Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну: варіанти

  1. Допускається розширення санвузла за рахунок суміжних нежитлових приміщень, таких як коридор і комора
  2. Варіант перепланування в однокімнатній квартирі 32 квадрата в панельному будинку II-49
  3. Варіант перепланування в однокімнатній квартирі площею 38 квадратів в П-44
  4. Варіант перепланування в однокімнатній квартирі в панельному будинку серії І-79-99
  5. Варіант перепланування в однокімнатній хрущовці для всіх серій проекту
  6. Як оптимізувати простір в однокімнатній квартирі
  7. Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну
  8. Варіанти перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну
  9. Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну з переміщенням кухні.
  10. Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну з поділом кімнати на дві кімнати
  11. Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну зі зміною мокрих зон
  12. Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну з перебудовою балкона
  13. Особливості перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну
  14. Як узаконити вже зроблену перепланування квартири
  15. Як узаконити перепланування квартири самостійно
  16. Скільки коштує перепланування квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тут також необхідна консультація фахівця, який зможе підказати найбільш підходящий варіант перепланування. Оскільки встановити додаткову батарею на балкон не можна, потрібно продумати, як зробити так, щоб лоджія не стала додатковим джерелом холоду. Житловий Кодекс дозволяє будівництво додаткових стінових перегородок

Основний упор в поєднанні балкона і кімнати потрібно робити на утеплення зовнішньої стіни. Якщо всі матеріали будуть правильно підібраними і якісними, то невеликого електричного приладу обігріву буде цілком достатньо, щоб підтримувати необхідну температуру в приміщеннях.

Допускається розширення санвузла за рахунок суміжних нежитлових приміщень, таких як коридор і комора

Стіну між ними можна знести і збільшити, таким чином, розмір ванної кімнати. При отриманні відповідного дозволу можна зробити і монтаж джакузі в квартирі. Хоча така ванна має досить велику вагу, при належному облаштуванні перекриття її установка не створюватиме істотне навантаження будівлі.

За участю відповідних служб допускаються зміни в роботі систем газо- і водопостачання. Спеціальна ліцензія дозволяє робітникам зробити розрахунки і роботи з цими комунікаціями.

Можна збільшувати площу кімнати, використовуючи нежитлове простір. Тут допустимі практично будь-які варіанти за винятком тих, коли мова йде про суміщення кімнати з кухнею, в якій є газова плита.

Сьогодні рідкісний ремонт обходиться без перепланування. Вже нікого не здивувати різноманітністю планувальних рішень в просторих приміщеннях, де кожен для себе вирішує, де у нього буде спальня, а де вітальня. Але що ж робити тим, кому житло дісталося в типовому панельному будинку, та ще й однокімнатне?

Професійні дизайнери запропонували кілька варіантів облаштування однушки в різних типах будинках - панельних, цегляних, блокових - і для різних типів мешканців. Не забувайте: дані перепланування вимагають індивідуального розгляду і узгодження. Варіантів перепланування однокімнатної квартири досить багато, і всі вони спрямовані на візуальне і фактичне розширення простору.

Залежно від мети, якої ви домагаєтеся, діяти можна в двох напрямках: перепланування студії в однокімнатну квартиру; перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну.

Варіант перепланування в однокімнатній квартирі 32 квадрата в панельному будинку II-49

Серія панельних будинків II-49 (також поширене позначення П-49) була спроектована в середині 60-х для заміни хрущовок К-7 і будувалася до середини 80-х років. Зовнішні стіни будівлі виконані з керамзитобетонних панелей марки М75 товщиною 300 міліметрів, внутрішні стіни - з великих залізобетонних панелей товщиною 140 міліметрів з бетону, перегородки - гіпсобетонні панелі товщиною 80 міліметрів.

Будинки цієї серії крім поздовжніх несучих стін (дві фасадні і одна внутрішня) мають ще й поперечні несучі стени.В випадку з однокімнатною квартирою, несучої є стіна між кімнатою і кухнею.

