В Україні змінилися правила перетину кордону дітьми

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Були спрощені деякі вимоги. Були спрощені деякі вимоги

В Україні змінилися правила перетину кордону дітьми. Фото: Amadeus

Днями Кабмін підтримав зміни щодо спрощення процедури виїзду за кордон дітей, що не досягли 16-річного віку. Про це прес-служба МВС України.

Зокрема, були спрощені вимоги щодо виїзду за кордон дітей у разі їх самостійного подорожі на літаку. Тепер батьки можуть доручати супровід своїх дітей членам екіпажу літака .

Крім того, було уточнено термін дії дитячих закордонних паспортів. Тепер не досягли 16-річного віку українці можуть виїжджати за кордон до закінчення терміну дії закордонного паспорта. Тобто він діє протягом терміну, на який був виданий.

Крім того, були приведені у відповідність з європейським законодавством правила перетину кордону дітьми, народженими за межами України.

«Тепер для перетину державного кордону цієї категорією неповнолітніх громадян України, які прямують у супроводі одинокої матері, досить мати паспортний документ і свідоцтво про народження, видане компетентними органами іноземної держави, яке не містить відомостей про батька дитини і завірено в установленому порядку», - повідомили в МВС.

Прийняті зміни вступлять в силу з дня офіційної публікації постанови.

Нагадаємо, що Європейський парламент прийняв нові правила в'їзду в ЄС для громадян третіх країн, які подорожують без віз .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online