Закордон в перший раз. Мій особистий досвід

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Все коли-небудь і що-небудь робимо в перший раз. Коли щось робиш в перший раз, то дуже боїшся або навіть не боїшся, а внутрішньо напружуєшся від того, що тобі доведеться випробувати щось нове. Так і з поїздкою за кордон в перший раз. Перед моєю першою поїздкою за кордон я дуже хвилювалася і задавала багато питань тим, хто вже там був. І вважаю це правильним. Якщо Ви плануєте їхати за кордон в перший раз, і у Вас є питання, то ми постараємося Вам допомогти.

Якщо Ви плануєте їхати за кордон в перший раз, і у Вас є питання, то ми постараємося Вам допомогти

Що краще? Придбати тур у туроператора або поїхати дикуном?

Ви, напевно, часто чули від друзів і знайомих, що дешевше їхати закордон дикуном. Чи це правда? Від себе зазначимо, що якщо Ви їдете за кордон в перших раз, то краще купіть тур у туроператора. По крайней мере, Ви своїми очима побачите, що таке закордон. А потім вже вирішуйте, їхати дикуном або через туроператора.

Що дешевше? Придбати тур у туроператора або їхати самостійно? Все залежить від напрямку і часу Вашої подорожі. Іноді набагато дешевше поїхати через туроператора, іноді подорожувати самостійно. У будь-якому випадку, Ви можете порівняти два варіанти подорожі і вибрати найбільш недорогий варіант.

У разі, якщо Ви купуєте тур у туроператора, то за Вас все організують. Вам оплачують готель, літак і забезпечують трансфер (довозять від аеропорту до готелю і назад). Також цілодобово у Вас на зв'язку представник туроператора, який може під'їхати до Вас в будь-який момент. Якщо Ви їдете дикуном, то Ви самі бронюєте готель, оплачуєте літак і добираєтеся до готелю. І за Вас ніхто не несе відповідальність! Також враховуйте, що у Вас можуть бути проблеми з авіаквитками. Літак можуть скасувати,, чи не буде квитків. І Вам доведеться вирішувати цю проблему самостійно. Крім того, туроператор Вас страхує, що особливо важливо, якщо Ви їдете в екзотичну країну, де можна «підхопити заразу».

Їхати одному або з кимось?

У другу мою поїздку закордон мене мучив питання, їхати мені одній чи ні. Що відповісти? В Європу сміливо вирушайте в поодинці. В Єгипет, Туреччину, ОАЮ, країни Південно-Східної Азії краще їдьте вдвох.

Подорож поодинці має свої плюси. Вам ніхто не заважатиме, відкривати для себе країну. Ви можете їздити, туди куди хочете, і робити те, що хочете. До речі, на європейські курорти їздить багато росіян поодинці, і Ви зможете знайти собі там пару для відпочинку.

Питання про перельоти на літаку

Якщо Вам не можна літати на літаку, або Ви вагітні, то краще не ризикуйте. Все-таки переліт на літаку - це навантаження на всі системи організму. І не ясно, як Ваш організм поведеться. Якщо у Вас є проблема заколисування в транспорті, то обов'язково купите спеціальні таблетки від захитування, в будь-якій аптеці Вам їх підкажуть. До того ж, на відпочинку у Вас може бути і морські прогулянки, де таблетки Вам знадобляться.

У літак одягайте зручний одяг і взуття. Візьміть з собою теплу куртку, часто в літаках буває холодно. Купіть собі подушку для шиї. Також пам'ятайте, що в літак не можна проносити з собою колючі і ріжучі предмети, пляшки з водою, скляні предмети. Тому все косметички (стосується дам) залишайте в сумці, що здасте в багаж.

Для розваги беріть цікаві книги або планшет для перегляду улюблених фільмів. Також з собою в літак візьміть невеликий рюкзак або сумку, куди кладіть необхідні ліки і документи.

Також знайте, що після перевірки документів і митного огляду Ви потрапляєте в спеціальну зону, де є магазини безмитної торгівлі та кафе. Тут можна попити чаю або кави, купити спиртне, парфумерію та інші речі недорого.

Чи потрібно знати мову?

Один з найбільш частих питань у тих, хто їде за кордон в перший раз, є той, а чи потрібно знати мову тієї країни, куди їдеш, або англійську мову?

Якщо Ви плануєте постійно подорожувати, то варто вивчити англійську мову на розмовному рівні. У всіх країнах люди, які пов'язані з індустрією туризму, англійської мови володіє і пояснюються на ньому. Тому вчіть англійську мову, якщо хочете об'їздити весь світ.

Для тих, хто купує тури в Туреччину, Єгипет, Іспанію і Грецію, Таїланд, поспішаємо запевнити, що англійська знати не обов'язково. В основному, працівники готелів, турфірм і індустрії розваг можуть трохи говорити по-російськи. І в багатьох кафе і ресторанах Ви знайдете меню російською мовою.

У ВАТ, на Канарських островах, в Південно-Східній Азії та інших менш популярних у туристів країнах англійська мова знати обов'язково. Інакше Ви не зможете «нормально» поїсти і орієнтуватися на місцевості. Звичайно, наші туристи часто їдуть в дані країни і без знання англійської мови, але краще все-таки трохи пояснюватися.