Така особливість цих будинків не дає широких можливостей перепланувань. Максимум що можна зробити - це збільшити площу санвузла за рахунок коридору і зробити отвір шириною 900 міліметрів в несучій стіні, а також зводити додаткові перегородки.

Варіант перепланування в однокімнатній квартирі площею 38 квадратів в П-44

Перші будинки типової серії П-44 почали будувати в 70-і роки XX століття. Архітектурними елементами і надмірностями від своїх попередників вони не відрізнялися, але планування квартир і нові технології в будинках цієї серії на момент будівництва стали просто революційними.

З деяких плюсів можна відзначити зручні планування, просторі кухні, передпокої, ванні кімнати. А з мінусів - той факт, що тут все міжквартирні та міжкімнатні стіни - несучі.

Проте дизайнер Ірина Фефелова грамотно продумала три варіанти перепланування квартири площею 38 квадратних метрів. Один з них досить ризиковий, зате дозволив перетворити однушку в повноцінну двушку.

Варіант перепланування в однокімнатній квартирі в панельному будинку серії І-79-99

Серія І-79-99 розроблена на базі серії шірококорпусних будинків, яка здійснила кілька років тому справжній переворот в панельному житловому будівництві. Квартири відрізняються зручними плануваннями, в кожній передбачений еркер.

Можливе використання зони вітальні як дитячої. У санвузлі ванна заміщена на душову кабіну, додано біде. Розширено вхід в кімнату. Сама кімната умовно розділена (високою тумбою з ТВ) на дві зони: зона спальні біля вікна і зона вітальні. У передпокої зведена перегородка для відділення гардеробної.

Загальна площа однокімнатної квартири становить трохи більше 43 квадратних метрів. Площа кімнати - 17,94 квадратного метра, площа кухні - 10,22 квадратного метра. . Дизайнер Максим Панін розглянув три варіанти перепланування приміщення - два з них будуть ідеальні для холостяка, а один - для молодої пари.

Незважаючи на те, що більшість п'ятиповерхівок будівлі кінця 1950-х років знесені або готуються до знесення, кілька серій всім відомих (але не занадто гаряче улюблених) хрущовок поки ставляться до «не зносяться серій». Це, наприклад, панельна серія 1-515, блокова 1-510 та цегляні 1-511, 1-447.

Тому переробка хрущовки і раніше залишається однією з найбільш обговорюваних тем на дизайнерських форумах. Цього разу ми розглянемо відразу кілька квартир в таких будинках. Найчастіше це п'ятиповерхові будинки (зустрічаються три-чотириповерхові варіанти) без ліфтів і з житловим першим поверхом. Товщина зовнішніх стін, в залежності від серії, 30-40 см, внутрішніх несучих - 20-30 см, перегородок - 8 см.

Найголовніша об'єднує особливість таких квартир - дуже низькі стелі (близько 250 см, однак в ранніх варіантах висота доходить до 270 см) і маленькі площі як житлової, так і нежитлової зон квартири. Тому, якщо є можливість, простір в цій квартирі доцільніше збільшувати, розширювати і об'єднувати, а не дробити.

Однокімнатні квартири не зносяться серій схожі по плануванню, незначно розрізняються за площею, а так само мають різне розташування вікон і балконів: в кутових квартирах може бути два вікна, в НЕ кутових - одне. У кожній квартирі є балкон. Великою перевагою є те, що всі перегородки всередині квартири не є несучими, а значить, від них легко можна позбавлятися.

Деякі з варіантів підходять для всіх перерахованих серій, деякі - тільки для однієї, проте всі вони можуть виявитися корисними джерелами ідей. Тим більше, що в більшості випадків ще до початку ремонту перепланування хрущовки 1-кімнатної повинна бути узгоджена і узаконена. Варіантів перепланування однокімнатної квартири досить багато, і всі вони спрямовані на візуальне і фактичне розширення простору.

Варіант перепланування в однокімнатній хрущовці для всіх серій проекту

Один з найбільш очевидних і безпрограшних варіантів перепланування однокімнатної невеликої хрущовки - перетворення її в студію.

