Вчені хочуть модифікувати смертельно небезпечний вірус

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вчені збираються поекспериментувати з небезпечним вірусом. фото AFP

Нещодавно в Китаї був зафіксований перший випадок передачі вірусу H7N9 від людини до людини. Менше ніж за півроку вірус H7N9 убив 43 людини з 134 заражених. Вчені запропонували радикальний метод боротьби: створити новий, більш потужний штам пташиного грипу для вивчення його впливу на організм, способів поширення та інших властивостей.

Вірус H7N9 легко передається від птиці до ссавців і до того ж стійкий до багатьох антибіотиків. Оскільки перший випадок передачі H7N9 від людини до людини зі смертельними наслідками вже був зафіксований, дослідники вважають, що цей серовірус набагато небезпечніше H5N1. Необхідно терміново з'ясувати, за яких обставин одне ссавець може заразити інших, говорять вчені.

Проблема в тому, що якщо хоч одна пробірка пропаде з лабораторії, де будуть проводитися такі експерименти, під загрозою можуть опинитися всі жителі планети.

здравоохоронні органи США заявили, що якщо рішення буде прийнято на користь такого експерименту, то дослідження буде проходити відповідно до найсуворіших стандартів із техніки безпеки.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

джерело: Вести.Ru
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online