Перепланування квартири-сорочечки - двокімнатної, хрущовки, сталінки, трикімнатної, П44Т

  1. Основні поняття
  2. переваги житла
  3. Варіанти перепланування квартири-сорочечки
  4. У П44Т

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Квартирне питання є актуальним практично для кожної людини. Причому в даному випадку розглядається не тільки придбання житла, але також і його ремонт або перебудову.

Важливо розуміти, що існує досить багато різних варіантів планування квартир . І процес реконструкції кожної з них відрізняється, оскільки володіє певними нюансами і особливостями.

Зокрема, можна виділити так звану квартиру-«сорочечку». Процедура перебудови в даному випадку має значними відмінностями від стандартної перепланування. Є важливим враховувати всі тонкощі такої діяльності, так як помилки можуть привести до досить серйозних наслідків.

Основні поняття

Квартира-«сорочечка» володіє наступними визначальними характеристиками:

  • кімнати розміщуються один навпроти одного;
  • поділяють їх один довгий коридор, який закінчується кухнею, туалетною кімнатою або коморою;
  • вікна виходять по різні боки будівлі.

Такі квартири почали з'являтися в часи масових будівництв «Хрущовських» будинків . Але і зараз вони продовжують користуватися чималим попитом і швидко розкуповуються.

Своєю назвою вони зобов'язані дитячої сорочці:

  • кімнати, як рукава;
  • коридор як основна частина;
  • кухня представляється у вигляді горлового отвори;
  • вікна виступають в якості дірок для рук.

Існує кілька різновидів перепланувань такого виду приміщень, тому варто детальніше розібрати кожен з варіантів.

переваги житла

Переваги квартир-«сорочечок» виявляються і перевіряються часом.

Зокрема, багато проживають сім'ї в такому житлі виділяють наступні приємні особливості:

  • Широкий огляд місцевості. Особливо це стосується приміщень, які розташовуються на верхніх поверхах. Відкривається чудовий вид на навколишні споруди і природні цінності - мешканці можуть в повній мірі милуватися як світанком, так і заходом.
  • Виходячи з планування «сорочечки», можна зробити висновок, що квартира захоплює як тіньову, так і сонячну сторону. Даний факт припускає комфорт в будь-який час доби - варто лише зробити деякі переміщення з кімнати в кімнату.
  • Квартиру можна повністю провітрити швидко і без будь-яких зусиль. Така функція дуже корисна в спекотні літні дні, а також в разі, якщо хтось із домашніх хворіє - тоді періодично потрібно здійснювати провітрювання приміщень.
  • Прохідні кімнати відсутні.
  • У більшості будинків старого типу площа приміщень квартири зазвичай ідентична.
  • У новобудові «сорочечки» часто мають 2 балкона.
  • Коридорне поділ передбачає підвищену зручність для сім'ї з підлітками або з дорослими дітьми. Кімнати не мають спільних стін, тому і обстановка буде більш затишною і тихою.
  • Якщо робити реконструкцію, то додатково можна виділити ще одне житлове приміщення. Або ж сформувати сучасну вітальню з барною стійкою.
Квартирне питання є актуальним практично для кожної людини

Перепланування в монолітному будинку зазнає суттєвого спрощення в зв'язку з тим, що міжкімнатні стіни не є несучими.

Чи можлива перепланування в новобудові до отримання власності, читайте тут .

По суті, «сорочечка» не рахується стандартної квартирою, та як її планування має конкретними відзнаками і саме ці особливості і визначають підвищену популярність приміщень такого типажу

Варіанти перепланування квартири-сорочечки

Реконструкція квартири передбачає наявність певних варіантів. Для «сорочечки» існує кілька найбільш поширених і використовуваних різновидів перепланування.

Серед них можна виділити наступні:

Додаткова кімната

Для цього найбільше приміщення поділяють перегородкою. Основний недолік полягає у відсутності достатньої кількості вікон. Тому даний спосіб підходить більше для створення майстерні або кабінету. Вітальня або студія Особливу цінність має для такої категорії людей, які часто запрошують гостей або бажають сформувати свою кімнату в стилі європейських будинків. Для цього буде достатньо об'єднати кухню і приміщення поруч. Можна встановити барну стійку або обладнати міні-кінотеатр - все залежить від уяви власника. Житлове приміщення замість кухні Вважається досить складним варіантом реконструкції через те, що рідко вдається виділити достатню площу для кухні в іншому місці квартири. Основна проблема виявляється при відповідно протипожежним і санітарно-технічним умовам.

Наприклад, кухонна плита повинна бути розміщена в межах 5 метрів від стояка. Причому розглянутий варіант може бути здійснений лише в разі наявності електроплити - при газовому устаткуванні не дозволяється.

Реконструкція балкона

Зокрема, з такого елементу приміщення можна зробити будь-яку невелику функціональну кімнату: гардеробну, комору, кабінет або ігрову. Очевидно, що необхідно додатково утеплювати і обладнати балкон, але такі зміни варті того.

Крім того, отримати дозвіл на розглянутий варіант перепланування вважається досить складним. Але в разі схвалення можна не тільки збільшити площу житлового приміщення, а й отримати панорамне вікно з прекрасним оглядом.

суміщений санвузол

Використовується для квартир, де туалет і ванна кімната є окремими. В результаті їх об'єднання можна виділити місце під пральну машину, душову кабіну та інші приємні дрібниці.

Важливо розуміти, що перед вибором одного з варіантів варто врахувати всі наступні негативні і позитивні сторони. Так як в іншому випадку отриманий результат може не виправдати очікувань, що позначиться і на емоційної, і на фінансову складову сім'ї.

У П44Т

Приміщення типу П-44Т визначає деякі особливості двокімнатної квартири-«сорочечки». Зокрема, в її плануванні передпокій знаходиться у внутрішньому куті. Від стандартної «сорочечки» відрізняється тим, що площа житлових приміщень трохи більше.

Грунтовної реконструкції квартири перешкоджає один момент - всі стіни є несучими.

Перепланування двокімнатної «распошонкі» передбачає зміну функціональних особливостей кімнат, і лише в деяких випадках можливе зведення додаткових перегородок

Зокрема, можна виділити наступні варіанти перебудови:

Особиста площа для дітей або батьків

є популярним серед тих сімей, в яких є дитина-школяр або студент. Відповідно, їм необхідний простір для роботи, місце для зберігання речей. Зазвичай площа виділяє з кухні або з самої великої кімнати. Загальна площа для дітей та батьків Зворотній першим варіантом ситуація. Зазвичай використовується в разі, коли дитина занадто малий і йому потрібно постійну увагу від батьків. Для цього з детскÐ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online