Один з найбільш очевидних і безпрограшних варіантів перепланування однокімнатної невеликої хрущовки - перетворення її в студію

Один з найбільш очевидних і безпрограшних варіантів перепланування однокімнатної невеликої хрущовки - перетворення її в студію

В даному випадку передпокій залишається ізольованим приміщенням, за дверима якого знаходиться одне загальне простір, складене спальнею, вітальнею і кухнею. Так само в кутку за перегородкою знаходиться гардеробна, а інший простір звільняється від зайвих шаф.

Телевізор, що розділяє спальну і вітальню зону, можна повернути в будь-яку сторону, невеликий обідній стіл - при необхідності розкласти. У санвузлі поміщається ванна, пральна машина, умивальник і унітаз. Навіть в маленькій квартирі можна приділити особливу увагу передпокої і зробити її самостійним цікавим приміщенням.

Для відділення спальні або гардероба не обов'язково зводити стіну з дверним прорізом - досить просто відгородити приміщення, залишивши з одного або з двох сторін проходи шириною 65-90 см. У випадку з невеликою студією варто звернути увагу на скандинавський стиль інтер'єру. Тут важливі легкість і відмова від зайвих деталей, які допоможуть візуально розширити простір квартири.

Подробиці перепланування:

  • приміщення: ізольована передпокій, загальний санвузол, гардеробна за перегородкою, суміщені кухня і житлова кімната;
  • підходить для одного мешканця, для пари, для гостинних господарів і любителів порядку;
  • для узгодження планування потрібно замінити газову плиту на електричну;
  • плюси планування: окрема гардеробна, вільний житловий простір;
  • мінуси планування: відсутність ізольованих житлових кімнат.

Як оптимізувати простір в однокімнатній квартирі

Спробувати ухитритися з 30 квадратів і менше перепланувати однокімнатну квартиру в двушку - це складна головоломка і навряд чи результат сильно вас порадує. Найкращим варіантом для реалізації вільного простору є студія. Суміщений санвузол залишаємо вільним, а все перегородки благополучно демонтуємо (пам'ятаємо про несучі стіни).

Використовуючи гіпсокартонні конструкції можна зробити невеликі острівці, ніші або кути, як на всю висоту, так і на 1-1,5 м. Для розмежування зон і маскування великогабаритних предметів (пральна машинка, шафа і т.д.).

Кухню можна збільшити за рахунок лоджії або балкона, а отримане простір віддати під обідню зону або розмістити в ньому вбудований гарнітур, пральну машинку (до речі, її можна перенести в санвузол під умивальник) або холодильник.

Якщо балкон розташовується в кімнаті, в ньому може розміститися напівзакрита робоча зона. В обох випадках суміщений балкон потребує додаткової гідро- і теплоізоляції (утеплюється мінеральною ватою або листами пінопласту, можна зовні). Спальне місце, яке потребує відокремленого умиротворення можна захистити шторою або втопити в штучної ніші з гіпсокартону і виділити іншим покриттям підлоги і фактурною обробкою.

У проблемі з зберіганням книг і потрібних підручних предметів виручать навісні полки над узголів'ям ліжка. Для штучного створення простору фахівці рекомендують використовувати світлі відтінки в оздоблювальних матеріалах і дзеркальні вставки в меблях і декорі.

Важливий світло, особливо природний, тому не обтяжуйте вікна щільним текстилем або жалюзі. Візуально дихати в квартирі буде простіше при витриманому мінімалізмі речей і їх здатності до трансформації (складна або висувна ліжко, консольний стіл і т.д.).

Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну

Наше житло - це місце, в якому можна сховатися від метушливого і галасливого міського життя, де можна відпочити і побути самим собою. Але якщо сім'я з дитиною проживає в однокімнатній квартирі, то про відпочинок і комфорт можна забути. Якщо немає можливості придбати більш велику житлоплощу, то єдиним виходом з даної ситуації є перепланування квартири з однокімнатної в двокімнатну.

