Які документи потрібні для виїзду за кордон з дитиною в 2019 році

  1. обов'язковий перелік
  2. Як вписати дитину в закордонний паспорт: Відео
  3. Підготовка документів для виїзду дитини за кордон з одним з батьків: Відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Готуючись до перетину кордону нашої країни, вам в першу чергу треба зібрати документи: паспорт громадянина РФ, закордонний паспорт, страховку, візу і ін Готуючись до перетину кордону нашої країни, вам в першу чергу треба зібрати документи: паспорт громадянина РФ, закордонний паспорт, страховку, візу і ін. Якщо за кордон з вами їдуть неповнолітній син або дочка, для них список документів буде дещо іншим. Про те, які документи потрібні для виїзду за кордон з дитиною, потрібно знати заздалегідь, щоб довгоочікувану подорож не було нічим затьмарене.

обов'язковий перелік

Отже, документи на дозвіл на виїзд дитини за кордон:

  • оригінал свідоцтва про народження або закордонний паспорт; при відсутності дитячого закордонного паспорта дитина до 14 років повинна бути вписана в закордонний паспорт одного з батьків;
  • віза на дітей; якщо її вимагає країна-місце призначення;
  • медична страховка;
  • дозвіл від другого батька на перетин вами меж РФ спільно з неповнолітнім (для тих країн, де воно передбачено законодавством).

Оформленням всіх необхідних неповнолітньому паперів займається:

  1. Туроператор, якщо неповнолітній відправляється за кордон у складі організованої туристичної групи. У цьому випадку батькам буде виданий повний перелік обов'язкових документів;
  2. Батьки, якщо виїзд не пов'язаний з туристичними агентствами. І тут процедура залежить від того, в чиєму супроводі неповнолітній буде перетинати кордон, в яку країну і навіщо він направляється.

Як вписати дитину в закордонний паспорт: Відео

Дозвіл на виїзд дітей за кордон: коли і де його можна оформити

Залишаючи межі Російської Федерації, ви потрапляєте в країну, де діють зовсім інші правила. Приймаюча сторона в більшості випадків, перевіряючи документи для виїзду дитини за кордон, спирається на власні інструкції, закони і положення. Тому, плануючи закордонну поїздку, слід звернутися в консульство і зібрати всі необхідні відомості про вимоги держави, куди ви прямуєте з дітьми. Оформлення пакету дозвільних паперів не займе багато часу, проте його слід ретельно перевірити, щоб зберегти свої нерви при перетині кордону.

Батьки, які відправляються в подорож з неповнолітнім вперше, часто запитують, як оформити згоду на виїзд дитини за кордон, якщо з малюком виїжджає один з них.

Подібна згода обов'язково оформляти в тому випадку, коли з неповнолітнім їде тільки мати або батько; документ береться від другого з батьків у тому, що він не має заперечень проти виїзду дитини з території РФ. Але воно потрібно далеко не скрізь: тільки для країн, де це передбачено законодавством. І тут є нюанс: у деяких державах потрібен переклад цього паперу на офіційну мову приймаючої сторони, причому цей папір необхідно нотаріально завірити.

Оформляючи згода другого з батьків на виїзд сина або дочки за кордон, обов'язково слід вказати:

  • прізвище, ім'я, по батькові та паспортні дані громадянина, якому довірено супроводжувати неповнолітнього;
  • країну, куди направляються мандрівники, мета поїздки і терміни перебування.

Втім, якщо діти виїжджають за кордон тільки з матір'ю (або батьком), оформлення згоди не потрібно при наявності однієї з нижчезазначених паперів: Втім, якщо діти виїжджають за кордон тільки з матір'ю (або батьком), оформлення згоди не потрібно при наявності однієї з нижчезазначених паперів:

  • рішення суду про позбавлення другого батька батьківських прав;
  • свідоцтва про його смерть.

В особливо складних життєвих ситуаціях дозвіл на вивезення дитини з країни можна отримати через суд.

Ще простіше справа, якщо з малюком залишає територію РФ його мати-одиначка. У цьому випадку оформлення згоди другого з батьків також не потрібно і додатково пред'являти дозвільні папери не потрібно - максимум можуть зажадати довідку про те, що жінка є одинокою матір'ю.

У законодавстві термін дії згоди не визначений. Тому теоретично така згода можливо оформити один раз аж до настання повноліття. Але на практиці все може бути кілька важче, оскільки можуть виникнути складності з трактуванням термінів тих чи інших документів. Крім того, в консульстві при видачі візи найбільшу довіру викликає «свіже» згоду, в якому зазначаються строки поїздки.

Підготовка документів для виїзду дитини за кордон з одним з батьків: Відео

Популярні напрямки

Окремо слід зазначити з приводу Туреччини і Єгипту. При в'їзді в ці держави з неповнолітньою дитиною одного з батьків згоду другого не буде потрібно. Тому всі виникаючі з боку прикордонників вимоги такого роду (а тим більше з подальшою оплатою штрафу) незаконні.

Що стосується подорожі в дружні країни, такі, як Казахстан, Таджикистан, Білорусь, то їх можна перетнути за допомогою російського паспорта, а на дитину до 14 років пред'явити тільки свідоцтво про народження.

Отже, які документи потрібні для виїзду дитини за кордон, стало зрозуміліше. Щоб під час подорожі не виникло зволікань і нерозуміння з боку приймаючої сторони, починайте готуватися до поїздки за межі РФ заздалегідь. Тільки так ваша поїздка запам'ятається приємними враженнями і відмінними фото, а не розглядами з прикордонниками, витраченими нервами і сплатою штрафів.

Документи потрібні для виїзду за кордон з дитиною: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online