перепланування хрущовки

  1. які бувають
  2. Основні види роботи, полягають:
  3. Що потрібно
  4. Приклади перебудови ванни
  5. Схожі статті

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За часів правління з 1953 р, по 1964 р, з'явився термін «Хрущовка»

За часів правління з 1953 р, по 1964 р, з'явився термін «Хрущовка». Цим терміном називали будинки, побудовані за вказівкою Микити Сергійовича Хрущова. У повоєнний час необхідно було будувати багато житла і одним з рішенням було розробити типові будинки, які можна побудувати швидко. З'являлися нові заводи, в тому числі і домобудівні комбінати. На базі ДСК і стали виробляти стінові панелі, які були призначені для будівництва швидкомонтованих будівель. Вони не мали надмірностей, архітектурою не відводилося належної уваги, головним завданням було швидко і багато. Квартири називали коробкою, планування були однакові, кімнати та кухні невеликі, стелі невисокі, але вважалися окремими упорядкованими квартирами. На той момент багато хто жив в бараках, малоповерхових будинках і отримати ключі від такої новобудови було дуже приємно.

які бувають

У містах де не було домобудівних комбінатів Хрущовки будували з цегли, також за розробленими типовими серіями. Характеристики не особливо відрізнялися від панельних. Також були розроблені серії блочних будинків. Всі мають головну конструктивну особливість, несучі стіни зовнішні фасадні, поздовжня по центру і міжквартирні. Перегородки практично всі не несуть. Але це не означає що все можна зносити, є варіанти наявності колон, ригелів (балок) і несучих елементів. Перед початком виробництва ремонтно-будівельних робіт і підготовкою плану перепланування необхідно фахівцям обстежити конструкції квартири, будинки і тільки після висновку про стан конструкцій розробити план перепланування.

Основні види роботи, полягають:

  • в об'єднанні санвузла з можливим збільшенням за рахунок коридору
  • об'єднанні кухні з кімнатою (при наявності електроплити)
  • пристроєм нових прорізів в кімнати
  • перенесення перегородок
  • демонтаж антресолей і вбудованих шаф
  • організація нових підсобних приміщень (комор, гардеробних).

Необхідно враховувати, що на підставі чинного законодавства об'єднувати газифікувати кухню з кімнатою не припустимо, розбір перегородки між ними можливий, але з обов'язковим встановленням на це місце двері мати щільний притул. Якщо при переплануванні будуть порушені газові комунікації, перенесення труб, газової колонки, обов'язково попередньо узгодити з Мосгаз і виконати роботи їх інженерною службою. Проектом можна передбачити заходи щодо розбору підвіконної зони з установкою французького вікна і склінням балкона. Скління балкона на середніх поверхах на сьогодні не потребує узгодження.

Що потрібно

Всі види робіт, перераховані в даній статті, необхідно заздалегідь узгодити перед початком будівельних робіт і отримати від Мосжілінспекциі Дозвіл на перепланування з затвердженим Проектом. Після закінчення ремонту здійснити приймання квартири по Акту про завершеному перебудові і внести зміни до документації БТІ та кадастровий паспорт Росреестра.

Фахівці нашої компанії можуть розглянути перепланування квартири в хрущовках, дати висновок про можливість узгодження і оформити всю документацію під ключ.

Приклади перебудови ванни

Приклади перебудови ванни

Схожі статті

Варіанти перепланування двокімнатної квартири «хрущовського» типу

Варіанти перепланувань, можливих в трикімнатних квартирах-хрущовках

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online