Якщо немає можливості придбати більш велику житлоплощу, то єдиним виходом з даної ситуації є перепланування квартири з однокімнатної в двокімнатну

Якщо немає можливості придбати більш велику житлоплощу, то єдиним виходом з даної ситуації є перепланування квартири з однокімнатної в двокімнатну

Дуже важливо, щоб створений проект одночасно влаштовував господарів і не суперечив будівельним нормам і правилам. Тому втілювати свій проект в реальність можна тільки після отримання консультації фахівців про правомірність здійснення тих чи інших дій. Найкращим варіантом було б скористатися вже існуючими проектами, які дозволяють зробити перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну без особливих проблем.

Щоб уберегти себе від великої кількості неприємностей при переплануванні квартири необхідно чітко дотримуватися певних правил з перепланування однокімнатної квартири. Потрібно зібрати якомога більше інформації про технічний стан будівлі (місце квартири в будинку). Так як Ваша квартира є частиною великого будинку, то її перепланування не повинна порушувати міцність і цілісність всієї конструкції будівлі.

Не забудьте ознайомитися з нормами, правилами і порядком узаконення перепланування квартири. Виробляти цю роботу можна тільки після отримання дозволу відповідних органів, в іншому випадку всі Ваші плани зваляться, а Ви в кращому випадку відбудетеся штрафом.

Довіряти перепланування Вашої квартири слід тільки професіоналам, які мають ліцензію на необхідний вид діяльності. Деякі роботи можна зробити самостійно, але для цього потрібно мати вільний час і бажання. Також можна звернутися до однієї з багатьох спеціалізованих фірм з перепланування. Звичайно, на це знадобляться деякі кошти, однак Ви збережете Ваш час і нерви.

Щоб прояснити свої вимоги і окреслити бачення свого нового житла багато власників однокімнатних квартир вдаються до послуг дизайнера. Вони запропонують Вам безліч варіантів перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну з урахуванням естетичної і раціональної складових.

Варіанти перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну

Переробка однушки в двушку - один із способів поліпшити свої житлові умови. Більшість 1-кімнатних квартир мають невелику площу, так що в них далеко не завжди вдається здійснити таке перепланування, однак деякі варіанти перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну все-таки існують.

Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну з переміщенням кухні.

Найпростіший спосіб збільшити кількість житлових приміщень-це перенести кухню, а на її місці влаштувати, наприклад, спальню. Дуже детально всі нюанси по переміщенню кухні і вимоги ми розглянули в окремій статті. З неї Ви дізнаєтесь яким чином можна законно виконати таке перенесення кухні і збільшити кількість житлових кімнат. Тут наведемо лише відмінні риси такого перебудови, які характерні саме для 1-кімнатних квартир.

Як Ви дізнаєтеся з рекомендованої статті, по-перше, переміщати кухонне обладнання дозволяється тільки на площі нежитлових приміщень, а, по-друге, площа нової кухні-ніші на нежитловий території не повинна бути менше п'яти квадратних метрів. Тут і полягає головна заковика для здійснення такого перепланування в 1-кімнатній квартирі. Добре, якщо в ній передбачена комора (найчастіше в сучасних новобудовах), яка ідеально підходить для переміщення в неї кухні, але в більшості однокімнатних квартир єдиним нежитловим приміщенням є коридор.

Найпростіший спосіб збільшити кількість житлових приміщень-це перенести кухню, а на її місці влаштувати, наприклад, спальню

І якщо його площа менше 5 кв.м., що буває досить часто, то перемістити кухню не вийде. Деякі Житлові інспекції Москви узгоджують кухні-ніші і меншої площі (2,6 кв.м. або навіть 1,6 кв.м.), але це залежить від позиції з даного питання її начальника. Крім описаного вище обмеження існує і ще один: згідно з пунктом 3.9 СанПіН 2.1.2.2645-10 не можна робити вихід із санвузла безпосередньо в кухню. В однокімнатних квартирах це стає істотним ограніченіем.Следует також відзначити, що звільнилася від кухні кімнату офіційно не можна робити житлової, так як розміщення житлових приміщень під кухнею сусідів зверху заборонено. Для узгодження нову кімнату називають кабінетом, тобто нежитловим приміщенням, і юридично за всіма документом дане приміщення буде проходити, як нежитлове.

