Документи для виїзду за кордон на автомобілі

  1. Основні документи на автомобіль
  2. Оформлення страховки на автомобіль
  3. Довіреність на керування автомобілем
  4. Міжнародне посвідчення водія
  5. тонкощі документації
  6. Особливості в'їзду на автомобілі на Україну
  7. Особисті документи
  8. За кордоном все дорожче

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поїздку за кордон на своєму автомобілі багато хто вважає незаперечною перевагою при виборі засобу пересування. Дійсно, цей вид транспорту дає можливість змінювати плани на ходу, не залежати від авіа та залізничних компаній.

Поїздку за кордон на своєму автомобілі

Але слід враховувати, що вибравши даний вид подорожі, вам доведеться оформити документи для поїздки на автомобілі не тільки на себе і родичів, а й на транспортний засіб.

Основні документи на автомобіль

При поїздці в країни Шенгенської зони для отримання візи потрібно, крім основного пакету документів, опис плану вашої поїздки - маршрутна карта. Це документ вільної форми із зазначенням передбачуваних місць відвідування, запланованих ночівель, підтверджених документів про бронювання готелів, якщо такі є.

Ніхто не буде перевіряти надалі точність обраного маршруту, і ви зможете легко його змінювати на свій розсуд.

На кордоні запросять документ, що підтверджує право володіння автомобілем - свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Оформлення страховки на автомобіль

Для поїздок по Росії одним з головних документів є поліс ОСАГО. При поїздці за кордон слід оформити страховку на автомобіль для виїзду за кордон , Так звану Грін-карту, що діє на території більшості зарубіжних держав. Зелена картка оформлюється на автомобіль, а не на водія, тому не має значення, хто буде знаходитися за кермом. Потрібно це для того, щоб ваша відповідальність була застрахована в разі нанесення шкоди здоров'ю, життю або майну третіх осіб.

Потрібно це для того, щоб ваша відповідальність була застрахована в разі нанесення шкоди здоров'ю, життю або майну третіх осіб

Зразок Зеленої карти

Ви можете купити страховку для виїзду за кордон у страховій компанії, що має ліцензію на право видачі подібного роду документа. Таких страхових компаній по країні близько 11. При цьому важливо ретельно підбирати компанію і упевниться в наявності її офісів за кордоном, щоб не виникло проблем з оформленням документів при нещасному випадку і ДТП.

Важливо мати на увазі, що в різних країнах ліміти з виплат при ДТП можуть різнитися, може варіюватися і вартість Green Card. Не шукайте низьких цін, в даному випадку легко потрапити на покупку нелегального поліса. Оформити страховий поліс можна також безпосередньо на кордоні. Він оформляється при поїздці в конкретну країну.

При наявності достатніх коштів найкращим вибором буде оформлення КАСКО. Це виявиться серйозною підмогою в несподіваних ситуаціях: при викраденні, необхідності сервісного обслуговування, ДТП, випадках стихійного лиха. Набір послуг ви можете вибирати самі при укладанні страхового поліса.

Набір послуг ви можете вибирати самі при укладанні страхового поліса

Довіреність на керування автомобілем

Якщо водій автомобіля не є його власником, то, крім свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, необхідно буде подати довіреність на керування автомобілем від власника. такі правила в'їзду за кордон на чужому автомобілі . У документі вам передається право на виїзд за кордон на автомобілі.

Довіреність повинна бути засвідчена нотаріусом і мати нотаріально завірений переклад.

Міжнародне посвідчення водія

Для виїзду за кордон буде потрібно водійське посвідчення російського зразка потрібної категорії, в деяких випадках ще й водійське посвідчення міжнародного класу (МВУ). Проблем з перетином кордону не буде і з російським документом. Але в разі зафіксованого порушення у вас можуть зажадати пред'явити права міжнародного зразка.

Також в разі ДТП при наявності міжнародної страховки вимагають до пред'явлення міжнародні права. Вам буде відмовлено в страхової премії при відсутності МВУ. Слід знати, що МВУ законні тільки при наявності національних прав.

Процес отримання міжнародних прав налагоджений і не займає багато часу.

Однак за видачу цього виду прав відповідальні лише деякі відділення ГИБДД. Необхідно завчасно з'ясувати місце видачі. Іспити при цьому не здаються.

Міжнародне посвідчення водія (МПВ)

У відділі ГИБДД для отримання прав необхідно надати:

  • особиста заява;
  • російський паспорт із зазначенням місця реєстрації;
  • медичну довідку;
  • оплату держмита (квитанцію);
  • кольорове фото (при отриманні міжнародних прав фотографуватися треба самому заздалегідь);
  • російське водійське посвідчення.

тонкощі документації

При використанні транспортного засобу за дорученням документ на автомобіль повинен бути завірений нотаріально. У тексті доручення також вказуються дані закордонного паспорта.

