Кухня в англійському стилі

  1. Кухня в англійському стилі: стриманість і консерватизм
  2. Чому англійський стиль?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Англія - ​​це одна з тих країн, які ось уже багато століть задають тенденції в усьому світі. Справжні англійці вважають за краще бути консервативними у всьому. Інтер'єр їхніх будинків навряд чи можна назвати старомодним, він швидше за вишуканий і витончений. Пристрасть англійців до традиційного оформлення житлових приміщень заразила всю Європу. У цій статті мова піде про кухню в англійському стилі та її характерні риси.

У цій статті мова піде про кухню в англійському стилі та її характерні риси

Кухня в англійському стилі: стриманість і консерватизм

Як ви собі уявляєте типову англійську кухню? Напевно, на думку відразу приходить безліч дерев'яних шафок, масивний обідній стіл і вишукана люстра. Англійський стиль не сприймає надто яскравих елементів декору. Тут ви не зустрінете химерних картин і легкої, майже невагомою меблів. Англійська кухня - місце, де збирається вся родина. Тут хочеться перебувати: готувати, обідати, або просто пити чай, розмовляючи з друзями. Що ж повинно бути в цій кухні? Давайте дізнаємося.

  • натуральні матеріали

У класичній англійській кухні немає місця пластику і іншим штучних матеріалів. Тут все тільки натуральне, з дерева дорогих порід. Меблі - масивна і надійна. Столи і стільці можуть служити десятиліттями, причому їх зовнішній вигляд не стане гірше. Що стосується обробки, тут все теж цілком традиційно. У загальну картинку ідеально впишуться стільці, оббиті шкірою. Є в них щось аристократично! Стільниця, як і всі на англійській кухні, виготовлена з натурального матеріалу, в даному випадку - каменю або дерева. Всі меблі купується «на століття». Тому відмовтеся від ідеї придбати стільці «під дерево» або стільницю, «схожу на мармурову». Англійська кухня визнає тільки натурпродукт! У класичній англійській кухні немає місця пластику і іншим штучних матеріалів

Ось вже де простір не економлять, так це на кухні в англійському стилі. Тут можна зустріти величезну плиту, глибоку керамічну мийку і просто гігантську витяжку. Останнє - родзинка традиційного інтер'єру. Плита - окрема тема. Навіть якщо ви не відносите себе до любителів готування, встановити парочку духових шаф все-таки доведеться. У маленькій кухні плита розміру XXL легко може зайняти третину загальної площі. Тому англійський стиль більше підійде для просторих кухонь. Тісноти він не терпить. В ідеалі місця повинно бути достатньо для всього цього гігантського обладнання. Ось вже де простір не економлять, так це на кухні в англійському стилі

  • Велика кількість шафок і полиць

У доброї господині все повинно бути під рукою. Тому на кухні встановлено великий буфет з безліччю висувних ящиків і шафками різних розмірів. Нерідко в таких інтер'єрах можна зустріти відкриті полички і підставки для кухонного начиння. Природно, всі перераховані вище предмети виготовлені з дерева. Здається, англійської кухні не може бути занадто багато поличок і шафок. Місця безумовно вистачить всьому! У доброї господині все повинно бути під рукою

  • вишуканий декор

На численних полицях зберігаються зовсім непотрібні, але красиві дрібниці. Тут можна розмістити сувеніри, які довго припадали пилом в шафі: старовинні страви, керамічні соусники, набір чайників, вази і маленькі декоративні дощечки. Список можна продовжувати до нескінченності. Одна з відмінних рис декору кухні в англійському стилі - різьблення. Тут вона всюди - на карнизах, дверцятах шафок, багетах, ніжках столу. Традиційною керамічною плиткою або каменем викладається лише маленьку ділянку біля мийки. Для оформлення стін використовуються панелі або шпалери в смужку або з квітковим візерунком. Тут обидва варіанти будуть виглядати гармонійно.

  • нейтральні відтінки

Кухня в англійському стилі традиційно бежева або світло-коричнева. Темні тони в цьому інтер'єрі не вітаються, як і занадто яскраві відтінки. Класика тут плавно перетікає в ретро , Тому яскраві акценти, на кшталт химерних настінних годинників, будуть явно зайвими. Все що є на кухні, від чайника до горщиків з квітами, має бути витримано в одній колірній гамі. Нічого яскравого і ультрасучасного. Тільки спокійні, світлі тони. Кухня в англійському стилі традиційно бежева або світло-коричнева

  • Ретро - техніка

У сучасній кухні, нехай навіть в класичному стилі, без побутової техніки не обійтися. Однак оформляючи кухню в англійському стилі, її надійно ховають. Посудомийна машинка, наприклад, буде прекрасно почувати себе за фасадами, а міксер або блендер - в одному з численних шаф. Але як бути з електричним чайником? Для того, щоб він не псував загальну картину, краще придбати стилізований під ретро-стиль прилад. Навіть цей банальний предмет можна зробити вишуканим! У сучасній кухні, нехай навіть в класичному стилі, без побутової техніки не обійтися

  • традиційне висвітлення

Забудьте про вбудованих освітлювальних приладах. Англійська кухня не сприймає виключно класичні світильники. Прекрасним доповненням до інтер'єру послужать люстра і кілька настінних світильників. В ідеалі світло повинне бути приглушеним і м'яким. Занадто яскраве освітлення зруйнує всю унікальність англійського стилю.

  • Схожість з оформленням вітальні

Традиційна кухня має багато спільних з вітальні рис. Наприклад, тут гармонійно виглядають килим і низька люстра. Англійський стиль ідеально підійде для кухонь, об'єднаних з «головною кімнатою». Плавно перетікає з однієї зони в іншу стиль створить унікальну атмосферу у всьому будинку. Традиційна кухня має багато спільних з вітальні рис

Чому англійський стиль?

Якщо Ви все ще сумніваєтеся з приводу оформлення своєї кухні, сміливо віддавайте перевагу вишуканому англійському стилю. І ось чому.

  • Кухня схожа на кухню. Тут не зустрінеш «лялькових» шафок. Тут хочеться готувати сніданки і проводити час всією сім'єю.
  • Класика завжди актуальна. «Традиційне» в сьогоднішньому розуміння оформлення кухні виглядало чудово 200 років тому. Є всі підстави вважати, що це тенденція збережеться ще як мінімум на кілька століть.
  • Надійно і зручно. Перебуваючи в оточенні меблів з якісного, натурального матеріалу, волею-неволею починаєш відчувати себе спокійно і мирно. А хіба не цього все ми хочемо для свого будинку?

А хіба не цього все ми хочемо для свого будинку

Що ж повинно бути в цій кухні?
Але як бути з електричним чайником?
Чому англійський стиль?
А хіба не цього все ми хочемо для свого будинку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online