За фактом же там можна зробити житлову кімнату, в тому числі спальню, так як меблі ніяк не відбивається на відповідних планах БТІ квартири. Офіційно назвати колишнє приміщення кухні житловим можливо лише для тих квартир, що розташовані на останньому поверсі будівлі, тобто над кімнатою, таким чином, не опиниться кухні сусідів.

Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну з поділом кімнати на дві кімнати

У плануваннях деяких однокімнатних квартир присутній кімната з двома вікнами. Якщо дозволяє площа, то більшу кімнату поділяють на два окремих житлових приміщення з власним вікном в кожному.

Можна розділити велику кімнату на два окремих приміщення навіть, якщо в ній присутній тільки одне вікно.

Тільки в цьому випадку, одне з таких приміщень виявиться без вікна і назвати його житловим офіційно не вийде через відсутність природного освітлення. За документами його доведеться проводити підсобним приміщенням, але за фактом там цілком можна влаштувати спальню.

Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну зі зміною мокрих зон

Всі можливі нюанси по розширенню і переносу мокрих зон ми розглянули в даній статті. Якщо Ви плануєте якось змінювати габарити мокрих зон в своїй квартирі, то Вам буде дуже корисно її прочитати. По-перше, санвузли, як і кухні, заборонено збільшувати або переносити на житлові площі.

Це дозволяється здійснювати тільки за рахунок нежитлових приміщень. Також, в першому пункті даної статті ми вже говорили про те, що заборонено робити вихід з туалету в кухню. Заборонено його здійснювати і в житлові кімнати. При розробці нового планування треба неодмінно це пам'ятати і передбачити під вихід з туалету спеціальний коридор.

Часто при ремонті квартири господарі замислюються про ліквідацію віконно-дверного заповнення між балконом і внутрішнім приміщенням, тобто про їх об'єднання

Перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну з перебудовою балкона

Часто при ремонті квартири господарі замислюються про ліквідацію віконно-дверного заповнення між балконом і внутрішнім приміщенням, тобто про їх об'єднання. Дане питання ми також дуже докладно розглядали тут. Для такого перебудови існує маса законодавчих вимог, з якими ми обов'язково радимо ознайомитися, перейшовши за наведеною вище посиланням, якщо Ви плануєте приєднати балкон.

Тут же відзначимо лише головний заборона: поєднувати холодні балкони з будь-якими внутрішніми опалювальними кімнатами заборонено. Їх обов'язково потрібно розділяти дверима або віконно-дверних заповненням. Щоб уникнути інших порушень при здійсненні ремонту однокімнатної квартири радимо Вам почитати ще й статтю про те, що можна, а що не можна робити при переплануванні квартири.

У класифікації за площами найбільш часто зустрічається перепланування однокімнатної квартири 40 кв.м., 55 кв.м. для новобудов і сучасних будинків, і перепланування однокімнатної квартири 30 кв.м., 33кв.м. для старих будинків: хрущовок і сталінок. У сучасних будинках дуже популярні квартири-студії.

Однак зробити квартиру-студію з однокімнатної квартири в старому будинку навряд чи вдасться. Більшість таких будинків мають газифіковані кухні, а вони повинні бути ізольовані від інших житлових приміщень згідно з пунктами 10.16 та 10.17 Дод. №1 до Постанови Уряду Москви № 508.

Особливості перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну

Грамотна перепланування однокімнатної квартири в двокімнатну - дуже популярний в наш час питання. Особливо в період кризи, коли площі коштують дорого, і використовувати кожен квадратний метр потрібно по максимуму.

Універсальної відповіді тут не існує. Різні приміщення, різну кількість вікон, різні площі. Є однокімнатні квартири площею 200 кв. м, а є малогабаритні 34-метрові квартирки.

