Написати листа президенту РФ Володимиру Путіну

  1. Де звернутися до глави держави
  2. Правила відправки повідомлень на сайті Кремля
  3. А чи потрібен особистий кабінет?
  4. Відправлення скарги Президенту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Президент виступає гарантом конституційних прав жителів держави. А значить, кожен росіянин може звернутися до В. В. Путіну зі скаргою або проханням поштою і через спеціальні інтернет-ресурси.

Де звернутися до глави держави

Президент РФ відкритий до спілкування з громадянами. Гарячі лінії, прес-конференції свідчать про цей факт. Існує кілька варіантів написати Путіну В.В. лист:

На сайті letters.kremlin.ru (Офіційний сайт кремля для прийому звернень громадян) Ви можете відправити електронне послання. Приймається чотири види повідомлень:

  • листи громадян;
  • повідомлення про корупцію;
  • колективні послання;
  • скарги.

листи громадян;   повідомлення про корупцію;   колективні послання;   скарги

Текст послання повинен містити суть претензії, клопотання або прохання. Всі факти необхідно підтверджувати документально. Для цього в формі відправки є можливість прикріпити аудіо-, відеофайли, зображення і текстові документи.

Написаний від руки текст потрібно відправити за адресою: 10132, Російська Федерація, м.Москва, вул. Іллінка, 23.

Відкриті повідомлення можуть розміщуватися на будь-яких інтернет-майданчиках. Однак там їх можуть прочитати всі користувачі мережі. До того ж, шанси, що Ваше послання побачить В. Путін, вкрай малі.

Можна розмістити відкрите послання на порталі уряду. У цьому випадку повідомлення проходить сувору модерацію, тому потрібно обов'язково дотримуватися офіційного стилю написання.

Правила відправки повідомлень на сайті Кремля

Який би спосіб Ви не вибрали, існують певні норми, яких потрібно дотримуватися при відправці листа. Такі послання пишуть згідно з усіма канонами російської мови, у ввічливій формі і без образ.

Дуже важливо правильно заповнити форму, щоб звернення потрапило на розгляд в Управління Президента по роботі з повідомленнями громадян. Порядок дій повинен бути наступним:

  • На сайті kremlin.ru Вам необхідно перейти до форми відправки повідомлень. Робиться це двома способами: перегорнути головну сторінку вниз, де буде меню «Надіслати лист Президенту» або в бічному меню вибрати пункт «Прийом звернень». В тому і іншому випадку переводить на сторінку letters.kremlin.ru .

ru

  • На сторінці можна ознайомитися з правилами користування сервісом. Форми відправки знаходяться нижче. Потрібно тільки вибрати відповідну з переліку: «Написати листа», «Повідомити про корупцію», «Написати колективне звернення» і «Відповіді на звернення».
  • Коректно заповнити форму і відправити в Адміністрацію.

При виборі потрібного варіанта повідомлення відкривається вікно з формою, в яку вводиться вся необхідна інформація. Поля потрібно заповнювати по порядку:

  1. Вибрати, куди саме хочете повідомити про проблему: в Електронну приймальню В. Путіна або його Адміністрації, натиснувши на потрібний пункт.
  2. Наступний крок: вибір одержувача. Це може бути Адміністрація глави держави (необхідно зазначити «Найменування державного органу»), Президент РФ (пункт «Посада») або послання відправиться особисто Путіну (відповідний пункт «ПІБ адресата»).
  3. Слідом обов'язково потрібно вказати свою адресу електронної пошти. Він потрібен для зворотного зв'язку і для створення особистого кабінету. Вписати адресу необхідно двічі, щоб уникнути помилок.
  4. Далі вказуються особисті дані: прізвище, ім'я, по батькові, місце роботи і телефон. Останні три пункти необов'язкові, але їх краще заповнити. Чим більше інформації, тим більше довіри до відправника.
  5. Текст вводиться в відповідне поле, його обсяг не повинен перевищувати 2000 знаків. Перевірити їх кількість можна в текстовому редакторі.
  6. Прикріпити файли, які підтверджують зазначені Вами факти (скан-копії, фотографії, аудіозаписи та ін.). Повний список підтримуваних сервісом типів файлів є на сторінці letters.kremlin.ru .
  7. Надіслати.

А чи потрібен особистий кабінет?

Перед відправкою в кінці форми громадянам пропонується створити особистий кабінет. Це краще зробити, тому як в кабінеті можна відстежувати статус заявки, переглядати історію звернень і відповідей на них. Інформація про заявника автоматично зберігається в базі даних сайту.

У разі якщо потрібно відправити повідомлення про корупцію необхідно вибрати відповідний пункт на сторінці з описом сервісу. Порядок заповнення форми такої ж, як описаний вище спосіб. Зміст тексту повинно відповідати тематиці: необхідно описувати факти виявлення корупції і підтверджувати документально.

Відправлення скарги Президенту

Той же принцип оформлення заявки при подачі скарги. Щоб відправити скаргу необхідно:

  • на сайті www.kremlin.ru перейти в меню «Контакти»;
  • в розділі «Способи зв'язку» в самому низу є пункт «Відправити скаргу»;
  • при виборі пункту відкриється форма, подібна вже описаним;
  • правила заповнення такі ж, тематика звернення має відповідати.

ru   перейти в меню «Контакти»;   в розділі «Способи зв'язку» в самому низу є пункт «Відправити скаргу»;   при виборі пункту відкриється форма, подібна вже описаним;   правила заповнення такі ж, тематика звернення має відповідати

При відправці колективної скарги відміну тільки одне. Перед текстом необхідно ввести ПІБ і адресу пошти всіх заявників. А потім відправити прохання або претензію зазначеним способом.

Персональні дані відправників, відомості, зазначені в листі і інша особиста інформація обробляються відповідно до закону «Про персональні дані».

Ви повинні розуміти, що Володимир Володимирович особисто не може прочитати десятки тисяч листів, які надсилаються щомісяця. Сортуванням і прочитанням послань займається спеціальна служба при Адміністрації, яка уповноважена приймати звернення громадян. Однак при написанні листа слід вітати особисто Путіна: «Здрастуйте, пане Президенте!», «Добрий день, Володимире Володимировичу!» І т.п.

Сподіваємося дана інструкція допоможе Вам розібратися в питанні: «Як написати лист президентові» і зробити це правильно. А про те як правильно оформляти листи можна прочитати тут

А чи потрібен особистий кабінет?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online