Звичайно, наші туристи часто їдуть в дані країни і без знання англійської мови, але краще все-таки трохи пояснюватися

Наприклад, якщо Ви хочете подорожувати по країні не по туристичних маршрутах, а дикуном, то обов'язково вчіть англійську мову!

Чи потрібно знати мову країни, куди їдеш? Якщо Ви їдете в екзотичну країну, де погано розвинена індустрія туризму, то так, обов'язково вчіть. Якщо Ви їдете в країну, де місцеві жителі «туризмом» годуються, то можете вивчити розмовні фрази, вони не завадять. І, можливо, знання мови країни допоможе Вам її відкрити з іншого боку.

До речі, мова для подорожей можна вивчити самостійно за допомогою відео-курсів. Рекомендуємо відео-курс "Експрес курс англійської мови для мандрівників (3 години відео).

Основи безпеки закордоном

Якщо Ви їдете за кордон в перший раз, то зверніть увагу на питання безпеки. По-перше, обов'язково почитайте інформацію про країну, куди їдете. На сайті туроператора по кожній країні, куди є тури, є пам'ятка, де розповідається про основні закони і звичаї, які забезпечать Вам безпечний відпочинок. Можете попросити співробітника турагентства роздрукувати Вам таку пам'ятку. Ну і звичайно, не їздите в райони, де не рекомендується знаходитися іноземцям. Строго дотримуйтесь всіх рекомендацій туроператора з приводу безпеки!

Як тільки заїдете в готель, обов'язково візьміть в оренду сейф. Зазвичай це коштує недорого. У сейфі зберігайте документи, телефони, гроші та цінні речі. У будь-якому готелі сейфи є.

Якщо Ви плануєте активно подорожувати по країні, то купіть собі туристичний рюкзак з потайними кишенями, на яку Ви будете всі цінні речі. І не залишайте цей рюкзак без нагляду! Взагалі, навіть якщо Ви їдете «лежати» на пляжі, то візьміть рюкзак. З сумки легше витягти речі, або вирвати з рук. Як Ви вже зрозуміли, закордоном стежте за своїми речами!

Ви вирушаєте відпочивати в екзотичну країну? Екскурсійні тури купуйте у туроператорів. Все-таки вони дають гарантії Вашої безпеки. При купівлі турів у «лівих» агентств є ризик постраждати фінансово і завдати шкоди здоров'ю.

І пам'ятайте, що все страховки анулюються, якщо з Вами щось трапиться в стані алкогольного сп'яніння. За все лікування і так далі будете платити Ви, а всі ці послуги закордоном досить дорогі. Тому не пийте багато! До того ж, в стані алкогольного сп'яніння можна втратити гроші і документи.

Візьміть в поїздку за кордон ліки, які необхідні Вам особисто, також для лікування шлунку, кишечника, протизапальні і від застуди, температури. Часто від зміни клімату і кухні у туристів піднімається температура, або є проблеми з кишечником. Це називається акліматизація. Або через незнання кухні, Ви просто можете з'їсти те, від чого у Вас порушиться травлення. Так що будьте готові!

гроші

Ще одне питання, яке задають туристи, які відправляються за кордон в перший раз, це що робити з грошима. По-перше, розпитайте знайомих, хто вже був в цій країні, скільки приблизно грошей у них пішло на поїздку, або почитайте в Інтернеті відгуки туристів.

Буквально розплануйте всі свої витрати в подорожі. Визначте бюджет і недоторканний запас. Ось цю суму грошей і обміняйте в Росії. І в подорож суворо дотримуйтесь бюджету. Ви можете взяти з собою і банківську карту. Але раптом Ви не зможете зняти закордоном гроші?

Як ми вже відзначали раніше, гроші краще зберігати в сейфі готелю. З собою носите невеликі суми грошей. По-перше, Ви і менше витратите на різні дрібниці, а по-друге, в разі, крадіжки, втрати грошей з рюкзака або одягу, гроші залишаться у Вас в сейфі готелю.

І ще відзначимо, що не бійтеся і сміливо вирушайте за кордон в перший раз. Там живуть такі ж люди, як і в Росії. Якщо Ви будете дотримуватися їх правила і поважати, все буде добре. І Ви відкриєте для себе інший світ. І ніколи не втрачайте пильності!

Можливо, що у Вас є ще питання, але перед моєю поїздкою за кордон в перший раз, мене цікавило саме все це. І після мого першого подорожі я відповіла на мої запитання саме так.

Що краще?
Придбати тур у туроператора або поїхати дикуном?
Чи це правда?
Що дешевше?
Придбати тур у туроператора або їхати самостійно?
Їхати одному або з кимось?
Що відповісти?
Чи потрібно знати мову?
Один з найбільш частих питань у тих, хто їде за кордон в перший раз, є той, а чи потрібно знати мову тієї країни, куди їдеш, або англійську мову?
Чи потрібно знати мову країни, куди їдеш?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online