Пільгові програми іпотечного кредитування

  1. Молода сім'я
  2. Соціальна іпотека для держслужбовців
  3. Іпотека для військових
  4. Іпотека з державною участю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для більшості росіян іпотека є єдиною відносно доступною можливістю придбання житла . Щоб компенсувати зростаючі ставки, викликані економічними факторами, уряд ініціює пільгові програми іпотечного кредитування з державною участю, які допомагають вирішити квартирне питання. Перша група програм націлена на допомогу конкретним категоріям громадян - молодим сім'ям та бюджетникам. Друга група пропонує нижчу в порівнянні з ринком ставку.

Молода сім'я

Програма «Молода сім'я» діє практично у всіх регіонах Росії. Сім'ї, де вік подружжя не старші 35 років, отримують певну безоплатну субсидію на придбання житла. Як правило, така субсидія складає 35% вартості житла, якщо в родині поки немає дітей, і плюс 5% на кожну дитину. Для отримання субсидії молода сім'я повинна стояти на обліку в якості потребує поліпшення житлових умов.

Процес отримання субсидії займає тривалий час. Спочатку потрібно звернутися в спеціальний підрозділ органу місцевого самоврядування (житловий відділ або комітет у справах молоді). Після розгляду заявки учасники підпрограми отримують спеціальний сертифікат, що гарантує оплату іпотечного кредиту на конкретну суму. Сертифікат передається в банк, де береться позика, для сплати початкового внеску, відсотків по кредиту або погашення його частини.

Соціальна іпотека для держслужбовців

Програма іпотеки для державних службовців також передбачає надання субсидії. Субсидія відповідно до програми може погасити від 25 до 100% від суми відсоткових нарахувань за позикою. Щоб отримати пільги по іпотеці, державний службовець повинен пропрацювати в муніципальній сфері, бюджетних і державних організаціях не менше року, мати гостру потребу в поліпшенні житла і підходити за віком. Для молодих сімей з дітьми вік участі у пільговій іпотеці на 2015 рік обмежений 40 роками, а для одиноких держслужбовців - 30 роками.

Іпотека для військових

Ще один соціальний проект - іпотека для військовослужбовців. Якщо ви проходите військову службу за контрактом, то можете розраховувати на допомогу держави у придбанні житла у вигляді цільового житлової позики. Щоб отримати позику, потрібно стати учасником накопичувально-іпотечної системи житлового забезпечення військовослужбовців (НІС). Кожному учаснику НІС відкривається персональний рахунок, на який щорічно перераховується державна субсидія - накопичувальний внесок, однаковий для всіх учасників. У 2015 році субсидія складає 245 880 рублів.

Іпотека з державною участю

Починаючи з березня 2015 року низка банків почав видачу іпотечних кредитів за пільговою ставкою, що не перевищує 12%. Компенсувати різницю між ставкою банку та ставкою для позичальника буде держава - на ці цілі воно виділить 20 млрд руб. Якщо виходити з мінімального початкового внеску в 20%, максимальна вартість квартири, на яку можна отримати пільгову іпотеку, становить 10 млн руб. Придбати житло за допомогою пільгової іпотеки можна тільки на первинному ринку.

Вимоги до позичальника не сильно відрізняються від інших іпотечних програм. Вік - не менше 18 років (в деяких банках не молодше 21 року) і не більше 65 років на дату закінчення кредитних виплат. Потрібно російське громадянство, не менше півроку трудового стажу на поточному місці роботи, наявність достатнього підтвердженого доходу .

Таким чином, поява і розширення пільгових програм іпотечного кредитування в Росії зробило житло більш доступним. Однак вирішення житлової проблеми і майбутнє ринку нерухомості в даний момент повністю залежать від економіки країни.


BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online