Талон техогляду, скасований в даний час, замінює діагностична карта. Вона є основним документом, який доводить справність автомобіля. Термін її дії повинен покривати весь період перебування за кордоном. Тому якщо термін техогляду вашого авто добігає кінця, краще пройти процедуру заново, раніше встановленого часу.

Тому якщо термін техогляду вашого авто добігає кінця, краще пройти процедуру заново, раніше встановленого часу

Якщо автомобіль куплений протягом останніх трьох років, і на нього ще не оформлялася карта діагностики, треба пройти технічний огляд для отримання документа. Існує також спеціальний бланк для виїзду за кордон. Всі відомості в ньому містяться на іноземній мові.

У разі якщо автомобіль досі перебуває під заставою в банку, то виїхати за кордон можна тільки при наявності довідки з банку про те, що у вас немає заборгованості по кредиту, і банк не має заперечення з приводу виїзду машини за кордон.

Слід знати, що на кордоні не пред'являють ПТС або медичну довідку про проходження водійської комісії.

Особливості в'їзду на автомобілі на Україну

Для перетину кордону України вимоги документів трохи інші. Основні - свідоцтво про реєстрацію ТЗ і права. У цьому випадку підійде будь-який ВУ, крім документів, виданих в СРСР. Для поїздки на Україну слід також оформити страховку - це може бути український поліс або Зелена карта.

Знак, що позначає приналежність автомобіля Росії, - RUS - не є обов'язковим. Але за старими нормами ПДР України він був потрібен, тому можна і перестрахуватися, прикріпивши його. Віза на Україну росіянам не потрібна .

Ще одну річ не слід забувати: необхідно перевірити всі свої боргові зобов'язання і погасити їх , Якщо такі є: будь то неоплачені в термін кредити в банках, платежі по податках або затримані виплати аліментів.

При певній сумі заборгованості, що накопичилася вас можуть не випустити з країни. Перед виїздом прикордонники завжди перевіряють базу даних судових приставів.

Якщо ви не впевнені в тому, чи є у вас борги, перевірте свою особистість за офіційною базі ФССП . Розділ «Банк виконавчих проваджень» інформативно покаже всі прострочені платежі. Важливо сплатити боргові зобов'язання завчасно, щоб платіжні дані надійшли в базу даних судових приставів.

Пред'явлені на кордоні квитанції про погашення заборгованостей вас не врятують.

Особисті документи

На якому б виді транспорту ви не подорожували, перше, що необхідно зробити, - оформити візу . Подаєте документи з розрахунку, що на оформлення піде від місяця до двох.

З собою в поїздку необхідно мати особисті документи:

  • закордонний паспорт;
  • російський паспорт;
  • свідоцтво про народження для дітей до 14 років;
  • віза в країни, де вона потрібна;
  • медична страховка .

Медична страховка за вартістю повинна покривати надання послуг на суму не менше 30 тисяч євро на весь термін перебування в країні.

Наявність страховки та інших особистих документів, обов'язково для кожного, що знаходиться в автомобілі.

За кордоном все дорожче

Всі необхідні документи оформлені, і вас пропустили через кордон. Але радіти рано. Про всі проблеми, що виникають на зарубіжних дорогах, необхідно поцікавитися заздалегідь, вибравши інформацію саме про ті країни, куди ви збираєтеся. І не важливо, чи це транзит або пункт призначення. Наприклад, такий звичний в Росії антирадар може стати предметом контрабанди, навіть якщо ви його везете в багажнику.

З'ясувавши всі тонкощі правил їзди по закордонних дорогах, ви зможете правильно розрахувати вартість усієї подорожі та уникнути зайвих витрат. У деяких країнах перевищення швидкості більш 20 км / год коштує кілька євро, а в інших це може обчислюватися сотнями. Водії автомобілів з іноземними номерами розплачуються готівкою відразу на місці порушення.

Якісні дороги виявляються платними. Вартість розраховується по кілометрах. І якщо в одних місцях це всього лише центи, то в інших - кілька євро. Можна розглянути шлях по об'їзній, який виявиться трохи довше, але безкоштовним.

Часто такі поїздки по об'їзних дорогах виявляються більш цікавими та видовищними, оскільки відкривається можливість проїхати по вузьких міських і сільських вуличках і поспостерігати за життям місцевих жителів, не виходячи з машини.

Існує варіант придбання проїзного квитка, який дає право проїжджати практично всі платні дороги в декількох країнах. Він отримується на бензозаправках і діє терміном на тиждень. Вартість його не перевищує 10 євро.

Паркінг. Безкоштовної її немає зовсім, і в залежності від району і віддаленості від центру або популярних для відвідування місць її ціна коливається від 2 до 5 євро на годину. У багатьох містах безкоштовно можна паркуватися на околицях, з'ясувавши, не зупинилися ви в приватному, забороненому для перебування після 20 години вечора, секторі.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online