Кіровоградські підприємці зобов'язані вести Книгу обліку доходів і витрат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

02.10.2017 11:20

02

Введення обліку фізичною особою - підприємцем на загальній системі оподаткування

Кіровоградська ОДПІ ГУ УКРІНФОРМ в Кіровоградській області повідомляє, що обов'язки платника податків встановлено статтею 16 Податкового кодексу, яка визначає, що платник податків зобов'язаний вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів, а також забезпечувати збереження документів, пов'язаних з виконанням податкового обов'язку, протягом строків, встановлених Кодексом.

Про це нагадують у прес-службі податкової інспекції.

Порядок оподаткування доходів, отриманих фізичною особою - підприємцем від провадження господарської діяльності, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, визначений ст. 177 Податкового кодексу.

Відповідно до п. 177.10 цієї статті фізичні особи - підприємці зобов'язані вести Книгу обліку доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару.

Форма Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи - підприємці, крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та Порядок її ведення затверджено наказом № 481 зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 01.10.2013 р за N 1686/24218.

Отже, відповідно до вимог Податкового кодексу фізичні особи - підприємці на загальній системі оподаткування з метою обчислення оподатковуваного доходу зобов'язані вести Книгу обліку доходів і витрат у порядку, встановленому наказом № 481.

Схожі новини

← Назад

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online