NEWSru.com :: Грузія підвищила отcтупние за відстрочку від служби в армії до 1100 доларів

Грузія підвищила отcтупние за відстрочку від служби в армії до 1100 доларів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Парламент Грузії в п'ятницю затвердив поправку до закону про термінову військову службу, за якою плата за відстрочку від призову на строкову службу в Збройні сили збільшилася в 10 разів і становила 2000 ларі (близько 1100 доларів США).

Відповідно до цієї поправки, призовники віком до 25 років зможуть отримати відстрочку всього два рази. Термін служби на строковій військовій службі в Грузії становить 18 місяців.

Тим часом представники опозиції вважають, що дана поправка, прийнята парламентом, суттєво збільшить корупцію в армії, так як в грузинську армію призивається лише кожен п'ятий молодий чоловік призовного віку.

Нагадаємо, Грузія ввела відкупні для тих, хто не хоче служити в армії, ще в 2000 році. Однак тоді надається у військовий комісаріат чек коштував 200 ларі, або 100 доларів. Після цього призовник автоматично отримував відстрочку на рік. Так в міністерстві оборони Грузії мають намір боротися з корупцією в комісаріатах.

У міністерстві оборони Грузії тоді підрахували, що від призовників, які бажають отримати відстрочку, щорічно можна отримати до 20 млн ларі в рік. Ці гроші будуть витрачені на створення професійної армії. За цими тарифами, військовозобов'язані могли б взагалі не служити в армії, якщо вони щорічно з 18 років, поки їм не виповниться 27, платили б по 200 ларі. Таким чином, відстрочка від армії обійшлася б їм в 1000 доларів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online