Пільги військовим пенсіонерам: які покладені

  1. Законодавча база
  2. умови призначення
  3. Поетапний порядок оформлення
  4. види пільг
  5. ЖКГ
  6. соціальні
  7. Медичні
  8. Транспортні
  9. податкові
  10. Земельні
  11. Посібники військовослужбовцям, які не мають пенсії
  12. Преференції вдовам військовослужбовців
  13. Транспортні витрати
  14. Право на отримання житла
  15. Компенсаційні виплати вдовам
  16. Преференції пенсіонерам МВС
  17. Допомога членам сім'ї військових пенсіонерів
  18. Державна підтримка військових інвалідів
  19. Особливості надання допомоги

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Громадяни, які проходять службу в Збройних Силах РФ, отримують додаткові привілеї. Вони полягають в пільгах і виплати від держави, які наплавлені на підтримку соціальної рівності для осіб, які перебувають в статусі військовослужбовців. Пільги військовим пенсіонерам також покладаються, розглянемо їх докладніше.

Пільги військовим пенсіонерам також покладаються, розглянемо їх докладніше

Законодавча база

Порядок надання пенсії, пільг для військовослужбовців базується на Федеральному Законі ФЗ №76 від 27.05.98г. «Права, свободи, обов'язки і відповідальність військовослужбовців, а також основи державної політики в галузі правового та соціального захисту військовослужбовців, громадян Російської Федерації» (далі - Цей Закон), який посилається на Конституцію РФ.

Якими пільгами користуються військові, які звільнені зі збройних сил, визначається вже іншим законом - РФ від 12 Якими пільгами користуються військові, які звільнені зі збройних сил, визначається вже іншим законом - РФ від 12.02.93г N 4468-I «Про пенсійне забезпечення осіб», що проходили службу на таких об'єктах, як

  • Збройні сили;
  • органи внутрішніх справ;
  • державна протипожежна служба;
  • органи з контролю за обігом наркотичних засобів і психотропних речовин;
  • установи та органи кримінально-виконавчої системи, та їх сімей.

На відміну від першого, він не є федеральним і доповнюється регіональним законодавством.

умови призначення

Закон регламентує, що право на пільги і державну підтримку є у осіб, які відповідають наступним Закон регламентує, що право на пільги і державну підтримку є у осіб, які відповідають наступним   вимогам: вимогам:

  • стаж в збройних силах 20 років і більше або 12.5 років при загальному трудовому від 25 років;
  • досягнення віку 45 років;
  • отримання інвалідності.

Перелік привілеїв, які отримують військовослужбовці після звільнення, розкриваються в Даному Законі. Для отримання державної допомоги у вигляді пільг і виплат, пенсіонеру зараховується статус ветерана військової служби, отримання якого оформляється в індивідуальному порядку.

Поетапний порядок оформлення

Окремий указ президента РФ №501 зазначає, що військовому пенсіонеру для отримання права на державні пільги присуджується звання «ветерана військової служби». Для цього потрібно зібрати Окремий указ президента РФ №501 зазначає, що військовому пенсіонеру для отримання права на державні пільги присуджується звання «ветерана військової служби» пакет документів та подати в державні організації:

  1. Пенсійний Фонд РФ.
  2. Кадровий відділ за місцем служби.

Якщо людина в передпенсійному положенні і числиться діючим військовим, буде потрібно пред'явити рапорт про звільнення найближчим часом, з датою підписання вже пройшли числом. Пакет документів повинен включати:

  • копії паспорта, військового квитка та трудової книжки;
  • копії документів, що підтверджують присудження військових відзнак або нагородження державними нагородами, якщо такі є;
  • медичну довідку з висновком, що причиною травми послужила діяльність, безпосередньо пов'язана з військовою службою;
  • дві фотографії 3х4 в цивільній формі.

Сама ж заява містить причину, по якій пенсіонер звертається, і заклик до вчинення конкретних дій Сама ж заява містить причину, по якій пенсіонер звертається, і заклик до вчинення конкретних дій. В даному випадку - присвоїти звання «ветерана військової служби».

Після отримання паперів кадровим відділом, пакет документів передається органам виконавчої влади. Вона приймає рішення про задоволення прохання, викладеної в заяві, або відмову. Термін прийняття рішення 30 днів. У період розгляду часто запитуються додаткові матеріали для уточнення деяких даних.

Коли клопотання задоволено, ініціюється процес підготовки посвідчення особи, яке підтверджує статус «ветеран військової служби» у громадянина.

