Льодове містечко - 2014 в Єкатеринбурзі: найвища ялинка в Росії, каток і місця для обігріву відвідувачів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

14 листопада 2013 18:34 14 листопада 2013 18:34   Заступник глави Адміністрації міста Єкатеринбурга з питань соціальної політики Михайло Матвєєв провів засідання оргкомітету зі зведення льодового містечка

Заступник глави Адміністрації міста Єкатеринбурга з питань соціальної політики Михайло Матвєєв провів засідання оргкомітету зі зведення льодового містечка.

На нараді були презентовані всі об'єкти, які розмістяться на площі 1905 року. Детальніше про них розповів виконавчий директор міських святкових заходів Ілля Марков.

Всі об'єкти будуть нести в собі головну тематику містечка - XXII зимові Олімпійські ігри в Сочі. Наприклад, найбільша гірка буде називатися «Фішт», як і олімпійський стадіон в Сочі, де пройдуть церемонії відкриття і закриття Ігор. Скотитися можна буде і на гірках середньої висоти «Сноуборд» і «Фрістайл».

Частина площі займають каток «Айсберг», який будуть оточувати «світлові» сочинські пальми і гірська гряда, виконана зі снігу. В цьому році за дорученням влади Єкатеринбурга було розглянуто можливість появи місць для обігріву городян. У підсумку прямо у катка розмістяться місця для переодягання (оренда ковзанів) і обігріву гостей міста. З'явиться і «сніжне» кафе «Червона Поляна», обладнане крижаної меблями.

В рамках безпеки юних відвідувачів містечка дитячі гірки для малюків - «Хохлома» і «Гжель» - будуть розташовані окремо від інших всередині окремої і обгородженій території. До дитячого комплексу городян призведе галерея з чотирьох арок з олімпійськими кільцями.

На великому екрані традиційно буде вестися трансляція новорічного поздоровлення Президента Росії, а також концертна програма.

Не обійдеться і без традиційного фестивалю льодових скульптур. У цьому році твори майстрів розмістяться навколо центральної ялинки міста, яка, до слова, найвища в Росії. У цьому році вона заграє соковитими кольорами клаптикової ковдри, який символізує різноманіття культурних традицій російських народів. Фрагменти хохломського розпису, вологодського мережива, яскраво синя гжель і інших народних промислів-клаптиків, будуть ефектно виглядати на головної ялинки Єкатеринбурга і створювати яскравий образ зимової Олімпіади в Сочі. Забезпечать це ударостійкі і морозостійкі лампи з силіконовим покриттям.

В цьому році в місті не буде атракціонів і торгових точок. На вимогу ФАС для цього необхідно провести ряд процедур, після чого, швидше за все, ціни на послуги, що надаються збільшаться в кілька разів.

«Якщо в минулому році квитки на атракціони варіювалися від 30 рублів до 100, - пояснив Михайло Матвєєв, - то в цьому році, якщо проводити всі конкурси, вартість буде і 150, і 250 рублів. В результаті винними опинимося ми - міська влада. Було вирішено не розміщувати атракціони на площі в цьому році, зате повернути великий каток ».

В ході засідання оргкомітету, в якому взяли участь представники профільних управлінь та відомств міста і районів, а також співробітники МНС і поліції, були обговорені питання безпеки, електропостачання, найближчих місць паркування і багато інших тем, що стосуються реалізації такого масштабного проекту.

Оргкомітет схвалив проект і рекомендував його до роботи. Перший і підготовчий етап стартує вже 18 листопада. Для цього напередодні ввечері парковка на площі 1905 року буде закрито, почнеться зведення паркану і завезення необхідного обладнання.

«До нашої наступної зустрічі в перших числах грудня, підготуйте графік робіт, - дав доручення Управлінню культури Михайло Матвєєв. - Ми на той час буде розуміти ситуацію з прогнозом на грудень, ситуацію з льодом. Також необхідно буде приділити пріоритетну увагу якості гірок, зокрема їх з'єднання з землею. У зв'язку з цим необхідно забезпечити постійну і оперативну роботу ремонтних бригад. Наші зустрічі тепер буду регулярними, сьогодні ми даємо своєрідний старт початку зведення льодового містечка і можна розраховувати, що він буде кращим в Росії ».



Ключові слова: илья марков , льодове містечко , михайло Матвєєв

Прес портрети: Михайло Матвєєв

Матеріали по темі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online