Заборона на виїзд за кордон за борги по штрафам

  1. Неоплачений штраф ГИБДД. Управління Державтоінспекції Росії спільно зі Службою судових приставів...
  2. 2) Сплативши штраф ГИБДД дізнайтеся, чи надійшов платіж
  3. 3) Перш ніж купувати квиток за кордон, перевірте себе в базі ФССП
  4. 4) Перевірка автомобіля по VIN в ГИБДД

Неоплачений штраф ГИБДД.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Неоплачений штраф ГИБДД

Управління Державтоінспекції Росії спільно зі Службою судових приставів РФ розробили спільну програму по виявленню всіх неоплачених штрафів, які були накладені за порушення правил дорожнього движени я. Нагадаємо, що раніше подібна міра діяла, але не в повному обсязі. Так ФССП РФ вибірково порушувала виконавчі провадження по неоплачених штрафів, за деякими з яких практично не проводилося заходів щодо стягнення.

Відтепер згідно з домовленостями двох відомств інформація про всі без винятку неоплачених штрафах за порушення ПДР на території РФ , Буде надходити в інформаційну систему Служби судових приставів. За всіма матеріалами порушуватимуться виконавчі провадження, і вживати всіх без винятку заходи для стягнення заборгованостей. У тому числі і найжорсткіша захід - заборона на виїзд за кордон осіб, які не сплатили штраф ГИБДД .

У тому числі і найжорсткіша захід - заборона на виїзд за кордон осіб, які не сплатили   штраф ГИБДД

Раніше міра щодо обмеження виїзду за територію Росії застосовувалася тільки у виняткових випадках. Наприклад, інспектор ФССП на свій розсуд міг накласти обмеження на виїзд за кордон в разі не оплати штрафів, сума яких перевищує 10,000 рублів. Тепер згідно з новою програмою взаємодії двох відомств, прийнято рішення тимчасово забороняти виїзд за кордон в разі не сплати десяти виписаних штрафів за порушення правил дорожнього руху відповідно до КоАП РФ , В тому числі виписані за незначні порушення ПДР штраф, за які становить мінімального значення (зараз на всі території РФ мінімальний штраф за порушення ПДР становить 500 рублів).

Тепер згідно з новою програмою взаємодії двох відомств, прийнято рішення тимчасово забороняти виїзд за кордон в разі не сплати десяти виписаних штрафів за порушення правил дорожнього руху відповідно до   КоАП РФ   , В тому числі виписані за незначні порушення ПДР штраф, за які становить мінімального значення (зараз на всі території РФ мінімальний штраф за порушення   ПДР   становить 500 рублів)

Іншими словами, в разі не оплати штрафів на суму понад 5,000 рублів, співробітник ФССП має право на свій розсуд (за погодженням з керівним складом), накласти на винуватця обмеження на виїзд за територію РФ.

Крім заборони на виїзд за кордон, інспектор Служби судових приставів, відповідно до чинного законодавства може вживати інших заходів для стягнення боргу по неоплачених штрафів (наприклад, звернутися до судових органів з проханням накласти адміністративний арешт на строк до 15 діб).

Варто відзначити, що якщо сума несплачених штрафів складе 5,000 рублів, судовий пристав може утриматися від заходів щодо обмеження виїзду за кордон боржника. Все буде залежати від обставин, від імені який не сплатив штраф і т.п. Якщо інспектор ФССП зробить висновок, що боржник навмисно уникає виплати штрафів за порушення ПДР, то, швидше за все обмеження на виїзд за межі країни буде накладено.

У разі якщо сума несплачених штрафів ПДР перевищить 10,000 рублів, то співробітник Служби судових приставів обов'язково обмежить виїзд за кордон до тих пір, поки боржник не сплатить всі штрафи, накладені органами ГИБДД.

Як заявляють представники відомств, дане посилення контролю над оплатою штрафів ГИБДД направлено для збільшення безпеки дорожнього руху. Але багато експертів не згодні з цим мотивуванням. На їхню думку, в нашій країні існує проблема з збирання виписаних штрафів за порушення правил дорожнього руху. За деякими даними 75 відсотків штрафів не оплачується. Нагадаємо, що сплачуються суми за порушення ПДР йде безпосередньо до місцевого бюджету.

У зв'язку нестабільною економічною ситуацією в країні, збільшення надходжень до бюджету за рахунок штрафів сприятиме наповненню місцевих бюджетів усіх суб'єктів РФ, велика частина яких потерпає від браку фінансових коштів.

Не дивлячись на посилення заходів по стягненню неоплачених штрафів з осіб, які злісно і навмисно йдуть від свого обов'язку, існує велика проблема зі штрафами, які фіксують камери фото і відео фіксації. Велика кількість власників транспортних засобів не проживають за адресою постійної реєстрації, куди згідно законодавству надсилається поштою постанову про накладення штрафу і безпосередньо сама квитанція для оплати. У тому числі існує велика проблема з роботою Пошти Росії, яка часто втрачає штрафи або пересилає їх дуже довго. Через це велика частина громадян виявляється не зі своєї вини боржниками за неоплачені штрафи.

Наше інтернет видання пропонує Вам ознайомитися з основними порадами, які допоможуть Вам не опинитися боржником по неоплачених штрафів, в результаті чого на Вас може бути накладено заборону на виїзд за кордон.