І, природно, розподіл на зони і кімнати буде різним в цих випадках. Розглянемо основні прийоми, за допомогою яких можна організувати простір однокімнатної квартири і зробити так, щоб перепланування в двокімнатну була вдалою.

Найголовніше, чого вимагає перепланування однокімнатної квартири, - це зонувати простір за функціями. Потрібно уявити які дії, процеси будуть проходити в квартирі і скільки приблизно площі для цього буде потрібно. Весь цей список дій можна розподілити вже по зонам. Наприклад, зона приготування їжі, прийому їжі, сну, зона перегляду ТБ, зона читання і т.д.

Необхідно проаналізувати, скільки вікон у квартирі, на яку сторону світла вони виходять, де проходять стояки водопостачання, каналізації та вентиляції. Обов'язково потрібно пам'ятати про правила і закони СНиП при плануванні квартири. Прочитати їх можна в інтернеті і на дизайнерських порталах. Там детально написано, що робити можна з плануванням, а чого не можна.

Тут ми з'єднуємо перші два пункти - накладаємо на план квартири функціональні зони. Необхідно проаналізувати, де будуть розташовані громадські зони і де - особисті. Особисті зони - це, наприклад, спальня, кабінет, дитяча. Їх найкраще розташовувати подалі від входу. Адже кожній людині необхідно персональний простір.

Перепланування квартири в двокімнатну буде більш вдалою, якщо об'єднати простір, ніж розділяти його на маленькі відсіки - так ваша квартира буде візуально більше

Загальні зони, такі як вітальню-кухню і їдальню, найкраще розташовувати ближче до входу, щоб гість в квартирі не проходив через особисті зони, потрапляючи в громадські. Використовуючи всі три попередні пункти, ми вже маємо в своєму розпорядженні меблі і перегородки. Головне, мабуть, про що тут варто пам'ятати - це про те, що необов'язково ділити перегородками приміщення взагалі.

Наприклад, поєднуючи вітальню з їдальнею, ми отримуємо два центри. У вітальні, наприклад, це телевізор, куди направлена ​​вся диванна група або журнальний столик. А в їдальні центром буде стіл, куди спрямовані всі предмети цієї зони (зокрема, стільці).

У маленьких просторах перепланування повинна вести до об'єднання, а не поділу. Намагайтеся візуально об'єднати зони в єдиний простір, що не ділячи приміщення на маленькі «кімнати» перегородками. Пам'ятайте про скляні конструкції, які при необхідності ізоляції можна закрити шторою.

Пам'ятайте, що наше життя, значна частина якої проходить в тісних машинах і вагонах метро, ​​буде куди щасливішим і спокійніше в просторих приміщеннях. Чи не захаращувати простір зайвими предметами, намагайтеся оптимізувати кількість меблів і звести до мінімуму. Чи не вишиковуйте велика кількість перегородок. Перепланування квартири в двокімнатну буде більш вдалою, якщо об'єднати простір, ніж розділяти його на маленькі відсіки - так ваша квартира буде візуально більше.

Як узаконити вже зроблену перепланування квартири

Якщо ви не хочете нести відповідальність - незаконне перепланування квартири не для вас. Однак припустимо, що зміни були зроблені раніше, без вашої участі. Як оформити перепланування квартири самостійно? Розглянемо порядок дій в цьому випадку. Щоб докладніше дізнатися про порядок погодження перепланування квартири необхідно звернутися в Бюро технічної інвентаризації. Фахівці підкажуть, що потрібно, щоб правильно узаконити перепланування квартири, вартість процедури і які документи необхідно підготувати.

Вам знадобиться надати свідоцтво про власність і технічний паспорт на квартиру, на підставі яких буде складено заяву на отримання нового техпаспорта. Незареєстрована перепланування квартири може спричинити за собою безліч різноманітних наслідків. У тому числі це стосується і переходу житла від одного власника до іншого. І мова йде не тільки про угоду купівлі-продажу, але і про обмін, прийняття в дар і успадкування.

