Виставлено на продаж будівлю «Центрального телеграфу», в якому стоїть «залізо» «Ростелекома»

  1. Будівля «Телеграфа» - на продаж
  2. Технічні подробиці
  3. Загальний контекст
  4. Тяганина «Центрального телеграфу» з Мінкомзв'язку
4979

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

23.08.2018, Чт, 15:35 мск, Текст: Денис Воєйков

«Дочка» «Ростелекома» продає семиповерхова офісно-технологічне будова по сусідству від будівлі Центрального телеграфу. Стартова ціна аукціону - 2 млрд руб.

Будівля «Телеграфа» - на продаж

Дочірня компанія "Ростелекома" - "Центральний телеграф» - виставила на продаж офісно-технологічне будівлю загальною площею 12 тис. Кв. м. Його початкова ціна разом із земельною ділянкою площею 2,3 тис. кв. м визначена на рівні 2 млрд руб. - виходячи з результатів незалежних оцінок і думок найбільших брокерських компаній: Colliers, JLL, Knight Frank, Cushman & Wakefield, CBRE, Kalinka Group. Інформацію про це повідомили в «Ростелекомі».

Об'єкт буде проданий на відкритому аукціоні, організованому на торговому майданчику «Сбербанк-АСТ», тому його фінальна ціна стане відома тільки після завершення торгів, які пройдуть після 12 листопада 2018 р Саме до цієї дати приймаються заявки від потенційних покупців.

Будівля розташовується неподалік від Тверської вулиці в центрі Москви в Нікітському провулку, в будові 1 будинку 7, тобто в безпосередній близькості від відомого будинку Цетрального телеграфу столиці, в якому, зокрема, базується Мінкомзв'язку.

Технічні подробиці

Продається будівля була побудована в 1978 р У ньому сім основних поверхів, один цокольний і два підземних. У картці лота на сайті "Ростелекома" йдеться про обтяження об'єкта у вигляді «притулку» - по всій видимості, в підземній частині будівлі. Іншими елементами обтяження прописані розміщене в будівлі технологічне обладнання, присутність обслуговуючого його персоналу і наявність сторонніх орендарів до кінця 2019 р

«Ростелеком» продає будівлю по сусідству від Центрального телеграфу

Основним місцем базування власника об'єкта - ПАТ «Центральний телеграф» - є сусіднє будова, в якому розташовується в тому числі і Мінкомзв'язку. Однак в продається будинку площі використовують інші «дочки» «Ростелекома». Зокрема його адреса вказана в розділі контактної інформації організації «Ростелеком - центри обробки даних» - керуючої компанії центру компетенцій оператора за напрямками розвитку сервісів та інфраструктури ЦОД, імпортонезавісімих хмарних платформ, послуг обміну трафіком і CDN.

У прес-службі "Ростелекома" пояснили CNews, що на об'єкті зараз розташовується телекомунікаційне «залізо», що забезпечує роботу телефонії, широкосмугового доступу в інтернет, телеграфний зв'язок і ін. Воно буде перенесено на інші майданчики "Ростелекома" до кінця 2019 г. «Конкретні терміни винесення будуть обговорюватися з покупцем, - додали співрозмовники редакції. - І вони можуть бути більш ранніми. Кінець 2019 року - це крайній термін ».

Одночасно з вивезенням обладнання приміщення покинуть і співробітники техпідтримки. «Загальна площа, яка буде взята в зворотну оренду до моменту вивільнення будівлі від обладнання, - 1,6 тис. Кв. м, - кажуть в організації. - Для дочірніх компаній "Ростелекома", які орендують площі в будівлі, будуть підібрані нові майданчики для розміщення ».

Загальний контекст

У «Ростелекомі» вважають, що подібними кроками оператор послідовно реалізує стратегію підвищення ефективності бізнесу, в рамках якої в компанії діє програма оптимізації портфеля нерухомості, в тому числі передбачає її продаж або оренду. Так, наприклад, в Москві вже продано будівлю на Зубовская площі, вулиці Тверській-Ямській і т. Д.

На даний момент портфель нерухомості "Ростелекома" налічує близько 20 770 об'єктів, що становить понад 8,3 млн кв. м. На міста з населенням понад 100 тис. осіб (включаючи Москву і Санкт-Петербург) припадає трохи менше половини всіх площ.

Тяганина «Центрального телеграфу» з Мінкомзв'язку

Як можна зробити висновок з вищенаведених відомостей, що продається будівля знаходиться у власності "Ростелекома" (через ПАТ «Центральний телеграф») повністю. Набагато більш заплутаною структурою володіння володіє сусіднє знаменита будівля Центрального телеграфу, в якому розташовується Мінкомзв'язку.

Згідно з розпорядженням Держкомітету Росії з управління держмайном № 998-р від 10 травня 1994 року в приміщенні Телеграфа за Мінкомзв'язку на праві оперативного управління закріплено 8,8 тис. Кв. м, за Федеральним управлінням поштового зв'язку - 1,2 тис. кв. м (структура нині скасована, її площі знаходяться в управлінні Росмайна), за «Центральним телеграфом» на праві господарського відання приміщення - 42,2 тис. кв. м.

Частина приміщень цієї будівлі Мінкомзв'язку займає на правах оренди у «Центрального телеграфу», який регулярно пред'являє міністерству різні претензії про неналежне виконання орендних зобов'язань. Остання з них знайшла відображення в судовому позові про стягнення з Мінкомзв'язку 59,5 млн руб. У цій сумі 58,1 млн руб. трактується як розмір «безпідставного збагачення у вигляді збереженості плати за користування майна», а 1,4 млн руб. - як відсотки за користування «чужими грошовими коштами».

позов надійшов в арбітражний суд Москви 12 жовтня 2017 р травні 2018 р служителі Феміди вирішили претензії «Центрального телеграфу» обгрунтованими. Міністерство намагалося оскаржити це рішення. Однак 16 серпня 2018 р Дев'ятий арбітражний апеляційний суд прийняв рішення залишити скаргу чиновників без задоволення.



BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online