частину боргу за вже оформленим іпотечною позикою.

Максимальні виплати по військовій іпотеці в 2019 році

З кожним роком сума виплат по військовій іпотеці індексується, так як враховується поточний рівень інфляції в країні. На урядовому рівні визначається розмір індексації:

  • У 2013 році сума виплат дорівнювала 222 000 рублів;
  • У 2014 році сума виплат склав 233 100 рублів;
  • У 2015 році розмір річного накопичувального внеску збільшився до 245 880 рублів;
  • У 2016 році розмір річного накопичувального внеску не індексувався і залишився на рівні 2015 року;
  • У 2017 році розмір річного накопичувального внеску збільшився до 260 000 рублів;
  • У 2018 році річний накопичувальний внесок становив 268 465,6 рублів;
  • У 2019 сума виплат складе 280 009,7 рублів.

Умови військової іпотеки в 2019 році

На сьогоднішній день кошти, одержувані від держави на погашення військової іпотеки, є, по суті, пільговими умовами кредитування, що в свою чергу стало непоганою альтернативою колишньої системи забезпечення військових житлом, коли контрактники десятиліттями стояли в черзі на квартири. Тепер вони мають можливість вже через три роки після початку служби купити свою квартиру в іпотеку.

Хто має право на надання військової іпотеки?

Основні умови участі в програмі військової іпотеки в 2019 році:

1) особи, які закінчили військові професійні освітні організації або військові освітні організації вищої освіти і отримали в зв'язку з цим перше військове звання офіцера починаючи з 01.01.2005 року, при цьому зазначені особи, які уклали перші контракти про проходження військової служби до 01.01.2005 року, можуть стати учасниками, виявивши таке бажання;

2) офіцери, покликані на військову службу із запасу або надійшли в добровільному порядку на військову службу із запасу і уклали перший контракт про проходження військової служби починаючи з 01.01.2005 року;

3) прапорщики і мічмани, загальна тривалість військової служби за контрактом яких складе три роки починаючи з 01.01.2005 року, при цьому зазначені особи, які уклали перші контракти про проходження військової служби до 01.01.2005 року і загальна тривалість військової служби за контрактом яких по станом на 01.01.2005 року становила не більше трьох років, можуть стати учасниками, виявивши таке бажання;

4) сержанти і старшини, солдати і матроси, які уклали другий контракт про проходження військової служби не раніше 01.01.2005 року, які виявили бажання стати учасниками накопичувально-іпотечної системи;

5) особи, які закінчили військові навчальні заклади професійної освіти в період після 01.01.2005 року до 01.01.2008 року та отримали перше військове звання офіцера в процесі навчання, можуть стати учасниками, виявивши таке бажання;

6) особи, які отримали перше військове звання офіцера в зв'язку з надходженням на військову службу за контрактом на військову посаду, для якої штатом передбачено військове звання офіцера, починаючи з 01.01.2005 року, при цьому зазначені особи, які отримали перше військове звання офіцера до 01.01. 2008 року, можуть стати учасниками, виявивши таке бажання;

7) військовослужбовці, які отримали перше військове звання офіцера в зв'язку з призначенням на військову посаду, для якої штатом передбачено військове звання офіцера, починаючи з 01.01.2005 року, загальна тривалість військової служби за контрактом яких становить менш як три роки, при цьому зазначені особи, які отримали перше військове звання офіцера до 1 січня 2008 року, можуть стати учасниками, виявивши таке бажання;

8) військовослужбовці, які закінчили курси з підготовки молодших офіцерів і отримали в зв'язку з цим перше військове звання офіцера починаючи з 01.01.2005 року, загальна тривалість військової служби за контрактом яких становить менш як три роки, при цьому зазначені особи, які отримали перше військове звання офіцера до 01.01.2008 року, можуть стати учасниками, виявивши таке бажання.

Всі ці умови регламентує Федеральний закон від 20.08.2004 № 117-ФЗ «Про накопичувально-іпотечній системі житлового забезпечення військовослужбовців».

Термін, ставки, сума кредиту і початковий внесок по військовій іпотеці

В рамках накопичувально-іпотечної системи від імені держави було укладено низку контрактів на будівництва нового житла в різних регіонах Російської Федерації з метою задоволення потреби військовослужбовців та їх сімей в квартирах. Даний крок держави дозволив звести до мінімуму терміни покупки сім'ями військовослужбовців власних квартир.

Федеральний закон від 20.08.2004 № 117-ФЗ «Про накопичувально-іпотечній системі житлового забезпечення військовослужбовців» дозволяє контрактникам купувати за програмою військової іпотеки житло як на вторинному ринку, так і в новобудовах! Наприклад, у Ощадбанку в 2019 році можна оформити іпотеку на готове житло за ставкою 9,5% річних на термін до 20 років на суму до 2,502 млн руб. При цьому початковий внесок при покупці квартири в побудованому новому будинку через іпотечний кредит в Ощад складе 15% від вартості житла.

Як оформити покупку квартири по військовій іпотеці

Для того щоб військовослужбовцю оформити іпотечний кредит і придбати нове житло, необхідно укласти два договори:

  1. Перший договір укладається з банком, що видає іпотечний кредит в рамках програми військової іпотеки
  2. Другий договір підписується з державою (оформляється у командування військової частини, де проходить службу контрактник).

Слід загострити увагу на одному важливому моменті - грошові кошти, отримані за державною програмою військової іпотеки, військовослужбовець може витратити тільки певними способами:

  1. Іпотека на покупку готового житла (квартира, приватний будинок, таунхаус і тд).
  2. Іпотека на будівництво житлового будинку.

Іпотечний борг буде виплачуватися протягом усього терміну дії договору, але тут повинно виконуватися така умова - військовий продовжує свою службу. У разі якщо військовослужбовець прийняв рішення звільнитися раніше терміну іпотечного договору, то решту суми він змушений буде погашати за рахунок уже своїх власних коштів. До того моменту, як заборгованість буде погашена в повному обсязі, нерухоме майно виступає в якості застави у держави.

Хто має право на надання військової іпотеки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online