види пільг

Цей Закон у нинішній юрисдикції регламентує для військових пенсіонерів три категорії пільг: Цей Закон у нинішній юрисдикції регламентує для військових пенсіонерів три категорії пільг:

  • отримання пенсії по досягненню віку або оформлення інвалідності (ст.32 ФЗ-400);
  • забезпечення житлом для постійного проживання (ст.15 Справжнього Закону);
  • оподаткування (ст.336.36 Податкового кодексу РФ).

Ці 3 категорії пільг гарантовані кожному ветерану військової служби незалежно від регіону проживання. На додаток до базових пільг, регіональні влади надають їх в інших категоріях:

  • нарахування додаткової щомісячної надбавки до основної пенсії;
  • компенсація витрат медичного та лікувально-профілактичного характеру;
  • знижені тарифи на комунальні послуги.

Порядок отримання і розмір пільг встановлюється владою на регіональному рівні по всій Росії.

ЖКГ

Введення пільг по платежах житлово-комунальних послуг знаходиться у веденні регіонального законодавства, яке обмежене рамками Федерального Закону ФЗ-5 (ст Введення пільг по платежах житлово-комунальних послуг знаходиться у веденні регіонального законодавства, яке обмежене рамками Федерального Закону ФЗ-5 (ст.23.2). Регіональна влада дотримуються практики введення 50% процентної ставки по оплаті послуг ЖКГ для будь-якого типу житлового приміщення, яким володіє військовий пенсіонер.

соціальні

Ця категорія пільг використовується для встановлення рівності між громадянами. Соціальні виплати в повному віданні регіональних влад. У переважній більшості передбачає соціальну щомісячну надбавку до базової пенсії. Розмір соціальної виплати встановлюється регіональною владою. У Москві і ряді регіонів діє практика нарахування окремого розміру для конкретних груп людей з однієї соціальної категорії (в даному випадку - ветерани військової служби).

Медичні

Ця категорія держпідтримки спрямована на забезпечення і підтримання здоров'я громадянина. для Ця категорія держпідтримки спрямована на забезпечення і підтримання здоров'я громадянина ветеранів військової служби в медичні пільги включається:

  • безкоштовне медичне обслуговування у всіх закладах охорони здоров'я РФ без черги;
  • санаторно-курортного лікування з компенсацією витрат, необхідних для забезпечення такого (отримання путівки, транспорт);
  • безоплатне отримання медичних препаратів і апаратів, необхідних для проходження курсу лікування за рецептом, прописаному медичний спеціаліст.

Вичерпна інформація про медичні пільги та порядок їх отримання міститься в ст.16 Справжнього Закону.

Транспортні

Які пільги мають право військові пенсіонери на транспортні послуги, регламентуються законом ст Які пільги мають право військові пенсіонери на транспортні послуги, регламентуються законом ст.13 Федерального Закону ФЗ-5, отже, залишаються у віданні регіональних влад. Практика деяких регіонів надає пенсіонерам збройних сил безкоштовний проїзд в міському та приміському автомобільному і залізничному транспорті.

Однак відсутність федерального регулювання негативно складається на міжміському транспорті - частіше пільги відсутні. Виняток становить залізничний міжміський транспорт. Державна компанія «Російські залізниці» є монополістом і забезпечує власними знижками людей різних соціальних категорій.

податкові

Багатий перелік пільгових програм міститься в податковій сфері. Вони регулюються двома законами:

  1. Постанова уряду №941 (п.18.1). Його зміст свідчить, що військові пенсіонери мають право отримати компенсацію в розмірі, сплаченому за земельну ділянку, майно або транспортний податок. Постанова не передбачає інших варіантів, отже, компенсаційні виплати йдуть в повному обсязі, це не залежить від цінності і вартості об'єкта оподаткування.
  2. Податковий Кодекс РФ (ст.333.36). Має місце звільнення від сплати держмита, якщо справа розглядається в суді загальної юрисдикції. В цьому випадку держмито оплачується відповідачем (якщо суд визнав його стороною, що програла) або компенсується державою.

Варто зазначити, що регіональні влади мають право вносити свої доповнення до постанови №941 в сторону, поліпшує пільгові умови громадянина.

Земельні

Цей Закон дає право військовослужбовцям отримати житло з метою постійного проживання Цей Закон дає право військовослужбовцям отримати житло з метою постійного проживання. Витрати на житло покриваються з державного бюджету. Земельні пільги дійсні для будь-якого варіанту забезпечення житлом:

  • купівля нерухомості;
  • будівництво приватного домоволодіння;
  • оренда або соціальний найм.