Тобто в разі необхідності здійснення будь-якої операції з нерухомістю, реальна планування квартири повинна збігатися з тією, яка вказана в документах. В іншому випадку має бути тривале розгляд та переоформлення.

Ще один випадок, що перешкоджає повноцінному використанню своїх прав як власника квартири - зміна кордонів житлоплощі. Це може бути зроблено шляхом часткового приєднання сходової клітки. Згідно із законодавством, будь-яка зміна встановлених меж тягне за собою визнання існуючих документів недійсними.

Так що цілком ймовірно, що вам доведеться доводити своє право власності в суді, якщо розширення житлоплощі проводилося без дозволу відповідних організацій. Згідно із законодавством РФ, а саме 4 частини 29 статті Житлового Кодексу, вже проведене перепланування може бути зареєстрована тільки через суд.

Для цього необхідно надати наступні документи:

  • документи, що підтверджують ваше право власності;
  • технічний паспорт на квартиру (як новий, так і старий варіант);
  • довідку з санепідемстанції;
  • висновок про стан опорних конструкцій (його можна отримати в проектувальної організації, що має ліцензію);
  • Заява;
  • висновок Держпожежнагляду про відповідність перепланування всім протипожежним нормам.

Як узаконити перепланування квартири самостійно

Для того щоб своїми силами отримати дозвіл на перепланування житла, необхідно пройти кілька обов'язкових етапів:

  • отримати дозволи в житловій інспекції на проведення робіт;
  • скласти новий план квартири;
  • провести всі ремонтні роботи, пов'язані з переплануванням;
  • запросити і прийняти комісію, що складається з працівників житлової інспекції для перевірки і реєстрації проведених змін.

БТІ надають цілий ряд платних послуг, обійтися без яких ніяк не вдасться. Вартість оформлення документів перепланування квартири цілком прийнятна - близько 5 тис. Рублів

Скільки коштує перепланування квартири

Перш ніж починати зміни своєї житлоплощі необхідно з'ясувати, скільки коштує перепланування в квартирі. БТІ надають цілий ряд платних послуг, обійтися без яких ніяк не вдасться. Вартість оформлення документів перепланування квартири цілком прийнятна - близько 5 тис. Рублів. Повна вартість проекту перепланування квартири може скласти від 20 до 100 тис. Рублів.

Нижче наведено список витрат для самостійного узгодження перепланування квартири:

  • оплата нового технічного паспорта (вартість узгодження перепланування квартири багато в чому залежить від регіону вашого проживання і площі квартири);
  • мито державі за отримання нового кадастрового паспорта;
  • витрати, пов'язані з проведення судових процесів (якщо оформляється вже здійснена перепланування): мито суду і при необхідності - оплата послуг юриста;
  • складання та затвердження нового проекту квартири, який видає ліцензована організація.

Не варто затягувати і краще відразу замовити проект перепланування квартири. У кращому випадку ви просто не зможете її продати при необхідності, а в гіршому вам загрожує оплата дуже великого штрафу.

джерела:

  • http://remoo.ru/remont/samostoyatelnyj-remont-ili-vozvedenie-postrojki-konkurs
  • http://resog.ru/pereplanirovka-odnokomnatnoj-kvartiry-v-dvuhkomnatnuyu/
  • http://estroyka.com/story/pereplanirovka-kvartiry
  • https://www.inmyroom.ru/posts/10004-kak-sdelat-pereplanirovku-v-odnushke-30-luchshikh-primerov-ot-dizaynerov
  • https://www.houzz.ru/ideabooks/47898472/list/pereplanirovka-5-variantov-dlya-odnokomnatnoy-hrushchevki
  • http://www.4living.ru/items/article/pereplanirovka-odnokomnatnoi-kvartiry-v-dvukhkomnatnuiu/

Але що ж робити тим, кому житло дісталося в типовому панельному будинку, та ще й однокімнатне?
Як оформити перепланування квартири самостійно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online