Як вести себе в суді

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви вирішили захищати свої законні права та інтереси в суді самостійно, то ми рекомендуємо ознайомитися і виконати деякі мінімальні дії, щоб ваші услія не опинилися зовсім марними Якщо ви вирішили захищати свої законні права та інтереси в суді самостійно, то ми рекомендуємо ознайомитися і виконати деякі мінімальні дії, щоб ваші услія не опинилися зовсім марними. Ви повинні знати, що у нас правосуддя організовано так, що, як правило, хто є ініціатором судового розгляду, той і правий. Особливо це стосується справ про позбавлення водійських прав.

У справах про адміністративні правопорушення:

  1. Якщо ви вважаєте, що стосовно вас правильно складений протокол, ви визнаєте свою провину, ви можете повідомити про це судді, покаятися і просити про мінімальне покарання.

  2. Якщо ви вважаєте, що ви не винні в правопорушення, яке вам ставиться, ви не порушували правил дорожнього руху, то повідомте про це судді в першому ж судовому засіданні.

  3. Відразу заявите клопотання про те, щоб мировий суддя вів протокол судового засідання. Ви з цим протоколом потім зможете ознайомитися і це вам допоможе, якщо доведеться оскаржити судове рішення.
  4. Не слід в першому ж судовому засіданні викладати судді всі ваші доводи про невинність, робити це треба в певній послідовності, після пред'явлення всіх звинувачень на вашу адресу, відомостей і доказів. Відповідно до ст.51 Конституції РФ, ви не зобов'язані свідчити проти себе.

  5. Якщо при складанні протоколів були присутні поняті, необхідно в першому ж засіданні заявити клопотання про їх виклик до суду для опитування. Якщо один або обидва понятих з засідання в засідання не є в суд, наполягайте на їх повторному виклику, погоджуватися на розгляд справи без них не можна, нехай суддя вирішує це, потім, якщо доведеться оскаржити постанову судді, напишіть, що суд розглянув справу неповно і всебічно, без опитування понятих.

  6. Якщо з вашого боку були свідки, можете самі приводити їх в перший же засідання і вимагайте їх опитати як свідків.

  7. Якщо справа пов'язана з рухом по зустрічній смузі, заявляйте клопотання про витребування проекту організації дорожнього руху від експлуатуючої дорожньої організації, а також відомості про стан дорожньої розмітки та відповідності розстановки дорожніх знаків цього проекту в день правопорушення.

  8. Якщо справа пов'язана з алкоголем, можна запросити в медичній установі відомості про державну повірку алкометра, записах в журналах і про підготовку лікаря, який проводив обстеження.

  9. Викликати до суду інспектора ДПС, який склав протокол і опитувати його в якості свідка, недоцільно, так як це часто роблять судді, з метою підтримки звинувачення для переконливості, а ви можете потім, якщо доведеться оскаржити судове рішення, записати, що був порушений конституційні принцип рівності сторін, суддя мовляв, викликаючи в суд інспектора ДПС, збирав додаткові докази вашої вини.

  10. Інспектори ДПС, що склав протокол і його напарника слід викликати в суд, якщо ви точно знаєте, що опитавши їх, ви зможете отримати суперечливі показання, які полегшать вашу долю, а не погіршать. До цієї процедури слід грунтовно готуватися.

  11. Після того, як всі докази вашої невинності в вигляді показань свідків і надходження документів, інших відомостей досліджені в суді, ви можете виступити в суді зі своїми доводами, спираючись на докази. Можна підготувати і письмові пояснення, які є самі по собі доказами і підлягають оцінці судом.

  12. І остання рекомендація, постарайтеся всі судові засідання записати на диктофон, ви можете будинку прослухати все і проаналізувати. Запис допоможе також у разі оскарження постанови по справі. Спеціального дозволу на аудіозапис від судді не потрібно, але попередити про це - бажано.

Цивільні справи по відшкодуванню шкоди при ДТП дуже індивідуальні, поки нами не вироблені мінімальні рекомендації. У міру їх готовності ми їх викладемо на сайт.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online