1) Отримавши штраф за порушення ПДР, оплатіть відразу

1) Отримавши штраф за порушення ПДР, оплатіть відразу

Часто багато хто з нас, отримуючи з камер фото і відео фіксації штраф за порушення ПДР або Протокол про адміністративне правопорушення від співробітника ДІБДР, не оплачують їх відразу, відкладаючи оплату на потім. У повсякденній суєті часто ми, потім, забуваємо про свій обов'язок сплатити штраф або штрафи. Найгірше, що може бути, якщо таких штрафів накопичиться на пристойну суму.

У такому випадку будь-який співробітник ДПС , Зупинивши Вас на дорозі і дізнавшись, що за Вами чіслятіся неоплачені штрафи, може затримати Вас і далі відправити в суд для накладення адміністративного арешту строком до 15 діб за злісне ухилення від сплати штрафів. Також матеріали по неоплачених штрафів будуть відправлені в ФССП РФ, які можуть накласти заборону на виїзд за кордон. Пам'ятайте, що згідно з чинним законодавством Служба судових приставів може Вас не повідомляти про накладене обмеження на виїзд за межі Росії, що може стати для Вас повною несподіванкою безпосередньо при перетині кордону РФ.

2) Сплативши штраф ГИБДД дізнайтеся, чи надійшов платіж

2) Сплативши штраф ГИБДД дізнайтеся, чи надійшов платіж

Наше інтернет видання неодноразово висвітлювала проблему з оплатою штрафів , Яка існує в нашій країні. Нагадаємо, що в минулому році велика частина громадян, незважаючи на своєчасну сплату штрафів, виявилася боржниками. Вся справа в тому, що багато банків всупереч угоді з органами Державтоінспекції і чинним законодавством не передавали дані в інформаційну систему ГИБДД дані про оплату штрафів.

Для перевірки сплаченого штрафу пройдіть за адресою: http://www.gibdd.ru/check/fines/

Незважаючи на те, що велика частина банківських організацій зараз повністю налагодила взаємодію з ДАІ, час від часу відбуваються збої в передачі інформації, що загрожує потраплянням сумлінного власника транспортного засобу в базу злісних неплатників штрафів. Для того, щоб уникнути несподіваних для себе неприємностей радимо Вам скориставшись офіційним онлайн сервісом ГИБДД , Дізнатися числиться за Вами неоплачений штраф. У разі якщо, не дивлячись на оплату штрафу, Ви числитеся боржником, необхідно звернутися в органи Державтоінспекції з проханням усунути непорозуміння, надавши копію квитанції про оплату.

3) Перш ніж купувати квиток за кордон, перевірте себе в базі ФССП

3) Перш ніж купувати квиток за кордон, перевірте себе в базі ФССП

Якщо Ви є власником автомобіля і збираєтеся в найближчі час виїжджати за територію Росії, то радимо Вам дізнатися через відкриту базу даних Служби судових приставів про відсутність відносно Вас виконавчих проваджень , За якими на Вас може бути накладено обмеження на виїзд за кордон. Навіть якщо Ви не отримували за останні час штрафів за порушення ПДР, радимо Вам все таки перевірити інформацію про себе на сайті ФССП.

Для того щоб дізнатися, чи відкрито на Вас виконавче провадження пройдіть за адресою в інтернеті: http :: // http: //fssprus.ru/iss/ip/

Вся справа в тому, що якщо Ви не отримували поштою постанову про накладення стягнення за порушення ПДР (наприклад Вас не було вдома, квитанцію вкрали, так як поштовий ящик був відкритий, листоноша переплутав адресу і віддав штраф іншій особі і т.п. ) в більшості випадків органи ГИБДД отримають від поштового відділення повідомлення, що штраф отриманий. Це означає, що навіть якщо Ви не отримали квитанцію про штраф, термін для сплати накладеного стягнення вже пішов і в разі не своєчасної сплати, матеріали будуть передані в Службу судових приставів.

А що якщо Ви не проживаєте за своїм основним місцем реєстрації? Ось саме в таких випадках велика кількість громадян і виявляється злісними неплатниками штрафів, на яких накладено заборону на виїзд за кордон і т.п. І, як правило, люди дізнаються подібну інформацію при перетині кордону. Для багатьох це ціла трагедія і велика втрата грошових коштів (особливо якщо мова йде про купленої туристичною путівкою).

4) Перевірка автомобіля по VIN в ГИБДД

4) Перевірка автомобіля по VIN в ГИБДД

Зовсім недавно на офіційному сайті ГИБДД з'явився онлайн сервіс по перевірці автомобіля по VIN номеру , На предмет обмеження реєстраційних дій в органах ГИБДД. Радимо Вам періодично перевіряти через цей державний сервіс інформацію про свій автомобіль. Багато напевно спитають, для чого це робити? Все дуже просто. У разі якщо Ви з якихось причин опинитеся в базі злісних неплатників штрафів, і щодо Вас буде порушено виконавче провадження Службою судових приставів, то крім обмеження на виїзд з Росії, на Ваш автомобіль може бути накладено обмеження на реєстраційні дії і т.п. , про що Ви і дізнаєтеся з допомогою сервісу ГИБДД. Для перевірки пройдіть за адресою: http://www.gibdd.ru/check/

Радимо Вам перевірити свій автомобіль, якщо Ви не проживаєте за місцем своєї основної та постійної реєстрації і збираєтеся в найближчі час виїжджати на автомобілі за межі РФ.

А що якщо Ви не проживаєте за своїм основним місцем реєстрації?
Багато напевно спитають, для чого це робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online