Як відновити військовий квиток в іншому місті, детальний алгоритм

  1. Що робити, якщо сталася втрата
  2. Правильний порядок дій для відновлення документа
  3. Як діяти в іншому місті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як наслідок ведення військово-облікової роботи виступає основний документ військовослужбовця - військовий квиток. Він служить не тільки показником ставлення громадянина до виконання військового обов'язку, а й є ідентифікатором особистості. Військовий квиток законодавчо закріпили настільки, що сьогодні неможливо вести повноцінну громадянську життя при його відсутності.

Унаслідок важливості документа виникає безліч питань про його відновлення після втрати. Не останню роль відіграє і відповідальність, яка чекає громадянина, особливо якщо він не вжив заходів у відведений законом час. Насправді, якщо громадянин втратив документ, існує певний алгоритм дій, спрямований на його відновлення.

Що робити, якщо сталася втрата

Компетентним органом, який допоможе відновити документ при втраті є тільки військкомат. Важливо остерігатися або повністю уникати пропонують свої послуги посередників. Вони не гарантують законність виготовлення документа, а отримати звинувачення в поделке навряд чи кому захочеться.

В першу чергу необхідно визначити, чи був квиток загублений або його просто вкрали. У другому випадку дорога лежить прямо в поліцію. Щоб від вашого імені не проводилося ніяких дій, як можна швидше заявите про зникнення документа. За заявою буде порушено справу, а ви отримаєте довідку. Її, до речі, доведеться пред'являти в військкоматі. Звертатися слід до військкомату саме того відділу, який обслуговує територію вашої реєстрації. Попередньо готується пакет документів:

  • складене письмову заяву з адресацією на ім'я комісара про заміну квитка;
  • внутрішній паспорт громадянина РФ;
  • три фотографії на матовому папері , Розміром 30 мм на 40 мм;
  • довідка з ОВС, про яку говорилося раніше;
  • документальне підтвердження звільнення від армії, якщо таке має місце.

складене письмову заяву з адресацією на ім'я комісара про заміну квитка;   внутрішній паспорт громадянина РФ;   три фотографії на матовому папері   , Розміром 30 мм на 40 мм;   довідка з ОВС, про яку говорилося раніше;   документальне підтвердження звільнення від армії, якщо таке має місце

Затягувати з відновленням квитка не можна, так як сам по собі факт втрати може привести до попередження або штрафу, а порушення термінів відновлення посилює провину громадянина. Найнеприємніші наслідки, які може викликати втрата квитка, пов'язані з майбутніми військовими зборами. Без віннеки громадянин на них точно не потрапить, а відсутність запису про проходження зборів багато в чому обмежують чоловіка, особливо якщо він не служив.

Для отримання нового квитка піде близько 30 днів. Такий неприйнятно тривалий термін пояснений тим, що військкомат буде проводити перевірку наданих вами даних.

Правильний порядок дій для відновлення документа

Відсутність паніки і знання своїх обов'язків служитиме запорукою оперативної заміни документа. Саме цей аспект виділяється, як найбільш важливий, так як безцільна біганина по інстанціях тільки відніме цінний час. Не потрібно брати на себе зайву частку провини. За недбалість, звичайно, передбачено покарання, але воно буде ще більш суворим, якщо вчасно не почати діяти.

Насамперед слід заявити про пропажу в поліцію. Робиться це з двох причин:

  1. Одна полягає в тому, щоб убезпечити себе від неправомірних дій осіб, які вкрали або знайшли ваш документ.
  2. Друга дає невелику надію на те, що квиток буде знайдений.

Однак довго чекати результатів розслідування не варто і з виданої довідкою потрібно відвідати комісаріат, вірніше, його відділ за місцем прописки. У військкоматі від руки пишеться заява. Співробітники підкажуть стандартний текст, але основна суть вказує на те, що ви заявляєте про зникнення, вказавши дату та зразкову місце втрати. До заяви додається довідка з ОВС, яка говорить про те, що необхідні розшукові заходи забезпечені.

Для безпроблемної заміни документа бажано звернутися до відділу, в якому перебуваєте на військовому обліку, не пізніше, ніж через пару днів після виявлення втрати. До заяви пред'являються вищевказані документи.

До заяви пред'являються вищевказані документи

Доведеться пожертвувати певною сумою. Частина грошей піде на сплату штрафу, а друга частина - на держмито. Обидві ці квитанції слід додати до заяви. Вимоги до фотографій ідентичні тим, які пред'являються при першому отриманні військового квитка.

Як діяти в іншому місті

Втрата або крадіжка військового квитка може статися настільки несподівано, що буде потрібно прийняття нестандартних рішень. Зокрема, одним з неприємних випадків є втрата в місті тимчасового проживання. Це може статися у студента або відрядженого співробітника. Чи можна отримати квиток в чужому військкоматі? Відповідь, звичайно ж, негативний, але ситуація вирішується декількома способами.

Щоб відновити військовий квиток в іншому місті, необхідно наділити повноваженнями довірена особа за місцем прописки. Процедура тривала, але єдино можлива, якщо вам не можна залишати межі міста. Ви оформляєте нотаріальну довіреність, відправляєте її рекомендованим листом і очікуєте результатів.

З іншого боку, тривале перебування на новому місці проживання вимагає постановки на облік в територіальному відділі ВК. Якщо все було зроблено за законом, то сміливо можете отримати військовий квиток в іншому місті на законних підставах.

Всі описані заходи необхідно приймати в найкоротші терміни. Найлегше покарання чекає громадянина, який перебуває в запасі. Відносно військовослужбовця може бути заведено дисциплінарне стягнення, відсторонення від посади, розслідування.

Чи можна отримати квиток в чужому військкоматі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online