Посібники військовослужбовцям, які не мають пенсії

Військовослужбовці, які перебувають на строковій службі за призовом, отримують грошову винагороду:

  • при наявності дитини віком до трьох років або дитину-інваліда;
  • якщо це єдина особа, яка доглядає за непрацездатним родичем, у якого відсутній постійний дохід.

У більшості випадків матеріальні виплати нараховуються на рахунок родича або іншої особи, що є розпорядником фінансових коштів в період проходження військової служби. Додаткова виплата грошової винагороди передбачена за вислугу років.

Преференції вдовам військовослужбовців

Родичам загиблих військовослужбовців визначається окремий законодавчий порядок держпідтримки, який відповідає на питання, які пільги покладені вдовам і іншим родичам померлого в період бойових дій Родичам загиблих військовослужбовців визначається окремий законодавчий порядок держпідтримки, який відповідає на питання, які пільги покладені вдовам і іншим родичам померлого в період бойових дій. Залежно від положення родичів, компенсація родичам померлого виплачується на основі різних законодавчих актів.

Транспортні витрати

Федеральний Закон ФЗ-5 визначає право на отримання медичних та транспортних пільг, компенсацію за ЖКП. Після смерті годувальника, який раніше служив його дружина може їздити едінаразово в році туди і назад безкоштовно до місця, де похований чоловік.

Право на отримання житла

Регламент Справжнього Закону залишає за родичами право власності на службове жиле приміщення загиблого, якщо відсутнє інше постійне місце проживання Регламент Справжнього Закону залишає за родичами право власності на службове жиле приміщення загиблого, якщо відсутнє інше постійне місце проживання. Також родичі отримують грошову виплату для придбання житла або поліпшення житлових умов, якщо поточні визнані незадовільними.

Компенсаційні виплати вдовам

Федеральний Закон ФЗ-400 визначає право на отримання виплати після смерті годувальника для всіх осіб, які перебувають на утриманні у загиблого військовослужбовця. Крім того, Урядовим Постановою РФ №941 встановлюється одноразові компенсаційні виплати на поховання. Їх розмір - три місячні пенсії і місячна пенсія кожного утриманця померлого.

Окремі виплати у зв'язку зі смертю військового ініціюються регіональним законодавством і недержавними фондами підтримки військовослужбовців.

Преференції пенсіонерам МВС

Преференції пенсіонерам МВС

Ті, хто пішов на пенсію співробітники МВС і їх родичі зберігають за собою право на отримання пільг нарівні з військовослужбовцям, які регламентовані Цим Законом. Інші пільги, ініційовані владою регіону, які не входять до переліку Справжнього закону, доступні тільки особам зі статусом «ветеран військової служби». Для МВС пенсійного віку передбачені окремі додаткові пільги, які містяться в Федеральному Законі ФЗ-247.

Допомога членам сім'ї військових пенсіонерів

Державна підтримка осіб, які є родичами пенсіонера збройних сил, представлена ​​у Федеральному Законі ФЗ-400. Її отримують всі родичі, Утриманцем військового пенсіонера. До них зараховуються і інші особи, якщо пенсіонер є їхнім годувальником. Державна допомога носить постійний (загибель) або тимчасовий характер (строкова служба за призовом, поранення).

Державна підтримка військових інвалідів

Будь-який громадянин, який отримав травму під час військового обов'язку, отримує додаткову держпідтримку для медичних і реабілітаційних процедур Будь-який громадянин, який отримав травму під час військового обов'язку, отримує додаткову держпідтримку для медичних і реабілітаційних процедур. Якщо втрачена здатність повноцінної діяльності організму - військовослужбовець відправляється на пенсію по інвалідності. Військовослужбовець-інвалід стає пенсіонером і отримує державну виплату по інвалідності, як і всі громадяни РФ і додаткову надбавку від Міністерства Оборони РФ, яка нараховується індивідуально.

Особливості надання допомоги

Російське законодавство забезпечило військових пенсіонерів на високому рівні, пропонуючи їм та їхнім родичам великий спектр знижок.

Пільги колишнім військовослужбовцям:

  1. Звільнення від сплати податків під час придбання та використання землі, житла, автомобіля та інших речей, необхідних для повноцінного життя.
  2. Надання доступної соціального середовища для отримання держпослуг.
  3. Усунення соціальної нерівності напрямком адресної допомоги.
  4. Виплата родичам-утриманцям військовослужбовця, якщо службовий обов'язок стала причиною неможливості матеріальної допомоги від годувальника.

Крім матеріальної підтримки, передбаченої Цим Законом, ФЗ-400 і ФЗ-5. Додаткова держпідтримка вводиться і регіонами, що тільки покращує соціальні умови військовослужбовців, звільнених і їх родичів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online