'' Журналісти - не вороги '': Медіа США стали одним фронтом проти Трампа

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Одне з найстаріших американських видань "The Boston Globe" ініціювало кампанію в медіа у відповідь на нападки на пресу з боку президента США Дональда Трампа.
За вільну пресу об'єдналися вже більше 350 медіа з різних штатів, йдеться на сторінці редакційного матеріалу видання під заголовком " Журналісти - не вороги ".

16 серпня сотні американських медіа публікують редакційні колонки у відповідь на вороже ставлення президента до ЗМІ і звинувачення у брехні.

16 серпня сотні американських медіа публікують редакційні колонки у відповідь на вороже ставлення президента до ЗМІ і звинувачення у брехні

"Журналісти - не вороги": Нападки Трампа об'єднали американські медіа

bostonglobe.com

"The Boston Globe" зазначає: "Центральної опорою політики президента Трампа є постійні нападки на вільну пресу. Журналісти класифікуються не як співвітчизники, а як" ворог народу ". Ці безжальні атаки на вільну пресу мають небезпечні наслідки".
"Ми попросили редакційні колегії по всій країні - ліберальні і консервативні, великі і малі - приєднатися до нас сьогодні, щоб озвучити цю фундаментальну загрозу власними словами", - йдеться в редакційному матеріалі.

За словами редколегії, Трамп "створив мантру" про те, що представники засобів масової інформації, які не підтримують політику чинної адміністрації США, є "ворогом народу".
"Це одна з багатьох неправд, яку цей президент кинув подібно до того, як древній шарлатан кидав" чарівну "пил або воду в натовп, сповнену надії", - йдеться в матеріалі.

"The Boston Globe" нагадує слова Джона Адамса: "Свобода преси має важливе значення для безпеки волі".
"Більше двох століть цей основоположний американський принцип захищав журналістів будинку і слугувала зразком для вільних країн за кордоном. Сьогодні це під серйозною загрозою. І це посилає тривожний сигнал деспотам від Анкари до Москви, від Пекіна до Багдада, що журналістів можна розглядати як внутрішнього ворога" , - заявляє видання.

газета " The New York Times ", Яка приєдналася до акції, зазначає, що в 2018 році деякі з найжахливіших нападів на пресу здійснювали держслужбовці, а вільна преса потребує підтримки.
Критикувати ЗМІ за помилки - правильно, адже журналісти теж люди, але називати "фейковий новинами" то, що тобі не подобається, а журналістів зараховувати до "ворогів народу" - небезпечно для демократії, заявила редколегія NYT.

"The New York Times" також закликала громадян оплачувати підписку на місцеві видання і хвалити їх або конструктивно критикувати, щоб підтримати вільні медіа.

Чинний президент США Дональд Трамп регулярно критикує ЗМІ і звинувачує журналістів у поширенні "фейковий новин", називає їх "ворогами народу".

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online